به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، در حال حاضر اولين شيوه درماني رتينوبلاستوم استفاده از شيمي درماني است. اما اين روش به دليل مقاومت دارويي تومورها در حدود 30 درصد از موارد كارآيي ندارد و تنها راه باقي مانده جراحي و خارج كردن كره چشم است.
سلول هاي داراي جهش ژنتيكي كه منجر به ايجاد رتينوبلاستوم مي شوند داراي نشانگر خاصي هستند. اكنون محققان ويروسي را مهندسي كردند كه تنها در مجاورت اين نشانگرها تكثير مي شود و سلول هاي سرطاني را از بين مي برد. بدين ترتيب بافت هاي سالم اطراف بدون آسيب باقي مي مانند.
محققان در آزمايشات اوليه روي جانوران نشان دادند كه ويروس درون چشمي كه به آن تزريق شده باقي مي ماند و عوارض جانبي آن بسيار محدود و قابل بازگشت هستند. همچنين محققان نشان دادند كه اين ويروس در سلول هاي انسان نيز قابليت نابودسازي سرطان را دارد.
در مرحله بعد محققان اين ويروس را روي دو كودك دو ساله آزمايش كردند كه قرار بود هردو چشم آن ها با جراحي خارج شود. با وجود اين كه استفاده از ويروس موجب كاهش اندازه و از بين رفتن تومورهاي كوچك درون شبكيه كودكان شد، در پايان كار چاره اي جز خارج كردن چشمان كودكان با استفاده از جراحي باقي نماند.
قرار است محققان اين آزمايشات باليني را با مقادير بيشتري از ويروس روي 13 كودك ديگر آزمايش كرده و ميزان اثرگذاري آن را بررسي كنند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Science Translational Medicine منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۴
تهران – ايرنا - محققان انستيتوي تحقيقاتي 'سن جان ددو' اسپانيا دريافتند ويروس قادر است تومورهاي ايجاد شده در اثر نوعي سرطان چشم كمياب موسوم به رتينوبلاستوم را كه معمولا در كودكان كمتر از 3 سال تشخيص داده مي شود، درمان كند.