شيراز - ايرنا - سرپرست مركز مديريت پيوند و امور بيماري هاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به تلاش ها براي نهادينه كردن فرهنگ اهداي عضو در جامعه گفت: بنا بر برنامه ريزي ها، 30 ميليون نفر تا سال 1405 در ايران كارت اهداي عضو خواهند داشت كه يك افق دست يافتني است.

دكتر مهدي شادنوش روز پنجشنبه در حاشيه بازديد از مركز پيوند كليه و كبد در بيمارستان بوعلي سينا شيراز به خبرنگار ايرنا گفت: تاكنون پنج ميليون و 200 هزار كارت عضو در كشور صادر و توزيع شده و با اقدام هاي انجام شده و فعاليت هاي فرهنگي و اطلاع رساني تا سال آينده اين آمار به 6 ميليون و 500 هزار نفر داوطلب اهداي عضو خواهد رسيد.
سرپرست مركز مديريت پيوند و امور بيماري هاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اينكه هم اينك 30 مركز پيوند كليه در كشور فعال است، گفت: 12 مركز پيوند در تهران و 18 مركز در ساير استان ها داير است؛ شيراز از جمله شهرهاي پيشتاز در پيوند عضو است و دستاوردهاي علمي در شيراز دراين زمينه الگويي براي ساير مناطق است .
شادنوش اضافه كرد: براي ايجاد سهولت و دسترسي هرچه بيشتر مردم به خدمات پيوند عضو، مراكزي در برخي استان ها در حال آماده سازي است كه اميدواريم در آينده اي نزديك به بهره برداري برسند و فعاليت خود را آغاز كنند.
وي اظهار داشت: متاسفانه روند رشد بيماران دياليزي روبه افزايش است، به گونه اي كه در حال حاضر، روزانه حدود ١٥ هزار دياليز در كشور انجام مي شود.تغيير در سبك زندگي و كنترل عوامل تهديد كننده سلامت كليه و جوارح حياتي بدن مي تواند روند افزايشي بيماري هاي كليوي را كنترل كند.
شادنوش ادامه داد: براساس جامعه آماري، پيش بيني اين است كه از 32 هزار بيمار دياليزي در كشور، در حدود 70 درصد نياز به پيوند داشته باشند كه تقريبا حدود 23 هزار نفر از اين جمعيت را دربرمي گيرد.
وي شهروندان را به ترويج فرهنگ اهداي عضو فرا خواند و اظهار داشت: هشت هزار و 600 بيمار دياليزي هم اكنون در سراسر كشور منتظر پيوند كليه هستند.
سرپرست مركز مديريت پيوند و امور بيماري هاي وزارت بهداشت پيوند عضو را پيوند زندگي و اهداي فرصتي دوباره به بيماران دانست و گفت: در بخش‌هاي كليه، قلب، كبد و ساير ارگان‌هاي حياتي بيماراني در كشور نيازمند پيوند هستند ، پيوند عضو مي تواند اميد را به اين بيماران براي ادامه حيات بازگرداند .
وي با تاكيد بر لزوم فرهنگ سازي در خصوص اهداي عضو افزود: فرهنگ سازي در مورد اهداي عضو افراد مرگ مغزي، اقدامي ضروري است و بايد با بهره گيري از همه ابزارهاي رسانه اي به اشاعه آن پرداخت.
** 97 درصد پيوند با اهداي عضو از مرگ مغزي
مديرعامل هيات امناي مركز خيريه پيوند اعضاي بوعلي سينا نيز در حاشيه اين بازديد با ارائه گزارشي از فعاليت هاي اين مركز، بر اهميت جايگاه واقعي پيوند در جامعه تاكيد كرد و اظهار داشت : 97 درصد از جراحي هاي پيوند در اين مركز با استفاده از عضو افراد مرگ مغزي صورت مي گيرد.
دكتر سيدعلي ملك حسيني افزود: از سال 1366 تاكنون، 200 هزار كارت عضويت اهداي اعضا در شيراز و استان فارس توزيع شده است.
وي از آموزش تعداد زيادي از جراحان پيوند از كشورهاي مختلف مانند تاجيكستان، لبنان، پاكستان و سودان در اين مركز به عنوان جلوه اي ديگر از فعاليت هاي آموزشي ياد كرد.
پدر پيوند كبد در ايران همچنين پيگيري پوشش بيمه خدمات درماني از خدمات پيوند عضو را خواستار شد.
6113/ 2027