شيراز - ايرنا - مديركل حفاظت محيط زيست استان فارس با اشاره به شكل گيري پويش ممنوعيت عرضه مواد غذايي در ظروف پلاستيكي گفت: ظروف گياهي جايگزين مناسبي براي اين توليدات نيست.

دكتر سعيد محمودي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين پويش نياز به همراهي و مشاركت عمومي مردم دارد و در اين راستا بايد توجه داشت نبايد با استفاده از ظروف گياهي به جاي ظروف پلاستيكي از چاله درآييم و به چاه بيفتيم.
وي اظهار داشت: ظروف گياهـي كاملا گياهي نيست و بايد توجه داشت حدود 6٠ تا ٧٠ درصد اين ظروف پليمر است.
مديركل حفاظت محيط زيست فارس گفت: هرچند ظروف گياهي از محصولات تمام پليمر بهتر است ولي آن هم بايد طبق شرايط اعلام شده توليد و مصرف شود؛ بنا بر اين عاقلانه و منطقي نيست كه راهي انتخاب كنيم كه در ميانه راه مجبور با بازگشت شويم.
** راه پراشتباه را تكرار نكنيم
محمودي اظهار داشت: پويش 'نه به پلاستيك' و 'شيراز شهر بدون پلاستيك' از شيراز كليد خورد و با ابتكار محيط زيست و همراهي صنوف و مردم آغاز شد و همچنان در ابتداي راه است، اين پويش براي فراگير شدن نياز به همراهي و مشاركت فعال مردم و تشكل هاي زيست محيطي دارد.
مديركل حفاظت محيط زيست استان فارس با بيان اينكه عده اي جايگزيني ظروف گياهي به جاي ظروف پلاستيكي را پيشنهاد مي كنند گفت: ما اين پيشنهاد را كارشناسي شده و بدون ضرر و آسيب نمي دانيم، اگر قرار است تحولي در فرهنگ جامعه به وجود آيد نبايد باز هم راههاي پر اشتباه را تكرار كرد.
وي ادامه داد: متاسفانه وقتي كاري با ابتكار و نوانديشي آغاز مي شود رقابت هاي ناصحيح در حاشيه آن شكل مي گيرد، افرادي فقط مي كوشند اين پويش را به نام خود بزنند، ما با مشاركت همه افراد دلسوز در اين پويش موافقيم اما اين مشاركت ها در حد حرف و مصاحبه و براي مشاركت فعال مردم و صنوف بايد اقدام عملي انجام گيرد.
محمودي با بيان اينكه حذف نايلون و پلاستيك در شيراز را به يك فرهنگ تبديل مي كنيم گفت: با همراهي مردم بايد شيراز به نخستين شهري كه كيسه هاي پارچه اي در آن جاي نايلون را مي گيرد تبديل شود.
وي ادامه داد:هر چند اين مفهوم هنوز بين همه اقشار مردم جا نيافتاده اما ما اميدواريم با مشاركت نهادهاي اجتماعي و تشكل هاي زيست محيطي و اقدامات اجرايي از جمله برخورد با صنوفي كه نمي خواهند در پويش مشاركت داشته باشند و همچنين افزايش نظارت ها ، شيراز به نخستين شهر كشور كه نايلون را از سبد خريد خانوارها حذف مي كند تبديل شود .
مديركل حفاظت محيط زيست استان فارس گفت: جايي كه مي توان با ظروف خانگي و قابلمه و كاسه آش و مواد غذايي گرفت چرا بايد اصرار كنيم كه حتما ظروف فوم و يك بار مصرف پلاستيكي يا گياهي مصرف شود ، مناسبت هاي عزاداري و جشن هاي مذهبي از جمله مواقعي است كه بايد اين فرهنگ در آن ترويج شود كه غذاي نذري در ظروف خانگي توزيع گردد.
محمودي با بيان اينكه تا كنون چندين جلسه و نشست با نمايندگان اصناف برگزار شده است گفت: دانشگاه علوم پزشكي شيراز و برخي فروشگاههاي بزرگ دراين زمينه مشاركت دارند ، اميد است با تئداوم اين مشاركت ها ديگر شاهد صحنه هاي دلخراش از پراكنده شدن ليوان يكبار مصرف هنگام توزيه شربت نذري در حاشيه خيابان نباشيم .
شعار امسال روز زمين پاك در ارديبهشت ماه ' نه به پلاستيك ' بود.
اداره كل حفاظت محيط زيست استان فارس به همين مناسبت، پويش نه به پلاستيك و شيراز شهر بدون پلاستيك را هم كليد زد، هدفگذاري ها براي معرفي شيراز به عنوان نخستين كلانشهر بدون پلاستيك كشور طي اين مدت شكل گرفت.
در همين راستا دانشگاه علوم پزشكي شيراز اعلام كرد: استفاده از ظروف يك بار مصرف پلاستيكي براي عرضه مواد غذايي داغ در صنف هاي حساس از ابتداي اسفند ماه امسال ممنوع است.
6113 / 2027