به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، در حال حاضر حدود 10 درصد از انواع بنزين را اتانول تشكيل مي دهد و حدود يك سوم از كل محصول ذرت آمريكا براي توليد اتانول مورد استفاده قرار مي گيرد.
محققان با بررسي ساختار مولكولي ذرت در سطح اتمي دريافتند ليگنين و سلولز درون ذرت به طور محدود به يكديگر متصل شده اند و اين دو ماده توسط نوعي كربوهيدرات پيچيده موسوم به xylan به يكديگر مي چسبند.
پيش از اين تصور مي شد مولكول هاي سلولز، زيلان و ليگنين به صورت مخلوط باهم درون ذرت وجود دارند و سلولز نوعي كه كربوهيدرات سخت و پيچيده است و در ذرت و ساير گياهان عملكردي شبيه به چارچوب دارد، مستقيما به ليگنين متصل است. ليگنين نوعي پليمر ضدآب است كه در تمام گياهان آوندي وجود دارد و به عنوان اتصال دهنده ديواره سلولي عمل مي كند. اين ماده مانع تبديل قند درون گياه به اتانول مي شود و اين ويژگي تا كنون چالش بزرگي در فرآيند توليد اتانول بوده است.
اكنون محققان دريافتند هريك از اين سه ماده داراي حوزه مستقلي هستند و هر نوع مولكول وظايف مختص به خود را دارد.
نتايج به دست آمده از اين تحقيقات امكان بهينه سازي فرايند توليد اتانول را با توليد آنزيم ها يا تركيبات شيميايي مناسب براي تجزيه موثرتر توده زيستي گياه فراهم مي كند.گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۵
تهران – ايرنا - محققان آمريكايي دريافتند ساختار مولكولي ذرت با آنچه تا كنون تصور مي شد، تفاوت دارد و اين ساختار مولكولي كشف شده امكان بهبود فرآيند توليد اتانول از ذرت را فراهم مي كند.