به گزارش روز سه شنبه ایرنا از مركز امور هماهنگی، ارتباطات و حوزه وزارتی آموزش و پرورش، یك سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی (ره) و در دیماه 1358 سازمان نهضت سوادآموزی تاسیس و تاكنون به حیات خود ادامه داده است و در عرصه محرومیتزدایی در چارچوب سیاستهای نظام جمهوری اسلامی بسیار فعال و موثر ظاهر شده است.
كاهش قدر مطلق بیسوادان از 14.2 میلیون نفر در سال 1355 به 8.8 میلیون نفر در سال 1395 در گروه سنی 6 ساله و بالاتر و به 2.7 میلیون نفر در گروه سنی 49-10 ساله، افزایش درصد باسوادی از 47.5 درصد در سال 1355 به 87.6 درصد در سال 1395 در گروه سنی 6 ساله و بالاتر و به 94.7 درصد در گروه سنی 49-10 ساله از دستاوردهای سازمان نهضت سوادآموزی در چهار دهه اخیر است.
همچنین در راستای كاهش اختلاف درصد باسوادی بین زنان و مردان، بیش از 75 درصد از فعالیت سوادآموزی به زنان اختصاص یافته است به عبارت دیگر با ایجاد فرصتهای برابر آموزشی بین زنان و مردان، تفاوت نرخ باسوادی از 23.4 درصد سال 1355 به 6.8 درصد در سال 1395 كاهش یافته است.
در راستای كاهش اختلاف درصد باسوادی بین مناطق شهری و روستایی، نیز حدود 55 درصد از فعالیتهای سوادآموزی به مناطق روستایی اختصاص یافته است به طوری كه نرخ باسوادی بین مناطق شهری و روستایی از35 درصد سال 1355به 12.3 درصد در سال 1395 كاهش یافته است.
* باسواد شدن 9 و نیم میلیون نفر با اجرای طرح های سوادآموزی
باسواد شدن 9 و نیم میلیون نفر از قشرهای مختلف با اجرای طرح های سوادآموزی از دیگر دستاوردهای سازمان نهضت سوادآموزی وزارت آموزش و پرورش در چهلسالگی انقلاب به شمار می رود.
این سازمان از بدو تاسیس تاكنون به منظور توسعه و ارتقاء سطح سواد جامعه با بهره گیری از ظرفیت های بین المللی، ملی، بومی و منطقه ای طرح های گوناگونی را به مرحله اجرا در آورده است.
طرح های سوادآموزی نیروهای مسلح، زندانیان، كاركنان و كارگران، طرح مساجد، طرح مدارس، طرح آموزش كودكان لازم التعلیم، طرح بسیج سواد آموزی، طرح خدمات مكاتبه ای، طرح گروه های پیگیر سواد، طرح خدمات رسانه ای، طرح آموزش اتباع خارجی، طرح آموزش دختران روستایی، طرح خواندن با خانواده، طرح ایجاد مراكز یادگیری محلی، طرح آموزش فرد به فرد، طرح سوادآموزی عشایر، طرح سوادآموزی و آموزش مهارت زنان سرپرست خانوار از دیگر فعالیت های سازمان نهضت سوادآموزی در چهار دهه اخیر پس از پیروزی انقلاب است.
همچنین طرح پیشگیری از معلولیت ها، توانمندسازی مادران، طرح قرآن آموزی، طرح آموزش مردم محور، طرح كیفیت بخشی به فعالیت های سوادآموزی، طرح كتابخانه سیار، طرح آموزش های محلی و منطقه ای، طرح تولید نشریات محلی، طرح تولید نشریات دیواری، طرح كیفیت بخشی به فعالیت های سوادآموزی، طرح مشترك با شركت پارس الكتریك، طرح مداخله تغذیه، طرح ارتقاء دانش كشاورزی، طرح ستاد مبارزه با مواد مخدر، طرح ایجاد قفسه ویژه نوسوادان در كتابخانه های عمومی، طرح آگاه سازی برای پیشگیری از معلولیت ها، نشریه نیم صفحه نوسوادان، برنامه رادیویی جویبار دانش، طرح آموزش دختران شاغل روستایی بازمانده از تحصیل، طرح متناسب سازی محتوای آموزشی با محیط های خاص (تولید محتوای آموزشی محلی)، از دیگر فعالیت های این سازمان است.
سازمان نهضت سواد آموزی با اجرای طرح های مشترك با صندوق جمعیت و یونیسف، طرح كمیساریای عالی پناهندگان، طرح نروژی، طرح ریلیف، طرح سوادآموزی در خانه، طرح آموزش اولیای بی سواد دانش آموزان، طرح آموزش كودكان و نوجوانان 19-10 ساله بی سواد، آموزش مقدماتی رایانه ( طرح ICDL )، طرح آموزش از طریق تبلت ، طرح آموزش تلویزیونی ( لوح و قلم)، طرح حلقه های كتابخوانی و طرح آموزش عملی نماز توانسته است 8 میلیون نفر از بی سوادان را در حد سوم ابتدایی و 1.5 میلیون نفر را در حد پایان ابتدایی ارتقاء تحصیلی دهد.
علمی**1883**1440
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۷
تهران- ایرنا- افزایش چشمگیر نرخ باسوادی از 47.5 درصد سال 1355 به 87.6 درصد در سال 1395 و ایجاد فرصتهای برابر آموزشی برای زنان و مردان از جمله دستاوردهای سازمان نهضت سوادآموزی وزارت آموزش و پرورش در چهل سالگی انقلاب اسلامی است.