عليرضا صبوري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين آبادي ها، در سيستم وزارت كشور، كد ندارند و جمعيت هر كدام آنها تنها چند، خانوار است اما، با دستور استاندار براي برق رساني به اين مناطق پيگيري هاي لازم در دست انجام است.
وي افزود: بيشترين اين آبادي هاي بدون برق در شهرستان مزري راز و جرگلان با 13 آبادي است كه فاصله بسيار زياد با شبكه برق دارند.
صبوري با بيان اينكه پراكندگي روستاها، هزينه هاي برق رساني را بالا برده است افزود: براي برق رساني به سه آبادي شهرستان بجنورد 12 ميليارد و 800 ميليون ريال، چهار آبادي در اسفراين 12 ميليارد و 80 ميليون ريال و پنج آبادي مانه وسملقان 10 ميليارد و 700 ميليون ريال نياز است.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي گفت: چهار آبادي در جاجرم، چهار آبادي در گرمه 2 آبادي در فاروج است.
وي افزود: براي برق رساني به 36 آبادي، مناقصه برگزار شده و اجراي اقدامات در چهار روستا در دست اقدام است و 6 روستا هم تحويل پيمانكار شده و در صورت تامين اعتبار، برق رساني به 10 روستا تا دهه فجر امسال بهره برداري مي شود.
* برق رساني به آبادي ها توجيه اقتصادي ندارد
صبوري با اشاره به اينكه اجراي تاسيسات برق و برقرساني به اين روستاهاي پراكنده بسيار هزينه بر بوده و توجيه اقتصادي ندارد گفت: شمار زيادي از اين روستاها سكنه دائم ندارند به همين لحاظ پيشنهاد داريم براي تامين برق برخي از اين روستاييان از پنل هاي خورشيدي استفاده شود.
وي گفت: به طور مثال يك روستا تنها 2 خانوار سكنه دارد و برق رساني به آن، 16 ميليارد ريال هزينه دارد يعني به ازاي هر خانوار بايد هشت ميليارد ريال هزينه شود كه با نصب پنل هاي خورشيدي در پشت بام و يا حياط منزل روستاييان، برق يك كيلووات توليد مي شود و جز مصرف روشنايي، ساير مصارف هم تامين خواهد شد.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي گفت: پنل خورشيدي براي هر خانوار 450 ميليون ريال هزينه دارد.
صبوري خاطرنشان كرد: پيش از اين در قالب طرح بركت آفتاب، نصب پنل هاي خورشيدي براي مددجويان نهادهاي حمايتي در دستور كار بوده است كه در آن، برق توليدي مجريان طرح به صورت تضميني خريداري مي شود.
وي افزود: در طرح بركت آفتاب، پنل پنج كيلووات نصب مي شود و در درآمد در اين طرح 16 ميليون ريال در هر دوره است كه اقساط بانك هم از اين درآمد دريافت مي شود و وام پس از چهار سال تسويه مي شود.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي اظهار داشت: برق، زيربناي صنعت،توسعه و اشتغال است و در اين استان هم، برق رساني به روستاها در اولويت اقدامات استاندار قرار گرفته است.
وي افزود: وزارت نيرو، بر اساس سياست هاي خود، برق رساني به روستاهاي بالاي 20 خانوار، اهداف خود را تا سال 94 عملياتي كرد و پس از آن، برق رساني به روستاهاي بالاي 10 خانوار در دستور كار قرار گرفت كه در سال 96، تمام روستاهاي داراي كد استان برق دار شدند.
وي افزود: البته بر اساس شرشماري سال 95، چهار روستاي بالاي 10 خانوار ديگر به ما معرفي شد كه در شهرستان گرمه و جاجرم بودند كه اقدامات لازم براي برقرساني انجام شده است.
به گفته مديرعامل شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي، براي برق رساني به اين روستاها، 16 ميليارد ريال هزينه شده است.
شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي 350 هزار و 655 مشترك دارد.
7185/ 6042
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۲
بجنورد- ايرنا- مديرعامل شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي گفت: اكنون 36 آبادي اين استان با 107 خانوار، از داشتن برق محروم هستند كه براي برق دار كردن آن نياز به 210 ميليارد ريال است.