به گزارش ایرنا، مراسم صبح خاطره با بچههای كوچه بینش با موضوع گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این حادثه به همت حوزه هنری انقلاب اسلامی استان و با همكاری اداره كل و ناحیه 2 آموزش و پرورش استان روز سه شنبه در دبیرستان میثاق برگزار شد و شاهدان حادثه به بیان خاطرات تلخ و غمانگیز خود پرداختند.
مدیر وقت مدرسه بینش (نواب صفوی سابق) در این مراسم گفت: بمبها به آزمایشگاه مدرسه اصابت كرد؛ اگر داخل حیاط یا كلاسها میافتاد تعداد شهدا خیلی بیشتر می شد.
عصمت صدرمحمدی با بیان این كه آزمایشگاه مجهزی داشتیم كه سایر مدارس منطقه نیز از آن استفاده میكردند، خاطرنشان كرد: دود ناشی از سوختن مواد شیمیایی آزمایشگاه سبب شده بود تا همه بچهها سیاه شده و قابل شناسایی نبودند و هنگامی كه اولیا به دنبال فرزندان آمدند، انگار گوشهای از روز قیامت را مشاهده كردیم.
وی، دردناك ترین خاطره را مربوط به 2 روز پس از تشییع جنازهها عنوان كرد و افزود: تا آن روز، پیكر یكی از دانشآموزان هنوز پیدا نشده و خانواده به دنبالش بودند كه پس از 2 روز با یافتن تكه كوچكی از لباس دانش آموز توسط مادرش شناسایی شد.
صدرمحمدی ادامه داد: خاطره تلخ دیگر مربوط به یكی از دانشآموزان شهیده بود كه مادرش در روز تشییع در محل بهشت زهرا از لباسی كه خودش بافته و تكه ای از آن به سینه دانش آموز چسبیده بود، وی را شناسایی كرد.
مدیر سابق مدرسه بینش پس از سرودن شعری از خود، گفت: وظیفه ما در مقابل شهدا بسیار سنگین بوده و در میدان علم باید اتاقهای فكر، كرسیهای نظریهپردازی و سایر امكانات لازم را فراهم آوریم.
وی با بیان این كه روزی علم به عنوان سواد خواندن و نوشتن تعریف میشد افزود: روز دیگر، علم به معنی داشتن سواد كامپیوتری تعریف شد كه امروز بهترین نخبگان را در داخل و خارج از كشور و در ایستگاههای فضایی داریم.
صدرمحمدی با اشاره به تعریف جدید از علم به معنای نوآوری، اختراع و اكتشاف، تصریح كرد: این تعریف و برآورد آینده جهان توسط دانشمندان، وظیفه ما را سنگینتر كرده و باید به دنبال علم روز برویم.
** انتقال پیكرها به سردخانه، لحظات بسیار دردناكی بود
معاون وقت مدرسه بینش نیز در بیان خاطرات خود از بمباران دوم بهمن سال 65 گفت: قبل از انقلاب در مدرسه راهنمایی پسرانه تدریس میكردم كه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مدرسه دخترانه نواب صفوی (بینش) منتقل شدم.
مهرانگیز ابراهیمی خاطرنشان كرد: ورودی مدرسه، مشرف به درب سردخانه بیمارستان ارتش بود و انتقال پیكرها به سردخانه، لحظات بسیار سخت و دردناكی بود.
وی افزود: بمباران در زمانی اتفاق افتاد كه جمعیت پرازدحام و 2 شیفت در حال جابهجایی بودند یعنی شیفت صبح در حال خروج از مدرسه و شیفت بعدازظهر در حال ورود به مدرسه و بودند.
ابراهیمی ادامه داد: هواپیماهای مسافربری در زمان جنگ، رفت و آمد آنچنانی از آسمان زنجان نداشتند و همین كه صدای هواپیما را شنیده و به آن نگاه كردم صدای انفجار را شنیدم.
معاون سابق مدرسه بینش اضافه كرد: هواپیمای مثلثیشكل و سیاهی بود كه در ارتفاع پایین قرار داشت.
وی گفت: بعد از حادثه نیز موظف بودیم از خانوادههای داغدیده، دلجویی كرده و به عیادت زخمیها در بیمارستان برویم.
** ساعتی از حادثه گذشته بود كه به هوش آمدم
یكی از دانشآموزان سابق مدرسه بینش كه شاهد ماجرا بود گفت: به دلیل سردی هوا در داخل سالن، صف میبستیم و مدرسه به دلیل نزدیكی دهه فجر، فضاسازی شده بود.
ربابه عشقی با بیان این كه چند تن از دانشآموزان شهیده در انتهای سالن در حال مطالعه بودند، خاطرنشان كرد: ناگهان هواپیمای مثلثیشكل و سیاهی از پشت سر، نمودار شد و چون آگاهی نداشتیم پس ترس هم نداشتیم.
وی افزود: وقتی متوجه بمب شدیم فهمیدیدم كه باید فرار كنیم و تنها پناهگاه هم داخل سالن مدرسه بود.
عشقی با بیان این كه دقایقی پس از حادثه به هوش آمدیم، ادامه داد: همه جا تاریكی مطلق بود و به دلیل دود، چیزی دیده نمیشد.
عشقی گفت: پس از به هوش آمدن، روزنهای از انتهای سالن مشاهده شد كه همه به آن سمت هجوم آوردند تا از شكاف كوچكی كه باز شده بود از مدرسه خارج شوند.
دانشآموز سابق مدرسه بینش افزود: اولیا برای نجات فرزندان آمده بودند و مدرسه، تلی از خاك بود كه دود سیاهی از آن بلند میشد.
وی با بیان این كه خودم نیز زخمی شده بودم، خاطرنشان كرد: با دیدن جنازهها و پیكرهای بیسر از خود بیخود شده و جیغ كشیدم.
در پایان این مراسم كه جمعی از مسئولان استان از جمله مدیركل حوزه استاندار، مشاورین استاندار، رئیس سازمان بسیج دانشآموزی سپاه انصارالمهدی(عج) استان، مدیركل بنیاد شهید استان، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی و مسئولان آموزش و پرورش حضور داشتند از خانواده شهدای دانشآموز كه در این حادثه به شهادت رسیده بودند تجلیل شد.
همچنین مسابقهای تحت عنوان دلنوشته به شهدای دانشآموز توسط مدارس میثاق و مهدیه برگزار شده بود كه به دلنوشتههای برگزیده جوایزی اهدا شد.
پخش كلیپ تهیه شده توسط حوزه هنری استان، اجرای سرود توسط گروه سرود دبیرستان میثاق و قرائت دكلمه توسط یكی از دانشآموزان از دیگر بخشهای این مراسم بود.
9556/6085
تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۳
زنجان - ایرنا - بمباران هواپیماهای عراق كه 2 بهمن 65 در كوچه بینش محله زینبیه در سرچشمه زنجان اتفاق افتاد به شهادت 13 نفر از دانش آموزان مدارس پسرانه 22 بهمن و دخترانه نواب صفوی و زخمی شدن 21 دانش آموز منجر شد.