قم - ایرنا - در ششمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه قم كه عصر شنبه در تالار امام جواد (ع) استانداری ترتیب یافت موضوع تعیین تكلیف مركز چاپ و نشر این استان مطرح و با موافقت اعضا این مكان به عنوان شهرك صنعتی چاپ و نشر به رسمیت شناخته شد.

به گزارش ایرنا، مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در این جلسه اظهار داشت: صنعت چاپ و نشر استان از ظرفیت های بالایی برخوردار است.
سید موسی حسینی كاشانی با اشاره به ایجاد شهرك صنعتی چاپ و نشر به منظور سامان دهی چاپخانه های این استان افزود: رویكرد اصلی احداث این شهرك از ابتدا صنف چاپ و نشر بوده ولی بهترین زمین های آن به صنوف دیگر واگذار شده است.
وی با بیان اینكه مساله نشر تنها 10 درصد صنعت چاپ و نشر را شامل می شود، اضافه كرد: صنایع وابسته به این حوزه باید تقویت شود و بیشترین فضای شهرك نیز به این موضوع تعلق بگیرد.
شهرك چاپ و نشر قم به مساحت 200 هكتار در كیلومتر 5 آزادراه قم - تهران بعد از عوارضی در حال احداث است.
قم در حال حاضر علاوه بر شهرك چاپ و نشر دارای 6 شهرك صنعتی شكوهیه، الغدیر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه (ع) و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و همچنین چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین اذعان كرد: زیرساخت های فرهنگی موجود دراین استان در بسیاری از شاخص ها و معیارها استاندارد نیست.
وی تصریح كرد: زیرساخت های فرهنگی زیادی در استان وجود دارد، ولی در موسسه های گوناگون متمركز است و امكان استفاده از آن برای عموم مردم میسر نمی باشد.
حسینی كاشانی یادآور شد: امكانات فرهنگی شهرك پردیسان به عنوان یكی از مناطق در حال گسترش و توسعه، با بیش از 140 هزار تن جمعیت قابلیت پاسخگویی به نیازهارا ندارد.
پردیسان در منطقه هشتم شهرداری و در جنوب غربی شهر قم واقع شده است، این منطقه در سال 1377 توسط وزارت مسكن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال 1390 به یكی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.
 
** رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز در این جلسه با اشاره به تخصیص 50 درصد از شهرك چاپ و نشر برای چاپخانه داران گفت: به دنبال عدم استقبال صنف مذكور از استقرار در این شهرك بخشی از آن به صنوف دیگر واگذار شده ولی همچنان نیمی از مساحت شهرك به چاپخانه داران، صحافان و لیتوگرافان اختصاص دارد.
محمود سیجانی بیان كرد: توسعه شهرك یاد شده با تمركز بر چاپ و نشر و جلوگیری از احداث واحدهای غیر مرتبط و مزاحم از هدف های در حال پیگیری سازمان صنعت و معدن قم محسوب می شود.
1300 ناشر، 110 چاپخانه و بیش از 200 مركز عرضه و فروش كتاب در قم فعال است و این استان دومین استان كشور در صنعت چاپ و نشر كتاب های مختلف از جمله دینی و اسلامی به شمار می آید.

** جواد علیمددی سرپرست شركت شهرك های صنعتی قم نیز در بخشی از این جلسه تصریح كرد: شهرك چاپ و نشر از نظر آب، برق و روشنایی، گاز، مخابرات و همه زیرساخت های لازم در شرایط خوبی قرار دارد، ولی به دلیل عدم استقبال چاپخانه داران بخشی از آن به بنك داران و سوهانی ها واگذار شده و تنها 2 قرارداد با چاپخانه داران منعقد شده است.

** سید رضا موسوی مدیركل حفاظت محیط زیست قم نیز در این جلسه با اذعان به اینكه پس از گذشت سال ها از جانمایی این شهرك صنف چاپ و نشر استان همچنان اقبال و علاقه ای به آن پیدا نكرده است، گفت: همچنان طبقه بندی دقیق و روشنی از این مكان صورت نگرفته و نقشه جامع آن تهیه نشده است.
همچنین در این جلسه پس از رای گیری با حضور 18 تن از اعضای شركت كننده، 13 تن به شهرك بودن چاپ و نشر رای موافق دادند و مركز چاپ و نشر از این پس به عنوان یك شهرك صنعتی محسوب می شود.
در این جلسه 19 طرح پژوهشی با اعتباری بالغ بر سه میلیارد ریال در حوزه های گوناگون گردشگری، صنعت و كشاورزی تصویب شد و موضوع تعیین كاربری فضای سبز طرفین بلوار آیت الله بروجردی در اراضی تعیین كاربری نشده دولتی به شرط كاشت گونه های كم آب بر و ممنوعیت استفاده از آب شهری نیز مورد بررسی قرار گرفت.
7403 / 1175