تهران-ایرنا- رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شكوفایی گفت: بیش از 4000 شركت دانش بنیان از اعتبارات این صندوق بهره می برند , توانسته ایم با ایجاد نهادهای واسطه، استارتاپ ها و سایر شركت هایی را نیز كه در دسته بندی شركت دانش بنیان قرار ندارند، تحت پوشش صندوق قرار دهیم.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، علی وحدت روز دوشنبه در نخستین نشست خبری خود با موضوع رویكردهای جدید صندوق در حمایت از شركت های دانش بنیان افزود: این صندوق در سال 89 در جهت حمایت از شركت های دانش بنیان ایجاد شد تا با ماموریت مشاركت و هدایت سرمایه ها از فعالیت های این شركت ها حمایت مالی كند.
وی رویكردهای جدید این صندوق را این گونه برشمرد: نگاه اصلی این صندوق گذر از حالت انفعال به حالت فعالانه در سیستم فناوری است به همین منظور از ابتدای دولت تدبیر و امید كه فعالیت صندوق با پنجاه شركت دانش بنیان آغاز شد، الان این رقم بیش از چهار هزار رسیده است كه نشان از رشد صندوق و توسعه فعالیت آن دارد.
وحدت یادآور شد: میزان عملكرد صندوق باعث شده شركت ها مراجعه بیش‌تری به صندوق داشته باشند به همین دلیل لازم است با همكاری با سایر فعالان حوره به این سمت برویم كه با اعمال سیاست های لازم نیازهای شركت ها را مرتفع كنیم.
ربیس هیات عامل صندوق نواوری و شكوفایی تصریح كرد: حال كه در آستانه چهل سالگی انقلاب قرار داریم و می دانیم كه آینده روشن اقتصاد كشور در گرو توجه بیشتر شركت های دانش بنیان است، توجه ویژه این صندوق را بر آن داشت تا به این سمت حركت كند كه اجزای مختلف اقتصاد كشور را به سمت استفاده از ظرفیت های موجود كشور یعنی ظرفیت جوان پیش ببرد. برای رسیدن به این منظور؛ رویكرد صندوق با حمایت همه نهادهای فعال، رویكردی فعالانه خواهد بود تا توان اقتصادی كشور را به سمت نفوذ فناوری های دانش بنیان سوق دهد.
بحث تعامل با سایر بازیگران اكوسیستم هم رویكرد دیگر صندوق نواوری و شكوفایی است كه وحدت با اشاره به آن گفت: در سال های دولت تدبیر و امید با فعالیت بخش های مختلف و معاونت فناوری و توسعه ریاست جمهوری، افتخار داشتن چهارهزار شركت دانش بنیان را كسب كردیم. پژوهشگاه ها و پارك های علم و فناوری هم از دیگر مجموعه ها خوب ما است كه در بخش های مختلف در حال فعالیت هستند. اتصال این ظرفیت و همچنین توانمندسازی شركت های دانش بنیان از وظایف اصلی ما به شمار می رود تا بتوانیم با بسته های مالی، نیازهای آنان را برطرف كنیم. نقش نهادهای خصوصی مانند انجمن های علمی هم در این تعامل جدی است.
وحدت به ابزارهای جدید مالی برای توسعه فعالیت شركت های دانش بنیان هم اشاره كرد و گفت: ابزارهایی مانند پوشش های بیمه ای و پوشش ریسك گاهی وقت ها كاركرد بهتری از تسهیلات دارند كه طراحی های اولیه آن انجام شده است.

** چابك سازی فرایند اعطای تسهیلات
وی عنوان كرد: یكی از مهمترین انتقادهایی كه به ما می‌شد طولانی بودن فرایندهای اعطای تسهیلات در صندوق نوآوری بود كه در همین زمینه سعی كردیم فرایندها را كوتاه و تسهیل گری را در پناه نظارت انجام دهیم. آمار نشان می‌دهد میزان ورودی ما نسبت به میانگین قبلی صندوق از نظر تعداد طرح، نزدیك به دو برابر و میزان مصوبات ما از نظر عددی سه برابر شده است.
وی افزود: در خصوص اعطای ضمانت نامه ها هم فرایند اعطای ضمانت را به چهار روز تقلیل دادیم یعنی درخواست ضمانت نامه تا صدور حداكثر چهار روز طول می كشد.
وحدت تصریح كرد: صندوق نوآوری و شكوفایی، خود نیاز به یكسری نهادهای خصوصی مالی دارد كه با حضور آنان فعالیت اعطای تسهیلات بتواند سهل و آسان تر صورت گیرد، نهادهایی مانند نهادهای اعتبارسنجی یا نهادهایی كه بتوانند كارگزاری های خصوصی را انجام دهند. ما به دنبال جذب این نهادها هستیم تا با تاثیرگذاری مناسب، فضای مالی شركت های دانش بنیان وضع بهتری پیدا كنند.

**تمركززدایی با احداث صندوق های پژوهش و فناوری در استان ها
توجه به ظرفیت استان ها و تمركززدایی موضوع دیگری بود كه وحدت از آن به عنوان رویكرد جدید صندوق یاد كرد و اظهار داشت: مركزگرایی و لزوم مراجعه مستقیم شركت ها به صندوق نوآوری و شكوفایی یكی از چالش ها بود كه با اولویت قرار دادن توجه به ظرفیت های استان ها و تمركززدایی تلاش كردیم این چالش را برطرف كنیم. این كه در استان ها هم برای توسعه فناور و دانش بنیان، نگاه به ظرفیت های محلی خود داشته باشند. به همین منظور با همكاری با صندوق های پژوهش و فناوری استان ها این مهم انجام شده است.
رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شكوفایی، راهكار این صندوق برای تحت پوشش قرار دادن شركت های خلاقی را كه در زمره شركت های دانش بنیان قرار نگرفته اند، اینگونه عنوان كرد كه با احداث صندوق های پژوهش و فناوری در هر استان این فرصت در اختیار این شركت ها قرارگرفته است.

**سرلوحه صندوق؛ اعطای تسهیلات، مشاركت و سرمایه گذاری، توانمندسازی
وحدت ادامه داد: در حوزه تسهیلات برنامه جدی برای تعامل سازنده با بانك ها داریم. شركت ها می توانند به بانك ها مراجعه كنند و با ظرفیتی كه در سیستم بانك ها ایجاد كردیم، نیاز خود را برطرف كنند. یارانه سود هم در حال راه اندازی است كه با كمك بانك ها صورت خواهد گرفت.
به گفته وی، كاهش تصدی گری و برون سپاری حداكثری خدمات صندوق هم از دیگر تلاش های ما است؛ ما تا 9 برابر سرمایه صندوق پژوهش و فناوری به آنان اعتبار می دهیم كه از این 9 برابر، 3 برابر تسهیلات خواهد بود و 6 برابر آن خط اعتباری است كه به صندوق ها خواهیم داد. این صندوق ها معمولا دو ویژگی اصلی دارند یا در مناطق مختلف هستند یا در بخش های تخصصی ویژه ای تشكیل شده اند كه با توجه به تخصص انان، انتظار می رود با این خط اعتباری، بتوانند بخش مهمی از نیازهای مناطق و استان ها را رفع كنند.
رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شكوفایی افزود: ۲هزار و ۹۰۰ شركت دانش بنیان از ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات این صندوق استفاده كرده اند و در حال حاضر بخشی از این تسهیلات توسط ۴۴ صندوق پژوهش و فناوری در استان ها بین متقاضیان توزیع می‌شود.
وی یادآور شد: ضمانت نامه های مبادلات مالی هم در حال راه اندازی است كه بخش عمده ای از نیاز مبادلاتی رفع می شود و نیاز به نقدینگی نخواهند داشت.
مهمترین نیاز شركت های دانش بنیان بازاریابی است كه وحدت در این مورد گفت: در بازار داخلی با خدماتی مانند لیزینگ و ضمانت نامه به دنبال این هستیم كه بحث خرید شركت های دیگر از شركت های دانش بنیان را تسهیل كنیم. در نمایشگاه اخیر، تا 20 میلیارد تومان اعتبار گذاشتیم و اعلام آمادگی كردیم كه بیش از این هم صندوق آمادگی پوشش دارد.
وحدت خاطرنشان كرد: در صادرات هم یك بسته كمك برای شركت های دانش بنیان دیده شده است، اعزام یا پذیرش هیات های خارجی، پوشش هزینه های اخذ تاییدیه های بین المللی و تخفیف سود تسهیلات برای شركت هایی كه در كار صادرات وارد شده اند، از محورهای دیگر صندوق است.
به گزارش ایرنا، صندوق نوآوری و شكوفایی به عنوان نهاد حامی شركت های دانش بنیان، همواره در پی ارائه خدمات نوین متناسب با نیاز های این شركت ها است.
این صندوق بنا دارد در رویكردهای جدید خود، برنامه های تسهیل و تسریع فرایندها، رفع پیچیدگی های اداری، تعامل با تمامی بازیگران حوزه توسعه فناوری، تمركز زدایی را با محوریت بازیگران قانونی این حوزه، توجه بیشتر به استان ها و شهرستان ها و همچنین توجه بیشتر به بازیگران بزرگ اقتصادی كشور و جذب منابع مالی مدنظر قرار دهد.
علمی ** 9294*2017