اصفهان- ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان گفت: پايگاه پژوهشي باستان شناسي در شرق شهرستان اصفهان تاسيس مي شود.

فريدون اللهياري روز يكشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: شرق شهرستان اصفهان در امتداد زاينده‌رود تا تالاب بين المللي گاوخوني از نظر تاريخي داراي اهميت بسياري است كه شناسايي و كشف محوطه هاي جديد باستاني و انجام كارهاي تحقيقاتي بر روي آن ضروري است.
وي با اشاره به اينكه دانشگاه هنر اصفهان چندي پيش كار باستان شناسي در پايين دست رودخانه زاينده رود را آغاز كرد و تاكنون موفق به كشف و شناسايي 50 محوطه تاريخي در آن شد، تصريح كرد: اين پايگاه با همكاري اين دانشگاه تاسيس مي شود و استادان و دانشجويان آن در كارگاه دستاورهاي كاوش باستان شناسي به پژوهش بر روي آنها مي پردازند.
اللهياري تاكيد كرد: شناخت بيشتر اين آثار با انجام كارهاي تحقيقاتي روي آنها، دانش و اطلاعات ما را نسبت به چگونگي شكل گيري تمدن در اين خطه در هزاران سال پيش بيشتر و كامل تر مي كند.
وي با اشاره به اينكه برخي از اين آثار و بقايا مربوط به دوران پيش از تاريخ است، گفت: انجام پژوهش هاي باستان شناسي در اين منطقه به رونق طرح هاي گردشگري در آن كمك مي كند.
به گزارش ايرنا، گروه باستان‌ شناسي دانشكده حفاظت و مرمت دانشگاه هنر اصفهان، مطالعات خود در بخش پايين دست رودخانه زاينده رود در منطقه 'كفرود' در اطراف شهر ورزنه در شرق اصفهان را در سال جاري آغاز كرد.
فصل نخست اين مطالعات شامل بررسي منطقه با انجام مطالعات سنجش از دور و پيمايش گام به گام با حضور استادان و دانشجويان گروه باستان شناسي آغاز شد. در اين مرحله، 50 محوطه از دوره‌هاي مختلف پيش از تاريخ تا اسلامي و آثار شاخصي از قبيل مهره هاي سنگي، آثار مفرغي، سكه و تنوع گسترده‌اي از سفال شناسايي شد.
محور شرق اصفهان در امتداد مسير رودخانه زاينده‌رود به سمت تالاب گاوخوني واقع شده است، اين منطقه تاريخي به واسطه عبور مسيرهاي فرعي جاده ابريشم از قدمت تاريخي ارزشمندي به ويژه در دوران پيش از اسلام و سپس در دوران اسلامي بويژه سده‌هاي پنجم، ششم، هفتم و هشتم هجري قمري برخوردار است.
دست كم 200 هزار تن از مجموع بيش از 2 ميليون تن جمعيت شهرستان اصفهان در مناطق شرقي آن زندگي مي كنند.
3011/6026/