به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «عباس گل محمدی» امروز(دوشنبه) در دومین همایش بین المللی و نمایشگاه تخصصی اكتشاف مواد معدنی در محل هتل المپیك افزود: تاكنون نزدیك به 6 میلیون متر حفاری برای ذخایر معدنی كشور انجام شده كه در مقایسه با كشوری پیشرو در عرصه معدنی همچون استرالیا كه سالیانه پنج تا 6 میلیون متر حفاری دارد، ناچیز است.
وی همچنین در خصوص دومین همایش بین المللی و نمایشگاه تخصصی اكتشاف مواد معدنی گفت: ضرورت بازنگری و بروزآوری استراتژی اكتشاف و تسهیل قوانین و دستورالعملهای اكشاف، استفاده از فناوری و دانش روز در حمایت از طرحهای نوآورانه و خلاقانه و سرمایهگذاری و روشهای جذب و تامین سرمایه، تجهیزات و ماشین آلات و توانمندسازی منابع انسانی محورهای این همایش است.
** اطلاعات پایه زمین شناسی
در این همایش «راضیه لك» رئیس پژوهشكده علوم زمین نیز گفت: موضوع اكتشافات معدنی سالها در كشور مغفول مانده بود و به همین دلیل بخش معدن آنطور كه باید توسعه نیافت.
وی بیان داشت: در 50 سال گذشته تولید اطلاعات پایه از سوی سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی در دستور كار قرار گرفته و بهمن ماه امسال دسترسی آزاد به این اطلاعات و داده های زمین شناسی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
لك اظهارداشت: در سال های گذشته بخش خصوصی و انجمنهای علمی در امر اكتشاف و معدن كمتر مورد توجه قرار گرفته است اما در تهیه نقشه راه توسعه بخش معدن و صنایع معدنی ایران تا حدودی دخالت داده شدند.
معاون پیشین وزارت صنعت، معدن و تجارت بر لزوم ارتباط متقابل صنعت و دانشگاه تاكید كرد و گفت: تعامل این 2 حوزه می تواند بالندگی اكتشافات معدنی را به دنبال داشته باشد.
به گزارش ایرنا، این همایش و نمایشگاه با مشاركت ده ها شركت داخلی و خارجی و سخنرانان و نمایندگانی از كشورهای استرالیا، آلمان، چین، كانادا و آمریكا برگزار می شود و از امروز تا دهم بهمن ماه ادامه دارد.
اقتصام 3065**2078** 2023
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۸
تهران- ایرنا- معاون اكتشافات معدنی سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور، سهم بخش معدن در تولید ناخالص داخلی (GDP) كمتر از یك درصد بیان كرد و گفت: در روزهای آینده اخبار خوشی درباره طلا، سنگ آهن و آلومینیوم و توسعه آنها اعلام خواهد شد.