لندن - ایرنا - «جیمز دایسون» میلیاردر و مخترع انگلیسی از جابه‌جایی مقر شركت دایسون به كشور سنگاپور خبر داد و شركت زنجیره‌ای «پتیسری ولری» هم اعلام ورشكستگی كرد تا با تعمیق ابهامات ناشی از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، دو شوك بزرگ اقتصادی برای انگلیس در یك روز ثبت شود.

به گزارش سه شنبه شب ایرنا، دایسون كه با اختراع جاروبرقی‌های بدون كیسه و پنكه‌های بدون پره انقلابی را در عرصه محصولات خانگی ایجاد كرد، قصد دارد دفترش را به بازار فروش محصولاتش نزدیك كند.
بااین‌حال خروج این شركت انگلیسی كه به‌تازگی ركورد درآمد یك میلیارد پوندی خود را به ثبت رساند، خسارت قابل‌توجهی به درآمدهای دولت انگلیس از محل مالیات‌ها می‌زند.
جیم روان رئیس اجرایی دایسون، تصمیم این شركت را با مساله خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بی‌ارتباط توصیف، اما تأكید كرد كه این جابه‌جایی قبل از برگزیت محقق خواهد شد.
شركت زنجیره‌ای «پتیسری ولری» با بیش از دو هزار و 800 كارمند نیز امروز اعلام كرد كه به دلیل مشكلات مالی در وضعیت ادمینستریشن قرار گرفته است.
بر اساس رویه حقوقی در انگلیس، شركت‌هایی كه توانایی تسویه بدهی خود را ندارند در وضعیت «ادمینستریشن» قرار می‌گیرند كه مشابه اعلام ورشكستگی در سایر كشورهاست، با این تفاوت كه شركت بدهكار امتیاز مدیریت تشكیلات خود را برای تسویه بدهی به مجموعه‌ی دیگری واگذار می‌كند. گزارش‌ها حاكی است كه یك شركت هلندی موسوم به «ك.پی.ام.جی» امتیاز شركت «پتیسری ولری» را خریداری كرده است.
این تحولات درحالی صورت می‌گیرد كه تعدادی از شركت‌های خارجی تولیدكننده خودرو ازجمله نیسان، فورد، تویوتا و هوندا هشدار داده‌اند كه خروج بی توافق انگلیس از اتحادیه اروپا به فعالیت‌های آن‌ها خسارت می‌زند.
پس از رأی مخالف نمایندگان مجلس عوام انگلیس به توافقنامه پیشنهادی دولت «ترزا می»، چشم‌انداز خروج بی توافق این كشور از اتحادیه اروپا بالاگرفته است. بسیاری از نهادهای بین‌المللی از جمله صندوق بین‌المللی پول درباره عواقب منفی خروج انگلیس بدون دست‌یابی به توافق از اتحادیه اروپا هشدار داده‌اند.
نمایندگان مجلس انگلیس نیز دو هفته پیش به لایحه‌ای رأی دادند كه دسترسی دولت به منابع مالی پیش‌بینی‌شده در صورت خروج بی توافق این كشور از اتحادیه اروپا را محدود می‌كند.
كمتر از 66 روز مانده به خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا، نخست‌وزیر این كشور هنوز برنامه روشنی درباره طرح جدید توافقنامه برگزیت ارائه نداده است.
او روز گذشته در سخنانی تكراری در مجلس عوام، به تشریح خطوط قرمز دولت درباره برگزیت پرداخت و عنوان كرد كه دولت همچنان به رایزنی با رهبران احزاب سیاسی ادامه می‌دهد.
«می» در واقع به‌گونه‌ای اذعان داشت كه دستش برای رسیدن به توافقنامه جدید با اتحادیه اروپا خالی است و فعلاً برنامه‌ای جز رایزنی و مذاكره با رهبران سیاسی احزاب مختلف ندارد تا اگر به طرح تازه‌ای رسید آن را در توافقنامه برگزیت اعمال كند. با همه این احوال، وی همچنان حاضر نیست كه گزینه خروج بی توافق از اتحادیه اروپا را رد كند و این مساله به تشدید ابهامات برگزیت و گسترش بی‌اعتمادی بر فضای اقتصادی كشور سایه افكنده است.
شبد**اروپام ** هـ ن **1379