قشم - ایرنا - جشن بزرگداشت فردوسی شامگاه شنبه با حضور جمعی از علاقمندان شعر و ادب پارسی و به همت انجمن شعر قشم در مجتمع سیمرغ این شهر برگزار شد.

به گزارش ایرنا، شاهنامه خوانی، نقالی و ارائه مقالاتی درباره شاهنامه و فردوسی بخش های مختلف این جشن را تشكیل می داد.
رییس انجمن شعر قشم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: ركسانا شهباززاده و مهشید دین دوست، 2 دانش اموز خردسال و كیانوش محبی و مهدی محمد حسینی در این جشن به شاهنامه خوانی پرداختند.
حامد محمدزاده افزود: نقالی قسمتی از رزم گُردآفرید با سهراب توسط پرنیان اسماعیلی نیز بخش دیگری از این برنامه بود.
رییس انجمن شعر قشم اظهار داشت: ابراهیم كارگر نژاد، از اعضای انجمن شعر این شهر به نقش زن در شاهنامه پرداخت.
وی افزود: حسین آزادمنجیری، دیگر عضو انجمن شعر قشم نیز درباره فردوسی گرایی در دوره جدید و پویایی زبان سخنرانی كرد.
گرچه مدتی است كه نخستین روز بهمن ماه به عنوان زادروز حكیم ابوالقاسم فردوسی مطرح شده است اما در خصوص روز دقیق تولد حكیم فردوسی هنوز توافقی وجود ندارد.
فردوسی اوایل قرن چهارم هجری (319 خورشیدی) در روستای «پاژ» از توابع توس خراسان در خانواده ای دهقان چشم به جهان گشود و با پی افكندن شاهنامه، پاسبان زبان پارسی شد. وی اواخر قرن چهارم (397 خورشیدی) در 78 سالگی چشم از جهان خاكی فرو بست و در زادگاهش در دل خاك آرام گرفت.
اثر منظوم «شاهنامه» پرآوازه ترین سروده فردوسی و بزرگترین رزمنامه جهان محسوب می شود كه به نوعی در بر دارنده تاریخ پیش از اسلام ایران باستان است.
بر اساس تحقیقات كارشناسان تاریخ ادبیات و فردوسی ‌شناسان پایان كار ویرایش نخست شاهنامه سال 384 و ویرایش نهایی آن نیز 400 هجری قمری است. فردوسی، خود درباره روز و ماه پایان كار سرایش شاهنامه به صراحت در پایان كتابش آن را روز ارد(25 هر ماه) از ماه سپندارمذ(اسفند) اعلام كرده است.
كانون هنر قشم آبان ماه سال 1392 تشكیل شد و هشت انجمن نمایش، موسیقی، خوشنویسی، شعر و ادب، عكاسان خلیج فارس، قرآن و عترت، هنرهای تجسمی و داستان در آن فعالیت می كنند.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هرمز، هنگام و لارك با حدود یكهزار و 628 كیلومتر مربع وسعت در میان آب های خلیج فارس به موازات ساحل استان هرمزگان گسترده شده است.
7500