به گزارش ایرنا، علیرضا رئیسی روز یكشنبه در آیین راه اندازی 75 مركز پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان افزود: همچنین 17 درصد سرطان ها به پروستات و 14 درصد به پوست مربوط است و سرطان های معده و روده بزرگ هر كدام 13 درصد موارد ابتلا را شامل می شوند.
وی بیان كرد: سال 94 تعداد موارد جدید سرطان در هر دو جنس زن و مرد 108 هزار و 798 مورد بود كه 54 درصد مردان و 46 درصد از موارد ابتلا را زنان تشكیل می دادند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی افزود: در سال 93 بیش از 60 هزار نفر از مردان و در سال 94 بیش از 58 هزار نفر از مردان مبتلا به سرطان شدند.
رئیسی ادامه داد: رتبه اول سرطان در مردان ایرانی، سرطان معده و پس از آن پوست و پروستات، روده بزرگ و مثانه است.
وی اظهار داشت: همچنین اولین سرطان در زنان ایرانی سرطان سینه و پس از آن به ترتیب روده بزرگ، پوست، معده و تیروئید قرار دارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با بیان اینكه در كشور به مرحله خوبی از ثبت سرطان رسیده ایم گفت: هدف این وزارتخانه ثبت سرطان نیست، بلكه گردآوری اطلاعات دقیق برای برنامه ریزی دقیق درباره این بیماری است.
رئیسی درباره برنامه ملی ثبت و مدیریت سرطان افزود: برنامه ملی ثبت و مدیریت سرطان شامل فرآیندهای اصلی و پشتیبان است كه تشخیص و درمان دقیق و مراقبتهای حمایتی از سیاست گذاری و پژوهش و توسعه زیرساختها و توانمندسازی را شامل میشود.
وی اضافه كرد: یكی از افتخارات این برنامه حضور سازمانهای مردم نهاد است، زیرا هیچ كاری بدون همكاری و تعامل سازمانهای مردم نهاد به نتیجه نمی رسد.
وی یادآوری كرد: سال 1360 قانون ثبت و گزارش اجباری موارد سرطان در مجلس تصویب و در سال 1363 ابلاغ شد كه تا سال 88 ثبت با این شیوه صورت می گرفت.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: از سال گذشته گزارش ثبت سرطان سال 1393 منتشر و وضعیت بروز سرطان و با در نظر گرفتن پراكندگی آن در استان ها انتشار یافت.
رئیسی ادامه داد: اطلاعات مورد نیاز در مورد شیوع سرطان در 30 استان جمع آوری شده كه این اطلاعات بیش از 98 درصد جمعیت كشور را پوشش می دهد.
وی ابراز امیدواری كرد: پیشگیری و تشخیص زودرس سرطان رویكرد وزارتخانه است تا بتوان با دیدن علائم مشكوك به سرطان به ویژه در گروه های پرخطر زمینه درمان آنها را مهیا كرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی تاكید كرد: سرطان شایع در بانوان از جمله پستان، دهانه رحم و روده بزرگ در صورت تشخیص به هنگام، قابل درمان هستند.
رئیسی اظهار داشت: مراكز آزمونه /پایلوت/ در برخی شهرهای كشور برای تشخیص زود رس سرطان دایر شده است تا در صورت مشاهده علائم سرطان بیمار را به بخش های مورد نظر ارجاع دهند.
7526/2087
تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۳
همدان- ایرنا- معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: سرطان سینه با 32 درصد بیشترین میزان شیوع سرطان را در كشور به خود اختصاص داده است.