خبرگزاري ايرنا مركز آذربايجان شرقي به دليل اهميت و جايگاه ويژه بسيج سازندگي در عمران و آباداني استان و گستردگي خدمات ارايه شده توسط اين مجموعه، ميزگردي با حضور مسئول بسيج سازندگي استان و نيز دستگاه هاي طرف تفاهم نامه هاي دو يا چندجانبه با اين نهاد، با هدف بررسي عملكرد و ارايه آخرين گزارش ها از طرح هاي اجرايي در آذربايجان شرقي ترتيب داد.
مسئولان شركت كننده در اين ميزگرد ضمن تاكيد بر تقويت و توسعه همكاري ها با بسيج سازندگي، تداوم اجراي طرح هاي مشترك را به نفع مجموعه هاي تحت مديريت خود دانستند و اعلام كردند: طبق ارزيابي ها و بررسي هاي مختلف طرح هايي كه توسط بسيج سازندگي و توسط بسيجيان اجرا مي شود چه به لحاظ كيفيت اجرا و چه به لحاظ هزينه ها، در رده بهترين ها قرار دارد.
آنها معتقدند: بدون ترديد همكاري و تعامل هر چه بيشتر دستگاه هاي اجرايي با بسيج سازندگي مي تواند روند توسعه و خدمات رساني به مناطق محروم شهري و روستايي را تسريع كند و در نهايت رضايت مندي آحاد مردم به ويژه اقشار ضعيف از نظام و انقلاب اسلامي را به دنبال داشته باشد.
* بسيج سازندگي سخت ترين طرح ها را در مناطق صعب العبور اجرا مي كند
مسئول بسيج سازندگي آذربايجان شرقي با تاكيد بر اينكه اين مجموعه براي همكاري با دستگاه هاي اجرايي و خدمات رسان جهت اجراي طرح هاي توافق شده آمادگي كامل دارد، اظهار داشت: بسيج سازندگي با تمام توان و امكانات فني و مهندسي و نيز برخورداري از نيروي انساني ماهر، سخت ترين و پيچيده ترين طرح ها را در مناطق صعب العبور و دورافتاده اجرا مي كند.
سرهنگ محمد اسكندري افزود: در شرايط كنوني كه كشور با انواع تحريم هاي ظالمانه مواجه است و به تبع آن به لحاظ بودجه اي، دستگاه هاي اجرايي با مشكلاتي دست و پنجه نرم مي كنند، بهترين فرصت براي آنها استفاده از ظرفيت بسيج سازندگي براي تداوم خدمات رساني به مردم است.
وي با اشاره به اهداف اصلي تشكيل بسيج سازندگي، تحقق رهنمودهاي مقام معظم رهبري مبني بر بسيج كردن جوانان كشور براي سازندگي، تعامل با ادارات و سازمان هاي دولتي براي تسريع در اجراي پروژه هاي محروميت زدايي و خدمات رساني به مناطق محروم، ايجاد روحيه خلاقيت و مسئوليت پذيري در بين جوانان، استمرار ارزش هاي بسيج و ايجاد روحيه جهادي و انتقال آن به ميادين كار، تلاش و سازندگي را از جمله اين اهداف برشمرد.
اسكندري، كوتاه مدت و زودبازده بودن، فراگيري، گستردگي، عدم پيچيدگي تخصصي، عمومي بودن و عام المنفعه بودن را از ويژگي اصلي طرح هاي اجرايي توسط بسيج سازندگي بيان و اضافه كرد: طرح هايي كه بر همين مبنا توسط بسيج سازندگي اجرا مي شود، آثار اجتماعي بسيار موثر و قابل توجهي در مناطق محروم دارد كه تحقق مشاركت عملي و نهادينه شدن فرهنگ مشاركت در عمران و آباداني از جمله آنها است.
وي، تقويت روحيه اعتماد به نفس در بين جوانان، ايجاد روحيه جهادي، ايجاد محيط سالم براي گذراندن اوقات فراغت جوانان، توجه به جنبه هاي آموزشي و ارايه آموزش هاي تخصصي را از ديگر آثار اجتماعي طرح هاي بسيج سازندگي بيان كرد.
اسكندري با اشاره به فعاليت هاي مختلف اين مجموعه در قالب گروه هاي جهادي، گفت: كاهش هزينه هاي دولت در اجراي طرح هاي عمراني و خدماتي و نيز سرعت عمل در اجرا، مزيت مهم و اصلي بسيج سازندگي است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي آذربايجان شرقي نيز گفت: بدون ترديد همكاري دستگاه هاي اجرايي با بسيج سازندگي براي اجراي طرح هاي مختلف به خصوص در مناطق محروم و روستايي به جهت سرعت بخشي در امور، هزينه هاي پايين تر و البته كيفيت اجرا به نفع دولت است.
علي صمدنژاد افزود: با توجه به اينكه اغلب طرح هاي شركت آب و فاضلاب روستايي در مناطق صعب العبور اجرا مي شود، همكاري با بسيج سازندگي به دليل حضور بدون تكلف و عاشقانه بسيجيان در اين مناطق براي ما بسيار مقرون به صرفه است و تاكنون نيز بر اساس تفاهم نامه في مابين چندين طرح آبرساني را اجرا كرده ايم كه البته به لحاظ كيفي براي ما كاملا' رضايت بخش بوده است.
وي اظهار داشت: در حاليكه براي اجرايي طرح هاي آبرساني به روستاهاي صعب العبور و دورافتاده اغلب پيمانكاران چنان تمايلي از خود نشان نمي دهند چون با ارزيابي هاي مالي، حضور در چنين مناطقي را به صرفه نمي دانند، اما بسيج سازندگي به دليل برخورداري از نيروي انساني فعال و جوان، عاشقانه و بدون چشم داشت مالي براي اجرايي چنين طرح هايي مشتاقانه ابراز تمايل مي كنند.
صمدنژاد با بيان اينكه هم اكنون تعداد 66 روستاي بالاي 20 خانوار آذربايجان شرقي هنوز آبرساني نشده است، يكي از اهداف اصلي و مهم اين شركت را اجراي طرح آبرساني به اين روستاها بيان كرد و اظهار داشت: چون اغلب اين روستاها در مناطق دورافتاده و صعب العبور قرار دارند، كمتر پيمانكاري حاضر مي شود اجراي اين پروژه ها بر عهده بگيرد.
وي اضافه كرد: بر همين مبنا ما آمادگي كامل براي واگذاري اين طرح ها به بسيج سازندگي را داريم كه البته تاكنون نيز تعدادي طرح در شهرستان هاي مختلف طبق تفاهم نامه اجرا شده است اما براي تسريع در خدمات رساني به مردم اين روستاها بايد همكاري هاي دوجانبه بيش از پيش گسترش و تقويت شود.
صمدنژاد، نحوه همكاري آبفار با بسيج سازندگي را طرح هاي مشترك بيان كرد و گفت: به دليل اينكه طبق قانون اجازه همكاري هاي هاي اماني با نهادهايي همچون بسيج سازندگي را نداريم و مجبور به واگذاري آنها به پيمانكاران هستيم، طرح هاي اشتراكي بهترين نوع همكاري است كه در اين رابطه مذاكرات و رايزني هاي گوناگوني انجام شده تا مسير همكاري ها هموارتر شود.
وي گفت: اجراي طرح هاي آبرساني به روستاهاي دورافتاده و محروم كه بيشتر آنها در مناطق سخت و كوهستاني قرار دارند، يكي از دغدغه هاي مهم شركت آب و فاضلاب روستايي آذربايجان شرقي است كه بسيج سازندگي مي تواند اين دغدغه را رفع كند.
معاون برنامه ريزي و اقتصادي رييس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي نيز به تاريخچه همكاري هاي گسترده اين سازمان با بسيج سازندگي اشاره كرد و گفت: اين 2 مجموعه از سال هاي اول انقلاب اسلامي تاكنون همواره همچون مجموعه اي درهم تنيده و هماهنگ عمل كرده و جهاد سازندگي سابق بيانگر اين همكاري هاي تنگاتنگ است.
فيروز باقرزاده اظهار داشت: با توجه به اينكه جامعه هدف جهاد كشاورزي همواره مناطق روستايي است، بيشتر طرح هاي عمراني و ترويجي اين مجموعه نيز در همين مناطق متمركز بوده و به همين دليل يكي از زمينه هاي همكاري اين مجموعه با بسيج سازندگي در مناطق محروم روستايي است كه بيشتر آنها نيز در مناطق كم برخوردار و البته صعب العبور واقع شده اند.
وي، تفاهم نامه جهاد كشاورزي با بسيج سازندگي را كه خرداد ماه امسال به امضاء رسيده است، يكي از بهترين ها در نوع خود بيان كرد كه در ميان ساير سازمان و دستگاه هاي اجرايي شايد به جهت گستردگي همكاري ها مشابهي نداشته باشد.
باقرزاده ادامه داد: بهره مندي بسيج سازندگي از نيروي انساني بومي مناطق مختلف يكي از ظرفيت هاي بسيار مهم اين مجموعه است كه مي تواند جهاد كشاورزي را در اجراي طرح هاي مختلف در مناطق محروم كه حضور در آنها براي بسياري از شركت ها و پيمانكاران دشوار است، ياري رساند و البته تاكنون نيز چنين بوده است.
وي ، جنگل كاري پروژه عظيم ارتفاعات عينالي تبريز را يكي از نمونه هاي بارز همكاري هاي جهاد كشاورزي با بسيج سازندگي آذربايجان شرقي برشمرد كه با توجه به صعب العبور بودن منطقه، تنها مجموعه اي كه مي توانست كمك حال جهاد كشاورزي باشد، بسيج سازندگي بود كه با موفقيت اجرا شد.
باقرزاده اضافه كرد: بخشي از همين پروژه نيز در ماه هاي آينده با حضور بسيج سازندگي و همكاري اين مجموعه تداوم خواهد يافت.
**هزينه طرح هاي اجرايي بسيج سازندگي نصف هزينه هاي پيمانكاري است
مسئول بسيج سازندگي آذربايجان شرقي با بيان اينكه سازمان ها و نهادهايي كه تاكنون با اين نهاد همكاري داشته اند از نحوه اجراي طرح ها رضايت دارند، گفت: بنا به اعتراف و اقرار مديران و مسئولان مختلف هزينه اجراي طرح هاي بسيج سازندگي به مراتب پايين تر از هزينه هاي پيمانكاري است.
سرهنگ محمد اسكندري اظهار داشت: ما آماده كامل براي همكاري با دستگاه هاي اجرايي هستيم و خود را بازوان دولت در اجراي طرح هاي عمراني و رفاهي در مناطق محروم شهري و روستايي مي دانيم و اين بهترين فرصت است تا با امضاي تفاهم نامه ها همكاري ها را گسترش داده و خدمت به مردم را عينيت بخشيم.
وي بهره مندي از بسيج اقشار توسط بسيج سازندگي در اجراي طرح هاي مختلف را يكي از دلايل اصلي پايين بودن هزينه هاي اجرايي بيان و اضافه كرد: بدون تعارف بايد اذعان كرد كه تمام نيروي انساني همكار با بسيج سازندگي با عشق، علاقه و البته داوطلبانه وارد ميدان شده و تمام تلاش آنها بر اين اصل استوار است تا محرميت زدايي در مناطق روستايي و دورافتاده محقق شود.
اسكندري با اشاره به اينكه كاهش هزينه هاي دولت در اجراي طرح ها امروز به دليل تحريم هاي ظالمانه بيش از هر زمان ديگر مورد نياز و ضرورتي اجتناب ناپذير است، يادآور شد: نمونه هاي متعددي سراغ داريم كه دستگاه هاي اجرايي پس از اتمام طرح هاي واگذار شده هرگز تصور كاهش آن ميزان از هزينه ها را نمي كردند اما بسيج سازندگي به دليل نوع ماموريت و رسالت خود آن را عينيت مي بخشد.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي آذربايجان شرقي نيز با اشاره به اينكه بر اساس تفاهم نامه همكاري با بسيج سازندگي در حوزه هاي مختلف با اين مجموعه همكاري داريم، از پايين بودن هزينه هاي اجرايي طرح هاي مشترك با بسيج سازندگي خبر داد و گفت: هزينه اجرايي طرح هاي بسيج سازندگي، نصف هزينه هايي است كه طرح هاي مشابه را به پيمانكاران واگذار مي كنيم.
علي صمدنژاد با ابراز رضايت از اينكه تعدادي از طرح هاي شركت آب و فاضلاب روستايي را به بسيج سازندگي واگذار كرده است، گفت: براي نمونه پارسال دو پروژه آبرساني در شهرستان اسكو را به آنها داديم كه به لحاظ هزينه و نيز زمان اجرا بسيار مفيد و با صرفه تر بود و در عرض تنها 45 روز هر دو طرح با موفقيت اجرا و به پايان رسيد.
وي، كيفيت اجراي طرح ها توسط بسيج سازندگي را بسيار بالا عنوان و اضافه كرد: با ارزيابي و نظارت هايي كه توسط كارشناسان فني شركت آب و فاضلاب و همچنين مسئولان بسيج سازندگي روي پروژه ها انجام مي شود، تاكنون ايرادي متوجه آنها نشده و تمامي مراحل اجرايي به لحاظ كيفيت تاييد شده است.
صمدنژاد ، پروژه هاي آبرساني به مناطق محروم، دورافتاده و صعب العبور را به لحاظ صرف اعتبار بسيار هزينه بر و داراي مشكلات عديده بيان كرد و گفت: به دليل كاهش بارندگي در سال هاي اخير و خشكسالي هاي مداوم، در حال حاضر منابع آبي روستاها به خصوص در مناطق دورافتاده با مشكل جدي مواجه شده است و لزوم اجراي طرح هاي آبرساني در اين مناطق بسيار ضروري است.
وي افزود: هم اكنون دو هزار و 735 پارچه روستا در آذربايجان شرقي وجود دارد كه يك ميليون و 170 هزار نفر از جمعيت سه ميليون و 800 هزار نفري استان را در خود جاي داده است، كه اين آمار و ارقام نشان دهنده حجم گسترده و سنگين خدمات رساني به اين مناطق است.
صمدنژاد با بيان اينكه در حال حاضر تعداد دو هزار و 188 روستاي آذربايجان شرقي از آب لوله كشي برخوردارند، اضافه كرد: از اين تعداد روستا، 730 روستا جمعيت زير 20 خانوار دارند كه سه درصد مجموع جمعيت روستايي استان را شامل مي شود كه به آنها نيز آبرساني شده است و تعدادي از اين طرح ها با همكاري و مشاركت بسيج سازندگي به انجام رسيده است.
وي، خدمت رساني به اهالي روستاها در حوزه آب و فاضلاب را بدون هماهنگي و همكاري ساير ارگان ها، نهادها و سازمان ها به ويژه بسيج سازندگي غيرممكن دانست و ادامه داد: به توجه به محدوديت بودجه هاي دولتي و حجم انبوه طرح ها، بدون مشاركت و همكاري نهادهايي چون بسيج سازندگي ارايه خدمت به روستاييان غيرممكن خواهد بود.
معاون برنامه ريزي و اقتصادي رييس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي نيز صرفه جويي در هزينه اجراي طرح هاي عمراني و ترويجي اين سازمان را يكي از اهداف اصلي و مهم برشمرد و گفت: همكاري با بسيج سازندگي يكي از راهكارهاي مهم، محوري و اصلي براي تحقق اين هدف سازماني و دولت تدبير و اميد در شرايط كنوني اقتصادي است.
فيروز باقرزاده ، تعميم تفكر بسيجي در بخش كشاورزي را مهمترين هدف همكاري هاي جهاد كشاورزي با بسيج سازندگي بيان كرد كه برگزاري دوره هاي آموزشي و مهارت هاي ترويجي در همين راستا تعريف شده و تاكنون نيز نتايج مثبت و بسيار مفيدي داشته است.
وي با تاكيد بر لزوم ارزش و اهميت آموزش در بخش كشاورزي براي كاهش هزينه هاي كاشت، داشت و برداشت، اظهار داشت: هر چند در ظاهر قضيه برپايي آموزش ها و مهارت هاي لازم براي كشاورزان چندان هزينه بر نبوده و نيازمند سازو كارهاي بخش عمراني نيست، اما بدون ترديد نتايج چنين برنامه هايي منجر به كاهش هزينه هاي تمام شده مي شود.
باقرزاده همكاري جهاد كشاورزي با بسيج سازندگي در حوزه آب را بسيار مهم و تعيين كننده براي اقتصاد كشور بيان كرد و يادآور شد: با توجه به كاهش منابع آبي و وجود خلاء هاي مختلف در اين بخش، علاقمند به استفاده از ظرفيت هاي بسيج هستيم تا با مشاركت همديگر زمينه هاي مناسب براي آگاهي دهي به كشاورزان و بهره برداران اين بخش را فراهم كنيم.
وي تشريح كرد: با توجه به وجود نيروي انساني جوان، ماهر، تحصيل كرده و كارآمد در رشته هاي مختلف كشاورزي در بدنه بسيج سازندگي، برگزاري دوره هاي آموزشي براي كشاورزان به منظور ارايه روش هاي گوناگون كاهش آب مصرفي در مزارع و باغات، نه تنها باعث رونق اقتصادي منطقه خواهد شد، بلكه موجب كاهش هزينه هاي سازمان جهاد كشاورزي نيز مي شود.
باقرزاده، مهاجرت روستاييان به شهرها را يكي از مشكلات اساسي كشور برشمرد كه بي توجهي به آن نه تنها منجر به بروز معضلات اجتماعي، سياسي و اقتصادي و فرهنگي مي شود، بلكه مشكلات امنيتي سختي به دنبال دارد كه براي مقابله با اين پديده بايد از ظرفيت هاي بسيج سازندگي براي رونق اقتصاد روستاها و خدمات رساني بهينه و كم هزينه به اهالي روستاها بهره جست.
به گزارش ايرنا، مدير هماهنگي ترويج سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي هم در اين ميزگرد با اشاره به اينكه مشاركت بسيج سازندگي با اين اداره كل از سال ها قبل آغاز شده است، آثار و بركات اين همكاري را بسيار مهم و قابل توجه ذكر كرد.
ميكائيل حاتميان محور اصلي تفاهم نامه جهاد كشاورزي و بسيج سازندگي را اجراي برنامه هاي آموزشي و توانمندسازي بهره برداران بيان كرد و گفت: بازاريابي، تجاري سازي، ايجاد تشكلات صنفي با هدف كاهش هزينه هاي سازماني جزو مفاد اين تفاهم نامه است.
وي اظهار داشت: با توجه به گستردگي خدمات عمومي جهاد كشاورزي در روستاهاي استان، طرح هاي مختلف به دليل نياز به نيروي انساني خارج از توان سازماني ماست كه در اين مسير همه ساله بسيج سازندگي مددرسان اين طرح ها بوده است و نمونه هاي آن در طرح واكسيناسيون احشام، سم پاشي اماكن دامي، طرح هاي آبخيزداري و احياي مراتع است.
به گفته حاتميان، طرح هاي فوق در كمترين زمان ممكن، هزينه هاي پايين تر و با كيفيت مطلوب اجرا مي شود.
** بسيج سازندگي در مسير اقتصاد مقاومتي حركت مي كند
مسئول بسيج سازندگي آذربايجان شرقي حركت در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي با محوريت حمايت از طرح هاي زودبازده را از دستاوردها و اهداف مهم اين سازمان بيان كرد و گفت: با توجه به فرمايشات مقام رهبري درباره لزوم تحقق اقتصادي مقاومتي در حوزه هاي مختلف، تنها راه پيشرفت و توسعه كشور در همين موضوع نهفته شده است و همه بايد براي تحقق آن اهتمام كنند.
سرهنگ محمد اسكندري با بيان اينكه هم اكنون تعداد 417 گروه جهادي شناسنامه دار در آذربايجان شرقي فعال است، فعاليت ها و برنامه هاي تعريف شده آنها را در راستاي اقتصاد مقاومتي دانست و افزود: چابكي، تخصص و تعهد از جمله ويژگي هاي بارز اين گروه ها است كه لازمه اقتصاد مقاومتي است و در بسياري از حوزه ها كمك حال دولت و دستگاه هاي اجرايي بوده ايم.
وي اظهار داشت: از ابتداي امسال تاكنون 97 هزار نفر- ساعت انواع خدمات عمراني، عمومي، رفاهي، فرهنگي و اجتماعي و بهداشتي در قالب گروه هاي جهادي در حاشيه شهرها و روستاهاي محروم استان به ويژه در مناطق كم برخوردار انجام شده است.
اسكندري، برپايي اردوهاي جهادي بسيج سازندگي استان را يك، سه و هفت روزه اعلام و اضافه كرد: اين اردوها در قالب بسيج اقشار و در تخصص ها و رشته هاي مورد نياز در مناطق محروم برگزار شده كه آثار و ثمرات بسيار مطلوب و مناسبي در پي داشته است.
وي، اردوهاي جهادي را ستون اصلي سازمان بسيج سازندگي دانست و ادامه داد: بر اثر فعاليت اين اردوها بسياري از هزينه هاي دولت كاهش يافته است كه اين امر مي تواند براي دستگاه هاي دولتي براي واگذاري بخشي از طرح هاي خود به بسيج سازندگي ترغيب كننده و تشويق كننده در جهت تحقق اقتصاد مقاومتي باشد.
اسكندري، احداث 145 واحد مسكن مددجويان بهزيستي، 21 واحد مسكن محرومين، 15 طرح عمراني در حاشيه شهرها و روستاهاي محروم، 117 مورد مرمت مدارس، 11 طرح مرمت مسجد و حسينيه و ارايه صدها خدمات رفاهي، بهداشتي و معيشتي را نمونه اي از فعاليت هاي عمراني و خدماتي بسيج سازندگي آذربايجان شرقي از اول امسال تاكنون بيان كرد.
وي با بيان اينكه كشور امروز بيش از هر چيزي به عمل جهادي در زمينه هاي مختلف به ويژه در حوزه خدمات رساني نياز دارد، يادآور شد: از آنجائي كه خدمت به مردم يكي از مهمترين وظايف و ماموريت هاي دستگاه هاي مختلف اجرايي است، مي توان با هم افزايي و پرهيز از هرگونه عملكرد جزيره اي، نسبت به تحقق اين هدف مهم اميدوار شد و بسيج سازندگي در اين راستا رسالت هاي تعريف شده اي دارد.
اسكندري با تاكيد بر اينكه در آستانه 40 سالگي انقلاب اسلامي بايد خدمات رساني به مناطق محروم بازتعريف شود، از اينكه طي اين همه سال آن گونه كه شايسته بود، به اين مناطق خدمات رساني نشده است ابراز تاسف كرد.
وي افزود: دشمنان انقلاب اسلامي طي اين سال ها همواره تلاش كرده اند تمام دستاوردهاي نظام را زير سئوال برده و در ميان مردم نارضايتي را موجب شود كه براي مقابله با چنين اهدافي همه بايد تلاش كنيم تا فاصله طبقاني رو به گسترش را كاهش دهيم و مهمترين گزينه تحقق آن توجه به اقتصاد مقاومتي است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي آذربايجان شرقي هم ، محروميت زدايي از چهره روستاها را هدف مشترك اين شركت و بسيج سازندگي بيان كرد كه مي تواند در جهت تحقق اقتصاد مقاومتي تعريف شود.
علي صمدنژاد اظهار داشت: تلاش براي ساكن سازي روستاييان در محل كار و زندگي خود جزو برنامه هاي اولويت دار دولت و تمامي دستگاه هاي اجرايي و خدمات رسان است كه شركت هاي آبفار در هر استان نيز با اجراي طرح هاي آبرساني و فاضلاب در همين جهت حركت مي كنند تا با ايجاد امكانات لازم و مورد نياز هر روستايي زمينه ماندگاري آنها در روستاها را فراهم كند.
وي ادامه داد: بدون ترديد جلوگيري از مهاجرت روستاييان به شهرها نه تنها عاملي براي كاهش آسيب هاي اجتماعي است، بلكه مطابق با قواعد اقتصاد مقاومتي است.
صمدنژاد وجود 28 درصد از جمعيت آذربايجان شرقي در روستاها را مزيتي بزرگ و مهم براي دگرگوني اقتصاد روستاها بيان كرد و در عين حال گفت: براي بهره مندي از اين پتانسيل بالقوه بايد امكانات لازم و كافي براي توليد در اين بخش فراهم شود كه اين امر لزوم همكاري بين سازمان هاي مختلف با جهاد سازندگي براي ارايه خدمات بهتر و سريع تر را اجتناب ناپذير مي كند.
وي ادامه داد: هم اكنون تعدادي روستا در هفت شهرستان ميانه، چارايماق، ورزقان، اهر، كليبر، مراغه و ملكان وجود دارند كه هنوز پس از گذشت 40 سال از انقلاب اسلامي با تانكر آبرساني مي شوند و دليل اصلي آن هزينه بر بودن اجراي طرح هاي آبرساني است.
صمدنژاد افزود: اجراي طرح هاي آبرساني براي روستاهاي فوق تنها با حركت جهادي و مشاركت بسيج سازندگي ميسر و در حققت اجراي اين طرح ها به منصه ظهور رساندن اقتصاد مقامتي است.
به گزارش ايرنا، معاون برنامه ريزي و اقتصادي رييس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي نيز با بيان اينكه پرداختن به اقتصاد مقاومتي در اين سازمان از سه سال قبل آغاز شده است، گفت: بخش كشاورزي بزرگ ترين حوزه و رتبه اول اقتصاد مقاومتي را در اختيار دارد كه با توجه به چنين جايگاهي بايد به آن توجه شود.
فيروز باقرزاده اضافه كرد: در اين زمينه برش استاني براي 21 شهرستان آذربايجان شرقي تهيه و تدوين شده است و طرح هاي متنوعي با همكاري بسيج سازندگي در دست اجرا داريم كه هر كدام هر دو هفته يك بار با دقت رصد مي شود.
وي، توليد 4.5 ميليون تن انواع محصولات كشاورزي و وجود يك ميليون و 200 هزار هكتار اراضي كشاورزي در آذربايجان شرقي را ظرفيتي بسيار وسيع و مهم براي تحقق اقتصاد مقاومتي دانست و يادآور شد: با توجه به محدوديت منابع آبي در بخش كشاورزي و لزوم مشاركت مردمي براي بهره برداري بهينه از اين منابع، به شدت نيازمند همكاري و مشاركت بسيج سازندگي جهت بسيج عمومي كشاورزان در اين زمينه هستيم.
باقرزاده ، برداشت بي رويه از چاه ها و فرونشست اراضي كشاورزي در برخي از مناطق استان را از مشكلات مهم اين بخش بيان كرد كه در تعارض با اقتصاد مقاومتي است.
وي يادآور شد: بسيج سازندگي مي تواند در حوزه آگاهي دهي به كشاورزان براي ممانعت از برداشت بي رويه چاه ها، وارد عمل شده و با برگزاري دوره هاي آموزشي جهاد كشاورزي را كمك كند.
باقرزاده از تصويب آغاز طرح مطالعاتي اشتغال در تعداد پنج هزار روستاي كشور خبر داد و با بيان اينكه اين مصوبه در برنامه ششم توسعه كشور گنجانده شده است، گفت: سهميه آذربايجان شرقي از اين طرح 512 روستاي بالاي 50 خانوار و حركتي قابل توجه براي تحقق اقتصاد مقاومتي در روستاها است كه آماده هستيم در اين زمينه با جهاد كشاورزي همكاري كنيم.
وي مدت اجراي اين طرح مطالعاتي را تا سال 1399 اعلام كرد.
مدير هماهنگي ترويج سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي نيز بخش مهمي از همكاري هاي اين سازمان با بسيج سازندگي را مربوط به اجراي طرح هاي اقتصاد مقاومتي در قالب كارگاه هاي زودبازده بيان كرد و افزود: ايجاد و تجهيز واحدهاي مرغداري، دامداري هاي كوچك روستايي، پرورش گاو ميش، احداث واحدهاي كوچك بسته بندي، صنايع تبديلي و حمايت از مزارع زعفران از جمله اين همكاري ها است.
ميكائيل حاتميان، ايجاد گلخانه هاي كوچك در ابعاد 300 مترمربعي با سازه هاي فني ساده را از برنامه هاي سازمان جهاد كشاورزي براي حمايت از توليدات اين بخش در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي ذكر كرد و خواستار مشاركت و همكاري بسيج سازندگي در اين زمينه شد.
وي با اشاره به اينكه سازمان جهاد كشاورزي صدور پروانه فعاليت و مجوزهاي لازم براي گلخانه هاي كوچك را به ادارات شهرستاني واگذار كرده است، اين اقدام را گامي ارزنده براي تحقق سريع اقتصاد مقاومتي در روستاها ارزيابي و اضافه كرد: اين تصميم مي تواند زمينه هاي همكاري بسيج سازندگي با جهاد كشاورزي را تسهيل كند.
حاتميان مفاد تفاهم نامه جهاد كشاورزي و بسيج سازندگي آذربايجان شرقي را دقيق و بسيار هوشمندانه توصيف كرد و افزود: آنچه كه براي تحول اقتصاد روستايي و رفع نيازمندي هاي روستاييان لازم باشد در اين تفاهم نامه قيد شده است تا زمينه هاي لازم و كافي براي بهره برداري هر دو طرف از ظرفيت هاي يكديگر فراهم تر شود.
به گزارش ايرنا، حاضران در اين ميزگرد با ثمربخش دانستن برگزاري چنين نشست هايي در رسانه هاي گروهي، ضمن قدرداني از خبرگزاري ايرنا، تاكيد كردند: براي رشد و توسعه كشور در زمينه هاي مختلف به ويژه در حوزه هاي اقتصادي بهره مندي از توانمندي هاي بسيج سازندگي براي كاهش هزينه ها، تسريع در اجراي پروژه هاي عمراني و خدماتي و تحقق اقتصاد مقاومتي ضروري است.
تهيه و تنظيم: سيديحيي مرتضائي
3038/518
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۶
تبريز-ايرنا- بسيج سازندگي از جمله نهادهاي خدمات رسان و تاثيرگذار در مناطق محروم كشور است كه بنا به ادعاي مسئولان مربوطه و تاييد كارشناسان فني و مهندسي علاوه بر ارايه كارنامه اي درخشان و قابل دفاع طي سال هاي اخير، به لحاظ كيفيت و هزينه هاي اجرايي طرح ها نيز عملكرد ممتازي داشته است.