مشهد- ایرنا- قریب به اكثر اتفاق 23 میلیون مشترك شبكه گازرسانی در پس از پیروزی انقلاب شكوهمند اسلامی به جرگه مشتركان شركت ملی گاز پیوسته اند و در این میان خراسان رضوی با پوشش 9،64 درصد مشتركان این شبكه عظیم پیشتاز شبكه گذاری در كشور است.

نگاهی به عملكرد چهل ساله شركت گاز در خراسان رضوی
گرچه شركت ملی گاز ایران اسفند ماه سال 1344 شمسی تاسیس شد اما طی فعالیت 13 ساله آن پیش پیروزی از انقلاب اسلامی شهرهایی به تعداد كمتر از انگشتان یك دست در سطح كشور گازرسانی شده بودند.
این در حالی است كه در طول چهل سال حیات پر بركت انقلاب اسلامی میانگین گازرسانی شهری در كشور به 97 درصد و گازرسانی روستایی به 81 درصد رسیده است. هم اینك این میزان در خراسان رضوی در زمینه گاز شهری 99،9 درصد و گازرسانی روستایی 84،4 درصد است.
طول شبكه گاز شهری در خراسان رضوی از 324 كیلومتر پیش از پیروزی انقلاب اسلامی هم اینك به 11 هزار و 104 كیلومتر و طول شبكه گاز روستایی از صفر به 20 هزار و 351 كیلومتر رسیده است.
همچنین در حالی كه تا سال 1357 در مجموع مساحت خراسان فقط شهر مشهد 345 انشعاب و هزار و 234 مشترك گاز داشت هم اینك این تعداد فقط در خراسان رضوی به 560 هزار و 726 انشعاب شهری و 364 هزار و 924 انشعاب روستایی افزایش یافته و 74 شهر و هزار و 891 روستا از مزایای شبكه گازرسانی بهره مند هستند.

* دولت تدبیر و امید پیشتاز گازرسانی روستایی
مدیرعامل شركت گاز خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: در طول چهل سال انقلاب بیشترین میزان گازرسانی روستایی خراسان رضوی در دولت تدبیر و امید انجام شده است.
سید حمید فانی افزود: 11هزار و 176 كیلومتر شبكه گازرسانی روستایی پیش از فعالیت دولت تدبیر و امید در این استان انجام شده بود اما در طول این دولت هفت هزار و 368 كیلومتر به شبكه گازرسانی روستاهای خراسان رضوی افزوده شده است.
وی با بیان اینكه پیش از دولت یازدهم 56 درصد جمعیت روستایی به شبكه گازرسانی دسترسی داشتند افزود: این تعداد در پایان فعالیت دولت یازدهم به 71،5 درصد و هم اكنون به 83 درصد رسیده است و با بهره برداری از طرح های در حال اجرا این میزان به 97،5 درصد می رسد.
مدیر شركت گاز خراسان رضوی گفت: در بخش شهری نیز هزار و 223 كیلومتر شبكه گازرسانی در طول فعالیت دولت یازدهم و 51 كیلومتر هم در سال نخست دولت دوازدهم در این استان اجرا شد. همچنین 324 هزار و 387 مشترك در دولت یازدهم و ظرف یك سال اخیر نیز بیش از 37 هزار و 917 مشترك شهری به شبكه گازرسانی در خراسان رضوی افزوده شد.

* توسعه گازرسانی صنعتی
فانی ادامه داد: در كنار گازرسانی شهری و روستایی، گازرسانی به واحدهای تولیدی و صنعتی نیز بخش دیگری از فعالیتهای سالهای اخیر شركت گاز استان است.
وی گفت: پیش از انقلاب هیچ واحد تولیدی و صنعتی گازرسانی نشده بود ولی اكنون 13هزار و 222 واحد تولیدی و صنعتی استان گاز رسانی شده است.
وی افزود: نیروگاههای استان، واحدهای مختلف شهركهای صنعتی و كارخانه های بزرگ اكنون از نعمت گاز طبیعی بهره می برند و این موضوع نقش مهمی نیز در كاهش آلایندگی هوا دارد.

* گازرسانی به جایگاههای سی.ان.جی
مدیر عامل شركت گاز خراسان رضوی اظهار داشت: در مسیر كاهش آلاینده ها و توسعه مصرف سوخت پاك، گازرسانی به جایگاه های سوخت سی.ان.جی یكی از محورهای مهم و مورد توجه شركت گاز استان بوده است كه در این راستا 183 جایگاه تك و دو منظوره در سالهای اخیر در استان گازرسانی شده است.

* بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی چندین طرح گازرسانی جدید
مدیر مهندسی و اجرای طرح های شركت گاز خراسان رضوی هم گفت: در دهه فجر امسال طرح های گاز رسانی به هزار و 105 واحد صنعتی، 205 روستا، یك شهر و دو خط انتقال گاز آغاز یا بهره برداری می شود.
سید مصطفی حیدری با بیان اینكه بهره برداری از طرح گازرسانی شهر سمیع آباد و 113 روستای استان با هزینه 136 میلیارد و 767 میلیون تومان انجام می شود افزود: طرح های گاز رسانی به 2 ایستگاه تقلیل فشار در استان و 171 واحد تولیدی نیز در دهه فجر با هزینه 2 میلیارد و 546 میلیون تومان به بهره برداری می رسد.
وی، بهره برداری از خط لوله انتقال 16 اینچ تربت حیدریه و كاشمر را از دیگر طرح های آماده بهره برداری شركت گاز استان ذكر و بیان كرد: این طرح با هزینه 77 میلیارد تومان آماده بهره برداری است.

* رتبه نخست شبكه گاز كشور
سخنگوی شركت گاز خراسان رضوی هم با بیان اینكه این شركت با 31 هزار كیلومتر لوله گذاری رتبه نخست شبكه گاز كشور را به خود اختصاص داده است افزود: 2 میلیون و 220 هزار و 99 مشترك گاز شهری و روستایی نیز زیر پوشش خدمات دهی این شركت هستند كه در این زمینه رتبه دوم كشور متعلق به خراسان رضوی است.
سید احمد علوی گفت: در دهه فجر امسال هم عملیات اجرایی گازرسانی به 934 واحد تولیدی و صنعتی و 92 روستای استان با اعتباری بالغ بر 2 هزارمیلیارد ریال آغاز می شود و خط انتقال 30 اینچ دیز باد – تربت حیدریه با اعتبار هزار و 200 میلیارد ریال و طول 70 كیلومتر در این ایام كلنگ زنی می شود.
وی ادامه داد: اعتبار و هزینه های اختصاص یافته بجز خط انتقال دیزباد و تربت حیدریه كه از محل اعتبارات ملی تامین شده از منابع داخلی شركت ملی گاز ایران است.
7507 / 6053