مهاباد - ايرنا - رييس اداره غله و خدمات بازرگاني مهاباد گفت: امسال 790 ميليارد ريال بابت خريد تضميني گندم مازاد بر نياز كشاورزان اين شهرستان به حساب آنان واريز شده است.

سليم احمدي افشار روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: امسال 58 هزار و 876 تُن گندم از كشاورزان مهاباد خريداري شد كه اين رقم در سال گذشته 21 هزار و 301 تُن گندم بود.
وي ادامه داد: شرايط مناسب جوي، بارش هاي بهاري و انجام عمليات سن زدايي و ارايه توصيه هاي كارشناسي از مهمترين عوامل افزايش توليد گندم از نظر كيفيت و كميت نسبت به سال گذشته بود.
احمدي افشار اظهار داشت: امسال هر كيلوگرم گندم با چهار درصد افت مفيد و 2 درصد افت غيرمفيد حداكثر تا 2 درصد سن زدگي و رطوبت 12 درصد، 13 هزار ريال از گندمكاران خريداري شد.
وي اضافه كرد: اين مقدار گندم در سه سيلو بخش خصوصي، يك سيلوي دولتي و سه مركز تعاون روستايي از كشاورزان تحويل گرفته شده است.
وي با اشاره به اينكه ظرفيت سيلوهاي اين شهرستان بيش از 160 هزار تن است، بيان كرد: در بهترين سال توليد گندم مهاباد اين مقدار به 80 هزار تن نمي رسد و بر اين اساس مشكلي از لحاظ ظرفيت سيلوها و انبارهاي گندم اين شهرستان وجود ندارد بطوري كه در برخي مواقع گندم ساير شهرهاي استان نيز براي ذخيره سازي به مهاباد انتقال پيدا مي كند.
احمدي افشار يادآور شد: ظرفيت سيلوهاي گندم قبل از انقلاب تنها هشت هزار تُن بود كه هم اكنون اين ميزان به 160 هزار تُن و در حدود 20 برابر افزايش يافته است.
به گزارش ايرنا، آذربايجان غربي داراي 700 هزار تا يك ميليون هكتار اراضي قابل كشت است كه 50 درصد آن سالانه به كشت گندم اختصاص مي يابد.
اين استان با وجود كشت سنتي در بخش توليد گندم جزو 10 استان برتر است و مي توان با بكارگيري فناوري هاي نوين در مراحل كاشت، داشت و برداشت گندم به نتايج مطلوب تري در بهره وري دست يافت.
بزرگترين گندمزارهاي آذربايجان غربي در شهرستان هاي اروميه، بوكان، مياندوآب، نقده و مهاباد قرار دارد.
مهاباد در جنوب آذربايجان غربي و 116 كيلومتري مركز استان واقع شده و داراي بيش از 80 هزار هكتار اراضي مستعد كشاورزي و باغي است و امسال 48 هزار هكتار از مزارع ديم و آبي اين شهرستان به كشت گندم پاييزه اختصاص يافت.
9903/3020/7129