جواد كريم نژاد روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: در تبريز، هنوز هم جاي خالي نمايشنامههاي متناسب با فولكلور و فرهنگ بومي منطقه و به ويژه تاريخ و هويت آن به شدت احساس ميشود.
وي افزود: نمايش «اتابك پاركينين تراژديسي» به بررسي ابعاد تاريخي واقعه پارك اتابك تهران و خيانت يا اختلاف سليقه برخي همفكران ستارخان با او كه به مشكل برخوردهاند، ميپردازد.
كريم نژاد، روند نمايش را اتفاقي توصيف كرد كه پس از دستور حمله به پارك اتابك از سوي يپرمخان منجر به زخمي شدن ستارخان و كشته شدن بسياري از ملازمان او ميشود.
وي اظهار داشت: در اين كارزار نابرابر فرهنگي كه دشمن تمام عناصر تشكيل دهنده هويت ايراني اعم از نژاد، قوميت، ارزشها، ميراث، اسطوره ها را مورد تهاجم قرار داده است، پرداخت به موضوعات بومي و توليد نمايش هاي تاريخي مبتني بر هويت و وحدت ايران يكپارچه اسلامي به زبان هنر كه گويا ترين زبان هاست، لازم و ضروري است.
كريم نژاد اين تئاتر را يك نمايش سياسي اجتماعي دانست كه از دل تاريخ برآمده است و گفت: اين نمايش به موضوع بهگونهاي پرداخته كه مخاطب را جذب ميكند؛ با اين حال نگاه پژوهشي به موضوع از طرف كارگردان و عوامل اجرايي سبب شده تا نتيجه كار يك متن قوي و مستند باشد.
وي افزود: آشنايان به مقوله هنر نيك مي دانند كه در بازسازي هاي هنري و نمايشهاي تاريخي، تطبيق شكل، ساختار و محتوا با واقعيتهاي تاريخي ضرورت دارد و در اثر «اتابك پاركينين تراژديسي»، نويسنده و كارگردان با بهكارگيري نثري كه براساس مختصات و ويژگيهاي زباني دوره موردنظر است، ضمن توجه به زبان نمايشي و ويژگيهاي آن، شاخصهاي مطلوب اعم از زبان گفتار، ميزان بازسازي صحنه، نوع دكور و لباس حتي در سطح جزييات رعايت شده است.
كريم نژاد گفت: از طرفي، با وجود واقعهنگاريهاي زندگي ستارخان و شخصيت او به عنوان يك چهره مؤثر در تاريخ تحول سياسي كشور، نگاه نويسنده و كارگردان، علامت سوال بزرگي را براي مخاطبان و علاقمندان تاريخ مشروطه ايجاد كرده است.
وي اظهار داشت: شبهاتي كه منجر به تقابل جدي بين عناصر تشكيل دهنده انقلاب مشروطيت به لحاظ طبقاتي و صنفي شد كه تا به امروز هم ادامه دارد و در اين ميان با هنر و زبان نمايش، مي توان تلنگري در احياي هويت تاريخي ايران و آذربايجان زد و به طور حتم اين نمايش در معرفي زواياي متعدد واقعه تلخ پارك اتابك اثري در خور توجه است.
به گزارش ايرنا، نمايش «اتابك پاركينين تراژديسي» به كارگرداني سيروس مصطفي، اثر مورد حمايت حوزه هنري، پس از اجراهاي موفق و متعدد، به سي و هفتمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر راه يافت.
سي و هفتمين جشنواره بين المللي تئاتر فجر توسط اداره كل هنرهاي نمايشي، انجمن هنرهاي نمايشي ايران و انستيتو بين المللي تئاتر (ITI) از ۲۲ بهمن تا چهارم اسفند ماه سال جاري در تهران برگزار ميشود.
6132/518
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۵
تبريز - ايرنا - معاون فرهنگي هنري حوزه هنري آذربايجان شرقي با بيان اينكه نمايش «اتابك پاركينين تراژديسي» (تراژدي پارك اتابك) روايتي نو و خلاق از واپسين لحظات زندگي ستار خان به زبان تركي آذربايجاني است، گفت: جاي خالي نمايشنامه هاي فولكلور در تبريز مشهود است.