خبر شمال در اين مطلب به قلم هومن حكيمي نوشت: در پژوهش درباره فرهنگ شهري، شيوه زيست يا اشكال فرهنگي تعريف شده اين فرهنگها كه در شهرها رشد مييابند، از نكات بسيار مهم محسوب ميشوند.
بخشي از شيوههاي زيست فرهنگي، به شكل مستقيم و گاه غيرمستقيم، منبعث از رفتارهاي فرهنگيست كه ميتوانند به شكل عام يا خاص در جامعه شهري بروز كنند. قسمتي از رفتارهاي خاص فرهنگي (البته نه به معناي خاص آكادميك بلكه بهمثابه رفتارهايي كه توسط قشر خواص جامعه انجام ميشوند) ميتوانند در صورت گسترش و آموزش مناسب به كليت جامعه شهري تسري پيدا كنند و همهگير شوند. موردي كه براي انجام، نياز به توجه به دو بخش سختافزاري و نرمافزاري دارند.
ساري؛ مركز و پيشاني و استان مازندران، به گواه آمار و مستندات، در سالهايي نه چندان دور از نظر امكانات سختافزاري فرهنگي و هنري (با تمركز ويژه بر حوزه سينما) اوضاع به مراتب بهتري داشت. اين شهر در گذشته داراي 4 سالن سينماي فعال بود كه نقش زيادي در توسعه فرهنگي شهري ايفا ميكردند، چرا كه سينما يكي از مراكز و موارديست كه در كنار تاثيرات مثبت تخصصي فرهنگي و هنري، موجب افزايش فرهنگ مشاركت و كار گروهي ميشود و در تمام دنيا، بهعنوان يكي از مهمترين شاخصههاي توسعه فرهنگي به حساب ميآيد.
امروز اما به دلايل متعدد، نه تنها در ساري (كه البته نسبت به خيلي ديگر از شهرها در اين مورد وضعيت بهتري دارد) بلكه در كل استان مازندران، سالنهاي سينما كه اصليترين ركن رويدادهاي سينمايي هستند، از نظر كميت و كيفيت، اوضاع مطلوبي ندارند. مسألهاي كه بايد با شدت و دقت بيشتري توسط نهادهاي اصلي اين امر پيگيري شود.
اخيرا صحبتهاي دوبارهاي درباره ساخت پرديس سينمايي در ساري توسط برخي مسئولان و نهادهاي فرهنگي شنيده ميشود كه اگرچه خبر مباركيست اما براي شكسته شدن اين طلسم چندساله در مركز استان كه نياز ضروري آن هم محسوب ميشود، احتياج به يك خرد جمعي و مشاركتي فراگيرتر احساس ميشود.
خوشبختانه اولين عامل موثر در راه شكلگيري اين اتفاق خوشآيند يعني تمايل مديريت كلان استان و شخص استاندار مازندران وجود دارد. اينكه مجيد حسينزادگان كه هنوز در ابتداي شروع مديريتش در مازندران به سر ميبرد و به شكل طبيعي درگير سر و سامان دادن به فضاي كلي مديريتي مازندران است، به طور جدي پيگير ساخت يك پرديس سينمايي براي ساري و مازندران است، بارقههاي نشاط را براي اهالي فرهنگ و هنر سينما ايجاد كرده و چه خوب كه استانداري كه سينما را دوست دارد (نگارنده براي اين ادعا، چند مصداق عيني دارد) در حال رايزني و آمادهسازي شرايط براي رخ دادن اين اتفاق است.
اما همانطور كه اشاره شد، اين مسأله احتياج به تعامل و مشاركت ديگر نهادها و دستگاهها؛ بهويژه ادارهكل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران دارد كه اگر اينگونه نباشد، ساخت پرديس سينمايي در ساري كه جزو ملزومات و يك نياز اوليه و طبيعي براي مردم است، به سرنوشت تالار بزرگ هنري ساري تبديل خواهد شد كه هنوز در پيچ آخر رسيدن به بهرهبرداري نهايي، گير كرده است.
البته ما در ساري در سالهاي قبل هم به مرحله ساخت يك پرديس سينمايي رسيده بوديم اما همان كجفهميهاي عدهاي و سنگاندازيهاي مضحك، سرمايهگذار را فراري داد و اين مسأله نه چندان پيچيده را به گرهاي تبديل كرد كه اميدواريم اين بار به جاي دندان، با دست باز شود!
تجربه راهاندازي سينما هنر و تجربه در بابل نشان داده كه با برنامهريزي و خواستي جمعي ميشود به لحاظ سختافزاري براي مازندران رونق مناسبي را به وجود آورد كه در ادامه منجر به توسعه و نشاط اجتماعي و فرهنگي خواهد شد. اينجا، دقيقا در نقطه و برههاي از زمان قرار داريم كه با كمي درايت ميشود ثابت كرد، «سينما به مثابه سينما» چه كاركرد عظيم و موثري در ارتقاي سطح آگاهي و نشاط اجتماعي شهروندان خواهد داشت.
1654
تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۶
ساري- ايرنا- روزنامه ' خبر شمال ' در شماره روز سه شنبه خود با انتشار مطلبي در باره ساخت پرديس سينمايي در ساري ، از نحوه برخورد با اين موضوع در گذشته انتقاد و ابراز اميدواري كرد كه با دخالت شخص استاندار جديد و بومي آن هم در نخستين روزهاي دوره كاري، اين مشكل حل شود.