تهران - ایرنا - روزنامه ایندیپندنت بنگلادش نوشت، تداوم جنگ تجاری میان آمریكا و چین تأثیر بسزایی در كاهش تجارت منطقه جنوب شرق آسیا داشته و حتی می‌تواند در آینده نه چندان دور تبدیل به یك فاجعه جهانی شود.

به گزارش ایرنا به نقل از این رسانه ، درگیری تجاری میان آمریكا و چین در حالی همچنان ادامه دارد كه اقتصاد منطقه جنوب شرقی آسیا شدیداً از این درگیری آسیب دیده است.
عبدالغفار چودری تحلیلگر سیاسی بر این باور است در صورت عدم توافق سازش برای پایان جنگ تجاری میان آمریكا و چین، تداوم این نزاع می‌تواند جهان را به بحران اقتصادی جدیدی مانند ركود اقتصادی دهه 1930 وارد كند.
برخی از ناظران سرشناس اقتصادی نیز پیش بینی می‌كنند كه حتی تداوم جنگ تجاری می‌تواند ركود اقتصادی بدتری برای جهان نسبت به ركود اقتصادی دهه 1930 به ارمغان بیاورد.
ركود اقتصادی دهه 1930 باعث بوجود آمدن فاشیسم در اروپا شد و تبعات جنگ نیز به مدت هفت سال ادامه داشت و به علت این حوادث كل جهان به یكباره ویران شد.
به گزارش بلومبرگ، بانك جهانی در سال گذشته اعلام كرد: رشد اقتصادی كشور‌های جنوب شرقی آسیا وابسته به صادرات است و آغاز جنگ تجاری بین دو كشور چین و آمریكا این امر را تحت تاثیر غیرمستقیم خود قرار می‌دهد.
بر همین اساس، اقتصاددانان بانك جهانی بر این باورند كه بسیاری از كشور‌های منطقه با تاثیرات افزایش تعرفه دست و پنجه نرم خواهند كرد چراكه آن‌ها به زنجیره‌های تامینی كه نقش خوراك صادرات چین را ایفا می‌كنند، وابستگی بسیاری دارند. موفقیت منطقه جنوب شرق آسیا بر اساس تجارت آزاد و توسعه زنجیره‌های ارزش كه طی دهه اخیر مركز آن در چین بوده، بنا نهاده شده است.
به گفته بانك جهانی، میزان صادرات در مجموع در برخی كشور‌ها مانند مالزی و فیلیپین از فوریه سال گذشته میلادی با افت همراه شد و همچنان نیز ادامه دارد.
دبیركل وزارت تجارت و صنعت بین الملل مالزی نیز در این باره گفت: هیچ كشوری حاضر نیست تا در این جنگ تجارت شاهد كسب منافعی باشد. امروزه، تجارت موضوعی وابسته است و مالزی كه بازاری كوچك است چشم به بازار جهانی دوخته است. افزون بر آن، ما بخشی از مجموعه زنجیره تامین هستیم و صادرات قطعات و اقلام دیگر به چین و آمریكا را بر عهده داریم. زمانی كه تعرفه‌های بالایی برای صادرات اقلام به دو كشور تعریف شده باشد، اقتصاد كشور ما متاثر از این امر خواهد شد و به ناچار باید میزان صادرات خود را به بازار‌هایی با اقتصاد پیشرفته كاهش دهد.
به گزارش ایرنا، جنگ تجاری آمریكا و چین پس از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریكا، در شش ژوئیه 2018 بر اعمال 34 میلیارد دلار تعرفه گمركی بر واردات كالاهای چینی آغاز و چین نیز در عمل متقابل تعرفه سنگینی بر كالاهای امریكا اعمال كرد.
آمریكا همچنین در سال 2018 یك رشته پرونده‌های قضایی علیه شركت‌های فناوری چین تنظیم كرد. این شركت‌ها به سرقت ابزارهای امنیت سایبری و نقض تحریم‌های آمریكا متهم هستند. دولت آمریكا شركت‌های آمریكایی را از فروش قطعات به شركت ارتباطات زی‌تی‌ئی (ZTE) چین منع كرد كه به نقض تحریم‌های ایران مربوط بود. آمریكا بعداً این ممنوعیت را لغو و به‌جای آن جریمه‌ای بر آن شركت بزرگ اعمال كرد.
رهبران دو اقتصاد بزرگ جهان پس از چند ماه جنگ تجاری بین دو كشور و وضع تعرفه بر كالاهای یكدیگر، روز دهم آذر در حاشیه نشست گروه 20 در آرژانتین شام كاری برگزار كردند و به توافق‌هایی دست یافتند كه به سه ماه آتش‌بس در این جنگ تعبیر شد. خبر دستگیری منگ وانژو معاون رئیس هیئت مدیره و رئیس امور مالی شركت بزرگ چینی هوآوی در همان روز توافق به هراس از ظهور جنگ سرد دامن زد و بازارهای سهام در سراسر جهان در شش دسامبر كاهش نشان دادند.
آساق**9473**