اسلام آباد - ايرنا - «ماريا فرناندا اسپينوزا گارسِز» رئيس مجمع عمومي سازمان ملل كه روز گذشته- جمعه - به پاكستان سفر كرده است، تاكنون با برخي مقام هاي عاليرتبه اين كشور در موضوع مهاجران افغان و تنش هاي هند و پاكستان در كشمير گفت وگو كرد.

به گزارش بامداد يكشنبه ايرنا، رئيس مجمع عمومي سازمان ملل روز جمعه در نخستين سفر رسمي خود به پاكستان از زمان تنفيذ اختيار به اين كشور سفر كرد.
فرناندا اسپينوزا از هجدهم تا بيست و دوم ماه جاري ميلادي و به دعوت دولت اسلام آباد به پاكستان سفر كرده و اين نخستين سفر رسمي وي به منطقه آسيا از زمان تنفيذ در اين سمت در سپتامبر ۲۰۱۸ است.
گفته مي شود كه در جريان اين سفر، وي به دنبال تقويت روابط با پاكستان و سازمان ملل است و دولتمردان اسلام آباد تلاش كردند تا حساسيت هاي خود نسبت به مسئله كشمير را به اطلاع وي برسانند.
'شاه محمود قريشي' و خانم اسپينوزا روز گذشته طي ديدار دوجانبه در رابطه با امور جهاني، تجارت آزاد و وضعيت منطقه به عنوان اصلاحات سازمان ملل متحد و شوراي امنيت به گفت وگو و تبادل نظر با يكديگر پرداختند.
«ماريا فرناندا اسپينوزا گارسِز» پس از آن، طي كنفرانس مطبوعاتي مشترك با مفيد خواندن ديدار خود و شاه محمود قريشي، افزود: سفر به پاكستان و ملاقات با روساي دولت جديد اين كشور باعث افتخارم است.
وي در خصوص اموري كه دو طرف در رابطه با آنها به بحث پرداختند، يادآورشد: علاوه بر مباحث ديگر، در رابطه با اثرات مهاجران نيز گفت وگو كرديم.
فرناندا اسپينوزا با تبريك به پاكستان براي پناه دادن به مهاجران افغانستان و با دشوار خواندن ميزباني مهاجران از سوي هر كشوري گفت: نه تنها اين امر دشوار است بلكه در سرمايه و ذخاير كشور نيز موثر واقع مي شود.
رئيس مجمع عمومي سازمان ملل همچنين با تقدير از اقدام هاي پاكستان درخصوص ماموريت صلح افغانستان همچنين افزود: امنيت افغانستان موجب تحقق امنيت در منطقه مي شود.
وي در خصوص كشمير نيز گفت: به عنوان رئيس مجمع عمومي سازمان ملل، در حال تلاش براي امنيت كشمير هستم و سازمان ملل نيز در تلاش براي حل و فصل كردن مشكلات كشمير است.
وزير امور خارجه پاكستان نيز درباره گفت و گوهاي انجام شده يادآورشد: علاوه بر مسائل مهم، در رابطه با نقض حقوق بشر در كشمير نيز به تبادل نظر و بحث پرداختيم.
وي افزود: طي اين ديدار رئيس مجمع عمومي از اقدامات كشور پاكستان در رابطه با تامين حقوق زنان قدرداني كرد.

** ديدار با نخست وزير پاكستان
نخست وزير پاكستان نيز در ديدار با رئيس مجمع عمومي سازمان ملل، از اين نهاد خواست تا فوري كميته تحقيقاتي را براي بررسي نقض گسترده حقوق بشر در كشمير، تشكيل دهد.
در اين ديدار قريشي وزير خارجه، «تهمينه جنجوعه» معاون وزير خارجه و «مليحه لودهي»نماينده مستقل پاكستان در سازمان ملل نيز حضور داشتند.
نخست وزير پاكستان در اين ديدار با اشاره به نقض حقوق بشر در كشميرِ تحت كنترل هند از سازمان ملل خواست تا فوري كميته اي را براي تحقيقات در اين خصوص تشكيل دهد.
'عمران خان' همچنين به گزارش كميسر عالي سازمان ملل در امور بشر دوستانه كه ماه ژوئن ۲۰۱۸ ارائه شد، اشاره كرد و افزود: در اين گزارش به نقض گسترده حقوق مسلمانان در كشمير تحت كنترل هند اشاره شده است.
نخست وزير پاكستان در اين ديدار همچنين به برگزاري نمايشگاه هاي كاريكاتور از مقدسات مسلمانان در كشورهاي اروپايي و توهين به پيامبر گرامي اسلام «ص»اشاره كرد و گفت: توهين به عقايد و اعتقادات مسلمانان اقدامي بسيار زشت و زننده است و از سازمان ملل انتظار داريم مانع اين اقدامات شود.
نخست وزير پاكستان اقدامات سازمان ملل براي حمايت از قشر محروم را خوشايند توصيف و اظهار اميدواري كرد كه در دوران رياست
'اسپينوزا' اين اقدامات ادامه يابد.
در اين ديدار طرفين بر ضرورت هماهنگي بين اديان مختلف و همچنين حل مسائل از طريق مذاكرات تاكيد كردند.
نخست وزير پاكستان در اين ديدار همچنين در خصوص برنامه هاي دولت جديد اين كشور از جمله فراهم كردن موقعيت شغلي براي جوانان، پروژه بزرگ فقر زدايي، ساخت بيش از ۵۰ هزار ساختمان مسكوني و همچنين برنامه مقابله با سونامي به رئيس مجمع عمومي سازمان ملل گزارش داد.
رئيس مجمع عمومي سازمان ملل نيز ضمن تشكر از پاكستان براي پناده دادن به هزاران مهاجر افغانستاني، از نقش پاكستان در روند صلح مذاكرات افغانستان تقدير كرد.
**** ديدار رئيس مجمع عمومي سازمان ملل با رئيس جمهوري پاكستان
«اسپينوزا گارسِز» رئيس مجمع عمومي سازمان ملل همچنين روز شنبه با 'عارف علوي' رئيس جمهوري پاكستان در اسلام آباد ديدار و گفت و گو كرد.
رئيس جمهوري پاكستان در ديدار با رئيس مجمع عمومي سازمان ملل گفت: سياست ها و برنامه هاي پاكستان با اهداف توسعه پايدار سازمان ملل متحد سازگار است.
در اين ديدار، عارف علوي با بيان رويدادهاي در حال وقوع در كشمير، گفت: پاكستان براي حمايت از سازمان ملل و منشور آن به فعاليت هاي خود ادامه مي دهد و سياست ها و برنامه هاي ملي پاكستان نيز مطابق با اهداف توسعه پايدار سازمان ملل است.
وي افزود: پاكستان در ماموريت امنيت سازمان ملل به نحو احسن نقش خود را ايفا كرده است.
عارف علوي در خصوص انجام اصلاحات شوراي امنيت سازمان ملل متحد نيز گفت: پاكستان مي خواهد روند اصلاحات در سازمان ملل را با پيشنهاد و نظر كشورهاي عضو آغاز كنيد تا اين امر منعكس كننده انتظارات همه كشورها باشد.
شبد**آساق**6125**1455**