تهران - ايرنا - دانشگاه صنعتي اميركبير با همكاري وزارت علوم تحقيقات و فناوري، وزارت صنعت، معدن و تجارت و حمايت مركز همكاري هاي تحول و پيشرفت رياست جمهوري، اولين نمايشگاه توانمندي‌هاي حوزه رباتيك، اتوماسيون و هوش مصنوعي در كشور را برگزار مي‌كند.

به گزارش روز سه شنبه گروه دانشگاه ايرنا از دانشگاه صنعتي اميركبير، دبير جشنواره بين‌المللي رباتيك و هوش مصنوعي دانشگاه اميركبير با بيان اينكه جهان امروز در مرز يك انقلاب فناوري ايستاده و روش زندگي را از بنيان دگرگون ساخته است، گفت: اين دگرگوني كه منشا آن رباتيك، اتوماسيون و هوش مصنوعي است، تحول گسترده‌اي در همه صنايع ايجاد كرده‌ است.
وي ادامه داد: اين در حالي است كه بر اساس آمارها، در ايران تنها 10 درصد از صنايع كشور از ربات‌هاي پيشرفته استفاده مي‌كنند، در حالي كه اين آمار در دنيا 60 تا 70 درصد است.
سروش صادق نژاد اضافه كرد: اين عدد نشان مي‌دهد صنايع كشور نتوانسته‌اند به سمت ربات‌هاي پيشرفته حركت كنند، لذا نيازمند توجه جدي همه مديران و تلاشگران اين عرصه براي توسعه همه جانبه رباتيك و هوشمندسازي صنعت است.
دبير جشنواره با اشاره به دستاوردهاي دانشگاه‌ها، مراكز رشد، پارك‌هاي علمي و فناوري و شركت‌هاي دانش بنيان در اين حوزه، يادآور شد: اولين فن بازار رباتيك، هوش مصنوعي و اتوماسيون صنعتي در كشور كه محلي براي ارائه دستاوردهاي دانشگاه‌ها، مراكز رشد و پارك‌هاي علم و فناوري كشور و صنايع وابسته خواهد بود، برگزار مي شود.
رئيس كميته ملي رباتيك جمهوري اسلامي ايران «فيرا» هدف از برگزاري اين نمايشگاه را بسترسازي براي معرفي شركت‌هاي توانمند حوزه اتوماسيون، رباتيك و هوش مصنوعي، جلب پشتيباني و حمايت دستگاه‌هاي دولتي و خصوصي سرمايه گذار از شركت‌هاي فناور و حمايت از توليد داخل و كالاي ايراني دانست.
صادق نژاد خاطرنشان كرد: ايجاد فضاي نشاط و ترغيب دانش آموزان، دانشجويان و محققين به فعاليت‌هاي پژوهشي، تحقيقاتي و تيمي با الگوي پژوهش‌هاي كاربردي و دانش بنيان، ارتقاء دانش بومي در زمينه رباتيك و هوش مصنوعي در جهت ايفاي نقش موثر در نظام نوآوري و فناوري كشور، فراهم ساختن بستر لازم براي عرضه ايده‌هاي جديد محققان و كمك به تجاري‌سازي آنها و همچنين بحث و تبادل نظر ميان دانشگاهيان، محققان و صنعتگران را از دستاوردهاي مهم اين رويداد مهم در كشور برشمرد.
وي افزود: برگزاري اين نمايشگاه در راستاي ساماندهي و ايجاد تمركز در جامعه رباتيك، اتوماسيون و هوش مصنوعي كشور و سوق دادن اين دانش به سمت توليد اقتصاد دانش بنيان بوده و باهدف بسترسازي جهت معرفي شركت‌هاي توانمند حوزه اتوماسيون صنعتي، رباتيك و هوش مصنوعي و برقراري ارتباط ميان صنعتگران و متخصصان اين حوزه به‌ويژه در صنايع خودروسازي و قطعه‌سازي، نفت گاز و پتروشيمي، صنايع دفاعي و فضايي و دريايي، صنايع مخابرات، صنايع برق و نيروگاهي، صنايع عمراني، صنايع آب و شبكه‌هاي تصفيه و توزيع، صنايع معدني و معادن است.
رئيس كميته ملي رباتيك ايران اظهار كرد: اين جشنواره 10 تا 13 اسفند ماه سال 1397 و در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران، همزمان با برگزاري هشتمين دوره مسابقات بين المللي رباتيك اميركبير (فيراكاپ آزاد ايران) برگزار خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: با برگزاري اين نمايشگاه در سال جاري دستاوردهاي بهتري از كشور در سال 2020 كه جمهوري اسلامي ايران ميزبان بزرگترين رويداد رباتيك در جهان است را شاهد خواهيم بود.
9465 ** 1200