بر اساس گزارش العهد، اين شعارنوشتهها در بخش جنوبي بيروت نصب شده و عبارتهايي كه بر روي آنها نوشته شده، عبارتاند از: «عاديسازي روابط با رژيم صهيونيستي خيانت است» «تمام قدس پايتخت فلسطين است».
در يكي از اين شعارها واژه تطبيع به معناي عاديسازي روابط شكسته نوشته شده و جزء دوم آن بيع به معناي فروش، كنايه به خيانت برخي حكام عربي در فروش آرمان فلسطين و خيانت به ملت آن دارد.
فعالان شبكههاي اجتماعي اين ديوارنوشتهها و شعارنوشتهها را بهصورت گسترده منتشر كردهاند تا به بسياري از شركتكنندگان عرب در اين اجلاس يادآوري كنند فلسطين همچنان مسئله اصلي جهان اسلام است و عاديسازي روابط با رژيم صهيونيستي مردود است.
از زمان روي كار آمدن دولت دونالد ترامپ رئيسجمهور آمريكا و مطرحشدن طرح اين كشور براي حل نزاع فلسطيني اسرائيلي موسوم به معامله قرن، عاديسازي روابط كشورهاي عربي با رژيم صهيونيستي شدت گرفته است.
طي سال گذشته ميلادي 2018 بارها جريان ديدار برخي شخصيتهاي و مقامات صهيونيستي با مقامات عرب فاش شد و علاوه بر آن مقامات رژيم صهيونيستي نيز سفرهايي به كشورهاي عربي داشتند كه ازجمله آنها سفر بنيامين نتانياهو نخستوزير رژيم صهيونيستي به عمان و ديدار با قابوس بنسعيد سلطان اين كشور بود.
ازاينرو وزير خارجه لبنان پيش از نشست توسعه اقتصادي و اجتماعي سران عرب كه روز شنبه (29 دي ماه) در بيروت از سرگرفته شد، تأكيد كرد، سوريه خلأ بزرگي در اجلاس بيروت است و بايد به آغوش كشورهاي عربي بازگردد نه اينكه در آغوش تروريسم باشد.
جبران باسيل، وزير خارجه دولت موقت لبنان در سخنراني خود در روز جمعه (28 دي ماه) در نشست كميته وزارتي پيگيري روند اجلاس سران عرب گفت، متأسفانه به دليل نبود برخي كشورهاي عربي در نشست ما بهعنوان اعراب نميدانيم چطور بايد از يكديگر محافظت كنيم.
وي افزود: سوريه بزرگترين خلأ در اجلاس ماست و نبود آن مايه نگراني است.
باسيل تأكيد كرد: سوريه بايد بدون اجازه خارجيها در آغوش ما باشد نه اينكه در آغوش تروريسم. معناي اينكه اتحاديه عرب عضويت سوريه را تعليق و آن را تحريم كرده چيست و چه موفقيتي دراينباره داشته است؟ وزير خارجه لبنان از شركتكنندگان عرب خواست ديدگاه اقتصادي يكپارچهاي بر اساس عدممداخله در امور داخلي يكديگر تدوين كنند چراكه برخي كشورهاي عربي به اصل تقسيم مشكلات و وظايف احترام نگذاشتند و مشكلات را بر دوش ديگران و ملتهاي ما در داخل انداختند.
وي افزود: ما به خارجيها در مقابل سلاح پول ميدهيم تا همديگر را بكشيم.
باسيل تأكيد كرد: بايد اين نشست مناسبتي براي بيدار كردن وجدانهايمان در مقابل تلاشهايي براي نابودي هويت و تنوع قومي ما باشد.
رئيس دستگاه ديپلماسي لبنان يادآور شد: ما با چالشهاي عظيمي از جنگ و فقر و سوءتغذيه گرفته تا افراطگرايي و تروريسم مواجهيم و در تحقق خواستههاي ملتهايمان شكستخورده و نتوانستهايم ملتهايمان را در سرزمينهايشان نگه داريم.
وي از كشورهاي عربي خواست همديگر را رها نكنند و به داد هم برسند تا اتحاديه عرب و ماهيت عربي خود را خدشهدار نسازند.
بعد از باسيل احمد ابوالغيط، دبير كل اتحاديه عرب سخنراني كرد. او نسبت به عدم مشاركت هيأت ليبي در اجلاس بيروت ابراز تأسف و ناراحتي كرد.
دبير كل اتحاديه عرب گفت، اين نشست در زماني بسيار مهم برگزار شده بهطوريكه مسئله توسعه در ابعاد اقتصادي و فرهنگي و زيستمحيطي دغدغه اول جهان عرب است.
وي خاطرنشان كرد، كشورهاي عربي توان مقابله با تحولات اقتصادي و علمي عظيم را ندارند و تكامل اقتصادي و هماهنگي و سياستگذاريها درزمينههاي توسعهاي ضروري هستند.
سپس رياض مالكي، وزير خارجه فلسطين در سخنراني خود به مسئله قدس پرداخت و گفت: قدس در معرض وحشتناكترين طرحهاي يهوديسازي باهدف تغيير آثار قانوني، سياسي و ديني آن قرار دارد.
مالكي گفت: ما بايد توانمنديهاي اقتصادي خود را براي حمايت از امنيت مليمان به خدمت بگيريم. هر چه قدر زمان طول بكشد ما بازهم بر حق بازگشت تأكيد خواهيم كرد و از كشورهاي عربي ميزبان آوارگان فلسطيني تقدير ميكنيم.
وزير خارجه فلسطين تأكيد كرد: ملت فلسطين هرگز تسليم طرحهاي شهركسازي و استعمارگري و يهوديسازي و نابودي هويت و جنايتهاي جنگي و نقض حقوق بشر و بازداشت و قتل نميشوند.
محمد علي الحكيم وزير خارجه عراق بعد از ديدار با جبران باسيل در حاشيه نشست وزيران خارجه گفت، تعليق عضويت سوريه از همان ابتدا اشتباه بود و ما با طرف سوريه در ارتباط دائمي هستيم
محمد علي الحكيم وزير خارجه عراق نيز گفت: عراق از فلسطينيها در حقوق مشروعشان حمايت ميكند و بايد با طرحهاي يهوديسازي مقابله كرد.
وزير خارجه عراق تأكيد كرد استراتژي عربي درزمينه انرژي از سال 2014 تا 2030 يكي از اصلهاي مهم درزمينه توسعه پايدار و ارتقاي سطح زندگي اقتصادي و اجتماعي شهروندان عربي است.
وي خاطرنشان كرد، مشكل آوارگان براي كشورهاي ميزبان نگراني انساني هميشگي است و عراق پيشنهاد اجراي طرحهايي توسعهاي در كشورهاي ميزبان ازجمله اردن و لبنان را دارد. وزير خارجه عراق با تأكيد بر اهميت امنيت غذايي آن را يكي از اصلهاي ثبات و امنيت منطقه عربي خواند. ايمن الصفدي وزير خارجه اردن نيز قدس را كليد صلح دانست و گفت بايد از آن محافظت شود.
وي خاطرنشان كرد، بايد براي تضمين فعاليت آنروا تلاش كرد. وزير خارجه اردن افزود، بايد خونريزيها در سوريه متوقف شوند و نقش عربي براي ايجاد حل سياسي براي بحران سوريه احيا شود.
الصفدي تأكيد كرد، در يمن بحراني فاجعهآميز مشاهده ميشود كه بايد پايان يابد و ثبات نيز به ليبي بازگردد.
همچنين محمد علي الحكيم وزير خارجه عراق بعد از ديدار با جبران باسيل در حاشيه نشست وزيران خارجه گفت، تعليق عضويت سوريه از همان ابتدا اشتباه بود و ما با طرف سوريه در ارتباط دائمي هستيم.
وي افزود: براي بازگرداندن تدريجي سوريه به آغوش كشورهاي عربي تلاش ميكنيم. عراق در اين زمينه موضعي مشخص دارد.
اين در حالي است كه اطلاعاتي به دست الميادين رسيده مبني بر اينكه نخستوزير عراق به دليل حضور ضعيف كشورهاي عربي در اين نشست شركت در اين نشست را لغو كرده است.
حسام زكي، معاون دبير كل اتحاديه عرب پيش از نشست وزيران خارجه گفته بود، سوريه از اتحاديه عرب طرد نشده و بازگشتش حتمي است. آنچه رخداده تعليق مشاركت هيأتهاي سوري در نشستهاي اتحاديه عرب است و تعليق مشاركت اين كشور با توافق خواهد بود.
حفظ امنيت نشست اجلاس سران عرب را طي امروز علاوه بر نيروهاي گارد جمهوري، نيروهاي سازمانهاي امنيتي با حضور 500 افسر و 7500 افسر و نيروي ارتش، نيروهاي امنيت داخلي نيروهاي امنيت عمومي و امنيت كشور تأمين ميكنند.
منبع: روزنامه توسعه ايراني، 1397.10.30
گروه اطلاع رساني**2002**
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۸
تهران- ايرنا- همزمان با نشست اقتصادي سران اتحاديه عرب در بيروت، شعارنوشتهها و ديوارنوشتههايي در حمايت از فلسطين و محكوم كردن عاديسازي روابط با رژيم صهيونيستي در اين شهر توجه عابران را به خود جلب كرد. يكي از موضوعاتي كه در رابطه با اين اجلاس سوژه شبكههاي اجتماعي شده، شعارنوشتههايي است كه در نقاط مختلف بيروت نصب شده و درباره عاديسازي روابط با رژيم صهيونيستي هشدار ميدهد.