«احمد طهراني» روز دوشنبه در نشست شوراي آموزش و پرورش خمين، افزود: تغيير رفتار در توليد پسماند امري مهم است اما در كنار آن نيز بايد فرهنگ تفكيك دورريزها و بهره وري اقتصادي از مواد زايد نهادينه شود و تنها در اين صورت است كه زنجيره بازيافت مطلوب كامل شده و از طلاي كثيف در اشتغالزايي و توليد ثروت استفاده مي شود.
وي ادامه داد: گام نخست طرح تفكيك پسماند از بدا در سال هاي گذشته موفقيت زيادي نداشته و لازم است كه مفاهيمي چون جداسازي مواد زايد خشك و تر ابتدا به گفتمان غالب تبديل شود و مدرسه ها در اين زمينه نقش كليدي دارند.
فرماندار خمين بيان كرد: نحوه نگرش به زمين و محيط زيست از جمله مواردي است كه بايد در بسته هاي آموزشي مدارس به صورت عميق و كاربردي به دانش اموزان منتقل شود تا از هدر رفت سرمايه ملي جلوگيري شود.
رئيس شوراي آموزش و پرورش خمين به شيوه نامه حمايت از دانش آموزان نيازمند اشاره كرد و گفت: پايه اول تحصيلي اهميت ويژه دارد چرا كه الفباي مفاهيم پايه آموزشي در اين مقطع منتقل مي شود.
طهراني افزود: تغيير نظام آموزشي مستلزم فراهم كردن زير ساخت هاي لازم است و مشكلات ايجاد شده در پايه هاير ششم و دوازدهم در مناطق روستايي به دليل نبود زير ساخت است.
مدير آموزش و پرورش خمين نيز در اين نشست گفت: 300 دانش آموز در معرض خطر تكرار پايه در اين شهرستان شناسايي شده كه براي حل مشكل به 300 ميليون ريال اعتبار براي برگزاري كلاس هاي فوق برنامه آموزشي نياز است.
«عبدالرضا پير حسينلو» افزود: اغلب دانش آموزان در معرض خطر تكرار پايه از خانواده هاي مهاجر و يا خانواده هايي هستند كه دچار فقر اقتصادي و يا آشفتگي روابط درون خانوادگي هستند.
وي بيان كرد: سال تحصيلي گذشته 50 دانش آموز تكرار پايه اول شدند كه اين شمار روبه افزايش است و پيش بيني مي شود در سال تحصيلي جاري تكرار پايه افزايش يابد.
مديرآموزش و پرورش خمين در خصوص طرح تفكيك پسماند از مبدا افزود: طبق بررسي ها روزانه سه تا چهار كيلوگرم كاغذ و دورريز خشك در هر مدرسه توليد مي شود كه با تفكيك و درآمد حاصل از فروش آن مي توان برخي از هزينه هاي جاري مدارس نظير كاغذ را تامين كرد.
پير حسينلو افزود: برنامه هايي براي نهادينه كردن طرح تفكيك پسماند از مبدا در دست اقدام است كه با همكاري مديران مدارس و اولياي دانش آموزان اجرايي مي شود.
شهردار خمين نيز در اين نشست گفت: روزانه 55 تا 60 تن پسمانددر خمين توليد مي شود كه 70 درصد آن در 2 ساعت بازيافت و 30 درصد بقيه نيز به صورت بهداشتي دفن مي شود.
«ابوالفضل مرتضيان» افزود: پسماند هاي مواد پلاستيكي، حلبي و آهن آلات نيز بسته بندي و به فروش مي رسند.
شهردار خمين گفت: پسماندهاي خشك به ويژه كاغذ، مقوا، پلاستيك، فلزات و شيشه از ارزش اقتصادي برخوردارند و با تفكيك، در اين واحد بازيافت به محصولاتي با كاربردهاي مشابه و يا جديد تبديل مي شوند.
مرتضيان افزود: نخستين كارخانه بازيافت پسماند استان مركزي در شهرستان خمين سال 86 با اعتبار هفت ميليارد ريال راه اندازي شد و در صورتي كه تفكيك از مبدا به درستي انجام شود انجام شود هزينه كمتري دارد و بسياري از آلودگي ها نيز مهار مي شود.
شهرستان خمين از توابع استان مركزي داراي 105 هزار نفر جمعيت است كه 18 هزار و 500 نفر آن دانش آموز هستند.
7277/6013/
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۶
خمين - ايرنا - فرماندار خمين گفت: مشاركت مرمي محور اساسي در موفقيت طرح تفكيك پسماند از مبدا است و متوليان اين بخش بايد نوك پيكان راهبردهاي خود را بر فرهنگ سازي لايه هاي مردمي با مشاركت رسانه ها و نهادهاي آموزشي بگذارند.