شاهرود- ايرنا- محصول فلفل كشاورزان خوارتوران بيارجمند كه حاصل تلاش چندماه آنان بود، براثر طوفان 2روز گذشته برباد رفت.

به گزارش ايرنا، فلفل قرمز يكي از محصولات مهم كشاورزان بيارجمند است. اين ادويه تند و آتشين پس از انقلاب جايگزين كشت خشخاش در اين منطقه شده و درگذر سال ها بيارجمند را به يكي از بزرگ ترين قطب هاي توليد فلفل در كشور تبديل كرده است.
حال اقتصاد تك محصولي مردم برخي روستاهاي اين منطقه كم برخوردار وابسته به كشت فلفل بوده و براي خشك كردن محصولشان نيز همچنان از روش هاي سنتي استفاده مي كنند.
طوفان 2روز گذشته در بخش بيارجمند شاهرود، خسارت زيادي به فلفل كاران اين منطقه وارد كرد. فلفل هاي قرمزي كه براي خشك شدن بر روي زمين پهن شده بود، به دليل باد شديد به سرعت در هوا پخش شده و بيابان هاي اطراف را قرمزپوش كرد.
يكي از كشاورزان احمد آبادي در گفت و گو با ايرنا، با بيان اينكه طوفان حدود 10 ميليارد ريال فلفل قرمز را بر باد داده و به روستاهاي اين محدوده خسارت زد، افزود: طوفان فلفل هاي خشك را در تاغ زار هاي بيابان پراكنده و جمع كردن آن ها كاري دشوار و هزينه بر است.
علي اكبر احمدي با اشاره به اينكه اين فلفل ها براي خشك شدن در اطراف روستاها روي زمين پهن شده بودند، افزود: در برخي نقاط تا حدود 2 كيلومتر اطراف آسفالت جاده با فلفل پوشيده شده است.
وي ادامه داد: قبل از وقوع طوفان بيشتر از 10 هكتار فلفل فقط در روستاي احمد آباد روي زمين پخش شده بود و اين آمار جدا از روستاهاي ديگر منطقه است.
يكي ديگر از كشاورزان اين روستا هم در گفت و گو با ايرنا، با اشاره به اينكه هر هكتار زمين زير كشت فلفل 500 ميليون ريال به فروش مي رسد، يادآور شد: فلفل قرمز خشك و نكوبيده را كيلويي 100 هزار ريال از كشاورز خريداري مي كنند.
حجت عامري با بيان اينكه به ازاي هر چاه آب 10 هكتار فلفل كاري انجام مي شود، افزود: تنها در روستاي احمد آباد 6 حلقه چاه براي فلفل كاري استفاده مي شود.
وي اضافه كرد: طوفان فلفل ها را با چنان سرعتي در هوا پخش كرد كه اكنون هر گوشه اي را كه نگاه كني، در ميان تاغ هاي بيابان و يا كانال هاي آب پر از فلفل قرمز شده است.
عامري اختصاص فضايي سرپوشيده را براي خشك كردن فلفل خواستار شد و گفت: كشاورزان بيارجمندي هنوز به روش هاي قديمي فلفل را روي زمين خشك مي كنند و به دليل بارش هاي پاييزه هم مجبور شدند فلفل ها را ديرتر روي زمين پهن كنند.
روح الله كزيمي بخشدار بيارجمند هم با تاييد اين امر به ايرنا گفت:
كارشناسان جهاد كشاورزي در حال برآورد خسارت ها هستند.
وي افزود: راه اندازي واحدهاي فرآوري و خشك كني اين محصولات نياز به سرمايه گذاري دارد.
شهرستان شاهرود با53 هزاركيلومتر مربع وسعت و 240هزارنفر جمعيت در شرق استان سمنان قرار دارد.
شهر بيارجمند، مركز بخش بيارجمند، در 110 كيلومتري جنوب شرق شاهرود قرار گرفته و تا سمنان 310 كيلومتر فاصله دارد.
اين بخش با بيش از 10 هزار نفر جمعيت 40 روستا دارد.
پارك ملي و زيست كره حيات وحش خارتوران در 250 كيلومتري جنوب غربي شاهرود در شرق استان سمنان قرار دارد.
7359/6167