بندرعباس- ايرنا- روزنامه صبح ساحل در شماره 3694 امروز نهم بهمن ماه در صفحه اجتماعي خود به وضعيت نامناسب آلودگي شهر و مساله جذب گردشگر اشاره كرده است.

به گزارش ايرنا، در ابتداي اين گزارش آمده است: گردشگري و جذب توريست يكي از صنايع مهم در دنيا به حساب مي آيد، صنعتي كه در دنيا بنام صنعت سبز نام گرفته است، امروزه بسياري از كشورها به طورجدي در حال سرمايه گذاري در حوزه اين صنعت سبز و مهم هستند، اين موضوع به قدري مهم است كه حتي مقام معظم رهبري نيز با تأ كيد بر رونق گردشگري از مسوولان اين حوزه خواسته است تا اين صنعت را در كشور به طورجدي توسعه دهند.
درادامه اين گزارش به پيشينه بندرعباس پرداخته شده وعنوان شده است: شهر بندرعباس ازديرهنگام يكي از شهرهاي توريستي و تجاري ايران بوده، اين شهر با توجه به همجواري با خليج فارس همه ساله ميزبان جمع كثيري از هموطنان و نيز گردشگران خارجي است و البته شايان ذكر است تعداد گردشگران داخلي و خارجي شهر بندرعباس هرساله روبه افزايش است.
در همين راستا مسوولان ارشد اين شهر همواره در تالش هستند كه زيرساخت هاي مناسبي را براي خدمات دهي به گردشگران ارائه دهند و بايد قبول كنيم كه الحق والانصاف مسوولان استاني و شهرداري بندرعباس كارنامه قابل قبولي را در اين حوزه داشته است.
اما دو مسئله مهم همواره گردشگران و مردم شهر بندرعباس را به شدت آزار مي دهد؛ اول ورود پس آب فاضلاب شهري به دريا كه اين مورد با پيگيري هاي مكرر استاندار هرمزگان در حال برطرف شدن است و دوم بازار ماهي فروشان مستهلك و نامناسب شهر بندرعباس است.
در تمامي شهرهاي ساحلي، بازارهاي ماهي يكي از جاذبه هاي آن شهر محسوب مي شود و بسياري از گردشگران در شهرهاي ساحلي ساعتها براي بازديد از بازار ماهي شهرهاي ساحلي وقت برعكس مي گذارند، متأسفانه در بندرعباس دقيقا است و خريداران ماهي با اكراه وارد بازار مي شوند و بعد از خريد به سرعت ازآنجا خارج مي شوند، البته ما هم به آنها حق مي دهيم، بازار ماهي بندرعباس به حدي كثيف و غيربهداشتي است كه بيشتر دافعه دارد تا جاذبه! مخصوصا در بازار دستفروشان ماهي كه در پشت بازار كنوني شكل گرفته است.
به طور محسوس مي توان مشاهده كرد، به رغم اينكه بندرعباس در ساخت و راه اندازي مرا كز مختلف تجاري و رستوران ها پيشرفته اي چشمگيري داشته اما در مورد بازار خريدوفروش ماهي هيچگونه پيش رفتي نداشته، لذا اين موضوع مدتهاست كه هم مردم شهر و هم گردشگران آزار مي دهد.
در بخش ديگري از اين گزارش عنوان شده است: متأسفانه محل عرضه ماهي بندرعباس بهجاي آنكه محل جذب گردشگر باشد، محلي براي جذب موش و حشرات موزي شده است و مشتريان اين بازار به سرعت ازآنجا خار ج مي شوند، چرا كه آلودگي تنها جاذبه اين بازار است.
در ادامه اين گزارش به اهميت غذايي ماهي و لزوم نظارت برعرضه ماهي نيز اشاره شده است: ماهي به لحاظ غذايي براي انسان حائز اهميت است، البته مهمتر از آن بهداشت خود ماهي و سالمت بودن آن است، اغلب متخصصان علوم تغذيه اي 2 بار مصرف ماهي در هفته را توصيه مي كنند؛ بنابراين با جديت كامل سلامت ماهي را بايد موردبررسي قرارداد، بي شك در يك محيط آلوده نمي توان انتظار خريد ماهي سالم را داشت، ماهيها مواد غذايي پروتئيني و گاهي چرب هستند كه داراي بافت عضلاني سست تر نسبت به گوشت مرغ و گوشت قرمز مي باشند بنابراين براي فاسدشدن بسيار مستعدتر هستند.
فساد ميكروبي پروتئين ها و غذاهاي پروتئيني مانند ماهي از مهمترين و پيچيده ترين فساد مواد غذايي است كه درنتيجه تغييرات زياد در ساختار پروتئيني ماهي روي مي دهد و ميكروارگانيسم هاي بسياري باعث اين نوع فساد مي شوند، لذا بهداشت محيط محل عرضه ماهيان بسيار حائز اهميت است، البته در بهداشتي كه در بازار ماهي بندرعباس، مخصوصا بازار دستفروشان ماهي به هيچ عنوان رعايت نمي شود.
البته بازار ماهي تنها مكان نامناسب براي عرضه ماهي نيست، بلكه بازارچه ماهي محلهي خواجه عطا و دستفروشان ماهي در بازار روز واقع در چهارراه 17 شهريور هم به لحاظ بهداشتي بسيار اسفبار است، اميد است مسئولين متولي بهداشت شهر سريعا تدبيري براي حل مشكالت بهداشتي بازارهاي ماهي بي انديشند.
احداث يك بازار استاندارد و بهداشتي جهت عرضه ماهي بايد يكي از دغدغه هاي مهم مسوولان شهر بندرعباس باشد، بازاري كه درشان و شخصيت مردم شريف بندرعباس باشد، همچنين محلي براي بازديد گردشگران داخلي و خارجي باشد و همه با اطمينان از محصوالت اين بازاريد كنند، داشتن يك بازار ماهي مناسب، استاندارد و بهداشتي كوچكترين حق مردم شريف بندرعباس است، لذا اميد است مسئولان اقدامات الزم را صورت دهند.
9887 /6048