اصفهان - ايرنا - كارشناس گروه مبارزه با بيماري هاي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: با برطرف شدن كمبود واكسن فلج اطفال تزريقي در اين استان، والدين نوزاداني كه در 2 سال گذشته موفق به دريافت آن نشدند مي توانند به مراكز بهداشت مراجعه كنند.

واكسن تزريقي فلج اطفال (پوليو) از شهريور 94 با هدف ريشه كني سريع تر فلج اطفال در جهان به برنامه واكسيناسيون ملي كشورمان اضافه شد؛ اين واكسن در چهار ماهگي به كودكان تزريق مي‌ شود و پدر و مادرها، آن را در كنار واكسن خوراكي فلج اطفال و واكسن‌هاي پنجگانه دريافت مي‌كنند.
اسماعيل اختر روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: اين واكسن بر اساس برنامه جديد واكسيناسيون از شهريور 94 تا بهار 95 به اطفال چهار ماهه تزريق اما پس از آن بدليل كمبود جهاني اين نوع واكسن، عرضه آن در كشورمان محدود شد.
وي ادامه داد: بدليل كمبود اين واكسن، تزريق آن در كشورمان به چند استان از جمله قم، كرمان، خراسان شمالي و جنوبي، هرمزگان و سيستان و بلوچستان محدود شد.
اختر با بيان اينكه تزريق اين واكسن در اصفهان از تاريخ مذكور به بعد انجام نگرفت و اطفال، قطره خوراكي واكسن فلج اطفال را دريافت كردند، گفت: تزريق اين واكسن از مهر امسال در اصفهان از سر گرفته شد و همه اطفال متولد اول فروردين به بعد در اين استان كه موفق به تزريق واكسن فلج اطفال نشدند مي توانند آن را دريافت كنند.
وي با تاكيد بر اينكه اطفالي كه واكسن تزريقي فلج اطفال را دريافت نكرده اما قطره خوراكي به آنها خورانده شده است، دچار مشكل نخواهند شد، تصريح كرد: با اينحال به والدين توصيه مي شود كه براي افزايش سطح ايمني كوكان خود و در راستاي تحقق اهداف جهاني ريشه كني فلج اطفال براي دريافت واكسن تزريقي به مراكز بهداشت مراجعه كنند.
اين كارشناس خاطرنشان كرد: والدين اطفال متولد اول فروردين 95 تا 30مهر امسال كه موفق به دريافت واكسن تزريقي فلج اطفال نشده اند مي توانند از اول تا پايان بهمن امسال براي دريافت آن به خانه هاي بهداشت و پايگاه هاي سلامت مراجعه كنند.
فلج اطفال ( Poliomyelitis)، نوعي بيماري حاد ناشي از عفونت با ويروسِ پوليو است كه اين ويروس فقط از انسان به انسان منتقل مي شود، دو نوع واكسن جهت پيشگيري از اين بيماري وجود دارد كه شامل واكسن تزريقي (Inactivated polio vaccine) و واكسن خوراكي (live oral polio vaccine) است.
واكسيناسيون بر ضد فلج اطفال با استفاده از واكسن خوراكي بر اساس برنامه ايمن سازي همگاني كودكان مصوب كميته كشوري ايمن سازي وزارت بهداشت از سال ۱۳۷۳ در ايران آغاز شد.
واكسن تزريقي فلج اطفال با توجه به ضرورت هاي موجود، تقويت ايمني كودكان و نگراني موجود از ويروس بيماري فلج اطفال در كشورهاي همسايه بويژه افغانستان و پاكستان به برنامه واكسيناسيون نوزادان اضافه شد.
اين واكسن، باعث تقويت ايمني مخاطي ناشي از واكسن خوراكي و تسهيل كنترل طغيان هاي آتي فلج اطفال مي شود.
3011/6026/