به گزارش ایرنا، انقلاب اسلامی كه با فداكاری مردم و با خروش دادخواهی افراد محروم شكل گرفت، اكنون سیل دستاوردها و خدمات ارزنده ای را نصیب روستاییان كرده است.
به بركت انقلاب اسلامی و توجه ویژه مسئولان، شاخص های توسعه و بهره مندی در بسیاری از زمینه ها بویژه در آبرسانی به این مناطق ارتقا یافته است.
پس از انقلاب اسلامی، جهاد سازندگی به صورت خودجوش با خودیاری مردم فعالیت هایی را برای آبرسانی به روستاها آغاز كرد و در سال 64، مسئولیت روستاهای زیر 150 خانوار به جهاد سازندگی واگذار شد.
در سال 68، مسئولیت آبرسانی به تمام روستاها به وزارت جهاد سازندگی واگذار شد و همزمان در كشور اداره كل مهندسی بهداشت و در استان ها مدیریت مهندسی بهداشت تشكیل شد.
پس از آن، قانون تشكیل شركت های آب و فاضلاب روستایی در سال 74 به تصویب رسید و این شركت ها اكنون، عهده دار نگهداری، بهره برداری، توسعه و بازسازی، مرمت و ایجاد تاسیسات مربوط به تامین آب آشامیدنی روستاها اعم از تصفیه خانه، خطوط انتقال، مخازن، سیستم های كنترل و دفع بهداشتی فاضلاب هستند.
شركت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی هم از سال 84 فعالیت رسمی خود را آغاز كرد و اكنون با هشت امور در شهرستان های مختلف و دفتر استان به فعالیت دارد.
* توجه به روستاها
یكی از اهالی روستای حمزانلو در شهرستان بجنورد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: پیش از انقلاب، به روستاها توجه نشده بود و در خیلی از زمینه ها، دچار عقب ماندگی بودیم، گویا اصلا مسئولان نمی خواستند كه مردم در روستاها بهره ای از رفاه داشته باشند.
علی پهلوان اظهار داشت: خوشبختانه با پیروزی انقلاب، توسعه در روستاها و عمران در این مناطق مورد توجه قرار گرفته است و یكی از مهم ترین خدمات، آبرسانی است.
وی افزود: آن روزها از آب لوله كشی و حمام در منازل خبری نبود، مردم در تامین آب آشامیدن سالم، دچار زحمت بودند اما اكنون به بركت انقلاب، آبرسانی به روستاها انجام شده است.
یكی از ساكنان روستای طبر هم گفت: اكنون تقریبا همه روستاها آبرسانی شده است و مردم از آب سالم بهره مند هستند و به بركت این خدمات رسانی، شاهد كاهش بیماری ها و افزایش رفاه بهداشتی در این مناطق هستیم.
قاسم طبری اظهار داشت: پیش از انقلاب، گویا برخورداری از آب آشامیدنی سالم، تنها سهم عده ای خاص بود اما پس از انقلاب، رفاه بهداشتی به روستاها كشیده شده و تا درب منازل روستاهای مرزی هم گسترده شده است.
یكی از بانوان تركمن، اهل روستای یكه صعور راز و جرگلان هم در این باره گفت: در روستاها، آوردن آب از چشمه بر عهده زنان بود و زحمت زیادی بر دوش ما بود، حمل دبه ها و سطل های پر از آب، همه را دچار كمردرد كرده بود اما اكنون با چرخاندن شیر آب، شست و شو ظروف و لباس ها هم مثل آب خوردن، آسان شده است.
گل جمال گلدی اظهار داشت: آن روزها زمستان كه می شد، زحمت آب آوردن از چشمه، بیشتر می شد، سرمای هوا، یخ زدن طراف چشمه ها و رودخانه ها و برفی بودن مسیر تا خانه هیچ گاه فراموشم نمی شود، اما اكنون دیگر این دغدغه ها برداشته شده است.
وی افزود: اگر آن روزها، نعمت آب لوله كشی سهم ثروتمندان بود و تنها برای استخر منازل مرفه ها و مسئولان رژیم شاهی بود اما اكنون این شبكه ها تا روستاهای مرزی راز و جرگلان كشیده شده است.
* آب سالم نیاز به حق مردم
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی هم در این باره گفت: دستیابی به آب سالم، ضروری ترین نیاز هر فرد است و به بركت انقلاب، توجه ویژه ای به آبرسانی به روستاها انجام شده است.
حمید روشن روان اظهار داشت: جمعیت روستایی تحت پوشش آب آشامیدنی در ابتدای انقلاب، 85 هزار و 457 نفر بود كه این رقم اكنون به 341 هزار و 829 نفر رسیده است.
وی افزود: شمار مشتركان آب روستایی در ابتدای انقلاب 29 هزار فقره بود كه این رقم اكنون به 119 هزار فقره افزایش یافته است.
وی خاطرنشان كرد: جمعیت روستایی تحت پوشش آب آشامیدنی در ابتدای انقلاب 22.6 درصد بود كه اكنون 90.5 درصد است.
* تكیه به توان داخلی، یك دستاورد انقلاب
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی گفت: تكیه بر توان مهندسان و متخصصان داخلی یكی از بركات انقلاب اسلامی است كه با استفاده از این توان سطح برخورداری مناطق محروم از نعمت آب ارتقا یافت و شاید بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی، ایجاد تعادل در بهره مندی از نعمت آب بین مناطق محروم و مناطق برخوردار بود.
وی افزود: این شركت با سرلوحه قرار دادن توجه به اقشار آسیب پذیر، برخورداری روستاییان از بهترین كیفیت و كمیت آب آشامیدن را هدفگذاری كرده است.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی گفت: شاخص بهره مندی روستاییان از آب در سطح روستاهای تحت پوشش به 77.18درصد رسیده است.
وی خاطرنشان كرد: اكنون با گذشت 40 سال از انقلاب، دستاوردهای خوبی در وضعیت جمعیت تحت پوشش آب رقم خورده و 675 روستا در قالب مجتمع آبرسانی و همچنین تك روستایی با جمعیت 341 هزار و 829 نفر از این نعمت برخوردار شدند.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی خاطرنشان كرد: این در حالی است كه پیش از انقلاب 85 هزار و 457 نفر از آب لوله كشی بهره مند بودند.
* توجه به اجرای طرح های فاضلاب
روشن روان گفت: در راستای حفظ محیط زیست، سال های اخیر سه پروژه تصفیه فاضلاب در روستاهای طبر، اسلام آباد و تازه قلعه به بهره برداری رسیده و ساكنان این روستاها از سامانه های جمع آوری و تصفیه فاضلاب بهره مند شده اند.
وی خاطرنشان كرد: این شركت در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی همپای دیگر بخشها مساعی خود را صرف ارتقای كمی و كیفی خدمات قرار داد و توانست گامهای موثر و چشمگیری در این چارچوب بردارد.
وی اظهار داشت: اكنون مجموع طول شبكه توزیع و خط انتقال آب در سطح روستاها چهار هزار و 908 كیلومتر است.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی خاطرنشان كرد: 688 باب مخزن با حجم 89 هزار و 546 مترمكعب و 136باب ایستگاه پمپاژ با ظرفیت 579 لیتر بر ثانیه بصورت شبانه روز آب آشامیدنی ساكنان روستاهای تحت پوشش را تامین می كنند.
شركت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی 117 هزار و 843 فقره مشترك دارد.
7185/ 6042
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۹
بجنورد- ایرنا- پیروزی انقلاب اسلامی و توجه مسئولان به برخورداری از آب سالم و بهداشتی در روستاها سبب شده تا دورترین نقاط هم آبرسانی شود و این روزها آب برداشتن دختران و زنان از چشمه ها را باید در خاطرات جست و جو كرد.