به گزارش خبرنگار ايرنا، در همايش شهرداران مازندران كه با حضور احمد حسين زادگان استاندار برگزار شد، شهرداران 58 شهر استان شركت داشتند و قريب به اتفاق شهرداران از شكايت هاي پي در پي مسئولان اجرايي و مردم و همچنين كشاندن مستمر آنها به دادگستري گلايه كردند.
شهرداران اين مسئله را منجر به نا اميدي در خدمت و همچنين نا امني در زندگي شخصي دانستند و گفتند: حضور هر روزه شهرداران در مراجع قضايي نه تنها جايگاه و شخصيت انها را مخدوش كرده، بلكه انها را از فعاليت هاي اجرايي نيز بازداشته است.
علاوه بر اين شهرداران شهرهاي مازندران نسبت به روند كاهش اختيارات و دخالت دستگاههاي اجرايي در مسائل شهري گلايه كردند و اظهار داشتند كه فعاليت جزيره اي دستگاه هاي اجرايي عملا انها را در حوزه شهري بي اختيار كرده است.
آنها با اشاره به مواردي همچون فضاي سبز، اخذ عوارض، صدور مجوز در حريم شهر و موارد ديگر به استاندار گفتند كه دستگاههاي متولي در اين حوزه نه تنها كمترين همكاري با شهرداري ها دارند، بلكه در انجام برنامه هاي شهري نيز با شكايت و سنگ اندازي مانع از رسيدن به هدف هاي شهري مي شوند.
علاوه بر اين مشكلاتي همچون بازگشت ارزش افزوده براي تامين مالي شهرداري ها، ايجاد برنامه درآمد پايدار، تعريف عرصه و حريم براي شهرداري ها و كاهش درامدها، از جمله ديگر مسائلي بود كه شهرداري ها در اين همايش در ميان گذاشتند.
بسياري از شهرداران در سخنراني امروز خود از كاهش جدي درامد هاي خود ابراز نگراني كردند و خواستار تفويض اختيار بيشتر براي ايجاد درامدهاي پايدار و همچنين فعاليت هاي درامد زا شدند.
تعيين تكليف حريم 60 متري ساحل براي شهرهاي ساحلي از ديگر مطالبات شهرداران مازندران بود كه خواستار ايجاد يك مرجع پاسخگو و مسئول براي مراجع شهرداري شدند تا شهرداري ها با تعدد دستگاههاي مداخله گر در ساحل مواجه نشوند.
البته برخي از شهرداران نيز در جلسه امروز به ارائه راهكار پرداختند و جذب سرمايه گذار، ايجاد برنامه هاي مشاركتي، كاهش نيروهاي مازاد و همچنين استفاده از ظرفيت گردشگري را از راه حل هاي ايجاد درامد پايدار براي شهرداري ها عنوان كردند.
تعدادي از شهرداران با اعلام مخالفت با تكيه شهرداري ها بر بودجه و كمك دولتي، خلاقيت را لازمه شهردار بودن دانسته و گفتند: شهرداري ها بر اساس ظرفيت ها و استعداد هاي مناسب مازندران نبايد دست در جيب دولت كرده و فقط بر بودجه تامين مالي دولتي چشم بدوزند.
**وابستگي و تكيه بر بودجه دولتي اشتباه فاحش شهرداري ها
نماينده مردم رامسر، تنكابن و عباس آباد در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين نشست تاكيد كرد: با توجه به ظرفيت و استعداد خدادادي جغرافياي مازندران كه در تمامي شهر ها و مناطق به صراحت قابل رويت است، تكيه بر بودجه و اعتبارت دولتي اشتباه فاحش شهرداري ها است.
شمس الله شريعت نژاد افزود: شهرداري ها بايد از ظرفيت هاي خود براي ايجاد درامد پايدار استفاده كنند زيرا شهرداري ها واحدهايي مستقل از دولت بوده و خود به نوعي دولت محلي محسوب مي شوند.
وي با بيان اينكه شهرداران بر اساس خلاقيت و لياقت انتخاب مي شوند، گفت: در انتخاب شهردار وجود روحيه كسب درامدي در شهرداران يكي از اصلي ترين معيارها است و نبايد اين معيار در شهرداران مازندران خاموش باشد.
نماينده مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: شهردار بر خلاف مديران دستگاه هاي اجرايي بايد به صورت ويژه تر افق شهرش را بشناسد، ديد بلند و برنامه ريزي دقيقي براي درامد و هزينه داشته باشد.
شريعت نژاد همچنين جلوگيري از ارتفاع سازي و يا نبود عدالت در ارتفاع سازي را يكي از ضعف هاي شهرداري هاي مازندران عنوان كرد و گفت: اين مدل از مجوز دادن هيچ مبناي قانوني و موجهي ندارد.
وي ارتفاع سازي را يكي از راهكارهاي جلوگيري از تجاوز به حريم شهرها دانست و گفت: اگر همين روال ساخت و ساز ويلايي در اطراف و مركز شهر ادامه داشته باشد در اينده نزديك بايد تمامي زمين هاي كشاورزي و منابع طبيعي را تغيير كاربري داد و اين خسارت زيادي به اين استان وارد مي كند.
نماينده مردم رامسر، تنكابن و عباس آباد پيشنهاد داد: كارگروهي از نخبگان در استان تشكيل شود و روي راهكارها بحث و كار كنند.
استان مازندران با حدود سه ميليون و 300 هزار نفر جمعيت داراي 22 شهرستان و 58 شهر است .
7335/1899
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۴
ساري - ايرنا - شهرداران مازندران عصر چهارشنبه در نشست با استاندار، فقدان امنيت و كاهش اختيار را از بزرگ ترين دغدغه ها در حوزه شهرداريها عنوان كردند.