دنا و زاگرس میانی منطقه ای حفاظت شده و پانصد و شصت و یكمین ذخیره گاه زیست كره جهان محسوب می شود كه بخشی از آن از نظر سیاسی و جغرافیایی در محدوده شهرستان سمیرم و ضلع جنوبی آن با مدیریت زیست محیطی در محدوده استان كهگیلویه و بویراحمد است.
به گزارش ایرنا، محمدرضا عسگریان روز پنجشنبه در نشست بررسی مشكلات ساكنان و عشایر منطقه دنا در جنوب این شهرستان، اظهارداشت: بیشترین اعتراض ها و مراجعه ها به فرمانداری برای حل و فصل مشكلات و مسایل زیست محیطی مربوط به عشایر این محدوده است.
به گفته وی اقتصاد و معیشت تعدادی زیادی از عشایر از تعلیف دام در منطقه دنا صورت می گرفته اما حق و حقوق آنها با وجود قول و قرارها و نشست های متعدد در سال های گذشته همچنان پرداخت نشده است.
وی خاطرنشان كرد: این نوع مدیریت دوگانه یاعث سردرگمی افرادی است كه كار اداری یا دولتی دارند و این موضوع میان دو مركز استان اصفهان و یاسوج بویژه با وجود كوهستانی بودن منطقه سالهاست هنوز حل و فصل نشده و همچنان ادامه دارد.
سرپرست فرمانداری سمیرم صدور مجوز معدن خاك نسوز آب ملخ و دردسرهای صدور مجوز استان همجوار برای شهرستان سمیرم در چند سال اخیر را یادآور شد و افزود: ابطال پروانه كار این معدن به دلیل همین مدیریت دوگانه سال ها طول كشید و در این مدت بخشی از طبیعت بكر آب ملخ سمیرم از بین رفت.
عسگریان با اشاره به واقع بودن برخی روستاها و مناطق عشایری سمیرم در محدوده دنا، از مسوولان استان كهگیلویه و بویراحمد خواست همكاری بهتری با مردم و مراجعان استان اصفهان داشته باشند.
رییس جمعیت هلال احمر سمیرم ادامه افزود: برخی مدیران در استان كهگیلویه و بویراحمد برخی از مناطق گردشگری شهرستان سمیرم را به نام خود ثبت می كنند، اما از دیگر سو مجوز كار برای گردشگری یا ساخت و ساز برای اشتغالزایی به اهالی شهرستان سمیرم را صادر نمی كنند.
سید نور محمد موسوی تصریح كرد: این در حالی است كه قسمت جنوبی دنا در شهرستان سی سخت استان همجوار، هرگونه ساخت و ساز و مجوز برای تغییر كاربری از سوی سازمان محیط زیست صادر می شود و مشكلی هم سد راه متقاضیان محلی آنان نیست.
وی تاكید كرد: اگر این منطقه حفاظت شده است، پس برای همه محدوده زاگرس و دنا باید یكسان مجوز صادر شود و تفاوتی بین مردم ساكن در ضلع شمالی و جنوبی نباشد.
ادامه كم آبی و خشكسالی، تصرف ایل راه ها، تغییرات تقویم كوچ و البته مسائل مبتلابه عشایر با اداره محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری بویژه تخریب و ساخت ساز در زمین ها و عرصه های ملی از مهمترین مواردی بود كه در ادامه این نشست عنوان شد.
شهرستان سمیرم در جوار دنا و زاگرس مركزی بعنوان مركز اصلی ییلاق عشایر ایل قشقایی با داشتن 70 هزار جمعیت ثابت و 30 هزار جمعیت عشایری در شش ماه از سال در 160 كیلومتری جنوب اصفهان و 164 كیلومتری شمال یاسوج قرار دارد.
7147/6026
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۶
اصفهان- ایرنا- سرپرست فرمانداری سمیرم گفت: مدیریت دوگانه منطقه دنا مشكلاتی برای برای مردم روستاها و بویژه عشایر اطراف و عرصه های طبیعی این خطه ایجاد كرده است.