تهران – ايرنا - «مايك پمپئو» وزير امور خارجه آمريكا شامگاه چهارشنبه (به وقت محلي) اعلام كرد كه دستور «نيكلاس مادورو» رئيس جمهوري ونزوئلا براي قطع روابط و خروج ديپلمات‌هاي آمريكايي از خاك اين كشور را به رسميت نمي‌شناسد.

به گزارش ايرنا به نقل از واشنگتن تايمز، اين تصميم پس از آن اعلام شد كه « دونالد ترامپ» رئيس جمهوري آمريكا، رهبر مخالفان ونزوئلا را بعنوان رئيس دولت موقت اين كشور پذيرفت و دولت مادورو را غيرقانوني خطاب كرد.
مادورو در پي اين اقدام در سخناني كه بصورت زنده در تلويزيوني پخش شد، قطع رابطه با آمريكا را اعلام كرد و به ديپلمات‌هاي اين كشور 72 ساعت فرصت داد تا ونزوئلا را ترك كنند.
با اين وجود، پمپئو شامگاه چهارشنبه با صدور بيانيه‌اي اعلام كرد كه كاخ سفيد تنها دولت موقت «خوان گوايدو» رئيس مجلس ملي و رهبر مخالفان ونزوئلا را قانوني مي‌داند و از ديدگاه او، مادورو صلاحيت قطع روابط دو كشور را ندارد.
وي ادامه داد كه به خطر افتادن امنيت هيات ديپلماتيك آمريكا در ونزوئلا، « اقدامات مقتضي» كاخ سفيد را در پي خواهد داشت.
علاوه بر آمريكا، برخي دولت‌هاي متحد اين كشور در منطقه نيز گوايدو را به عنوان رئيس دولت موقت ونزوئلا به رسميت شناخته‌اند. با اين وجود، ديگر دولت‌ها از جمله تركيه، كوبا و مكزيك از مادورو حمايت كرده‌اند.
ونزوئلا روز چهارشنبه صحنه اعتراض‌هاي ضددولتي بود. تورم بالا و كمبود كالاهاي اساسي، تشديد فشارها عليه دولت مادورو را به همراه داشته است.
وي احزاب مخالف را به طرح‌ريزي كودتا متهم كرده و آمريكا را پشت پرده اين اقدامات مي‌داند.
اخيرا تعدادي از اعضاي گارد ملي ونزوئلا به اتهام تلاش براي شورش بازداشت شده بودند.
«ولاديمير پادرينو لوپز» وزير دفاع ونزوئلا كه فرماندهي نيروهاي مسلح اين كشور را عهده دار است، ادعاي رياست جمهوري گوايدو را رد و در حمايت از مادورو موضع‌گيري كرده است.
شبس ** 9386 ** 1917