به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، سید حسین آقامیری روز سه شنبه در یك نشست خبری كه در محل انجمن سكته مغزی برگزار شد، افزود: به طور متوسط هر پنج دقیقه در ایران یك نفر دچار سكته مغزی می شود كه نشان دهنده بروز بالای این بیماری در كشور است.
دبیر علمی یازدهمین همایش سكته مغزی اظهار داشت: با گسترش شهرنشینی سبك زندگی در كشور وضعیت بدتری می یابد و این مساله مهمترین علت بروز سكته مغزی است.
این استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تصریح كرد: مصرف مواد مخدر، الكل و تغذیه نامناسب از دیگر علل بروز سكته مغزی در كشور است.
این فوق تخصص مغز و اعصاب اضافه كرد: در حال حاضر روش جدیدی در درمان سكته مغزی حاد از سه سال پیش در بیمارستان های دانشگاهی آغاز شده است كه از ناتوان شدن بیمار پیشگیری می كند.
به گفته وی، اكنون در تبریز، تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و همدان این روش درمان سكته مغزی با برداشتن لخته خون در بیمارستان های دانشگاهی انجام می شود.
آقامیری افزود: اكنون انتقال بیماری كه دچار سكته مغزی شده است، به بیمارستان توسط اورژانس یك چالش است كه باید پرسنل اورژانس متوجه شرایط بیمار شده و بیمار را سریع به مركز درمانی منتقل كنند. در بیمارستان نیز باید پرستاران مقدمات آزمایشگاهی و درمان سكته مغزی را فراهم كنند.
وی خاطرنشان كرد: سكته مغزی حاد اگر در ساعات اولیه تشخیص داده شود، با برداشتن لخته خون قابل درمان است و از ناتوان شدن بیمار پیشگیری می كند.
این پزشك افزود: همچنین هزینه این روش جدید درمانی در كشور 10 تا 18 میلیون تومان است كه بخش زیادی از آن را دولت پرداخت می كند.
وی در مورد تجهیزات درمان سكته مغزی حاد با روش جدید گفت: بسیاری از این تجهیزات آمریكایی و وارداتی است و ممكن است در آینده با مشكل كمبود تجهیزات مواجه شویم.
آقامیری خاطرنشان كرد: در روش درمان سكته مغزی حاد با برداشتن لخته، از هر سه بیمار یك بیمار به بهبودی كامل می رسد؛ در حالی كه در روش درمانی به وسیله دارو از 6 بیمار یك نفر بهبود می یابد.
* مردان بداخلاق بیشتر دچار سكته مغزی می شوند
بابك زمانی رئیس انجمن سكته مغزی نیز در این نشست خبری گفت: سكته مغزی در مردان ایرانی 2 برابر زنان اتفاق می افتد و این سكته در مردان بداخلاق بیشتر بروز می كند.
وی افزود: به طور كلی به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت 150 نفر در كشور دچار سكته مغزی شده اند.
زمانی ادامه داد: از سه سال گذشته برنامه درمان سكته مغزی با همكاری وزارت بهداشت در كشور تدوین و تاكنون اجرایی شده است. بر این اساس سه هزار نفر دچار سكته مغزی حاد به بیمارستان ها انتقال یافته و تحت درمان قرار گرفته اند.
وی اظهار داشت: امروزه در كشور درمان سكته مغزی حاد از طریق درآوردن لخته خون یكی از موفق ترین درمان های پزشكی است و باید با اطلاع رسانی وسیع عموم مردم با این روش آشنا شوند.
این جراح مغز و اعصاب گفت: ذهنیتی در جامعه وجود دارد كه سكته مغزی حاد را نمی توان درمان كرد در حالی كه از طریق آنژیوگرافی و برداشتن لخته خون در چهار ساعت و نیم اولیه بروز سكته می توان این بیماری را درمان و از ناتوان شدن بیمار جلوگیری كرد.
وی تصریح كرد: سكته مغزی شایعترین بیماری در سنین جوانی است و شیوع آن دو برابر بیماری ام اس در سنین 30 تا 40 سالگی است.
به گفته زمانی، اكنون امكانات كافی برای نگهداری بیماران دچار سكته مغزی در كشور وجود ندارد. در تمام بیمارستان های دنیا این بیماران به خانه منتقل نمی شوند و در مراكز توانبخشی تا مدتی نگهداری می شوند تا بازتوانی یابند. لازم است چنین امكاناتی در كشورمان برای بیماران فراهم شود.
یازدهمین همایش سكته مغزی با امتیاز بازآموزی برای پزشكان، پرستاران و كارشناسان اول تا سوم اسفند با حضور اساتید برجسته خارجی در كتابخانه ملی ایران برگزار می شود.
قرار است در این همایش روش درمان سكته مغزی حاد ارایه شود.
اجتمام*9022*1834
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۸
تهران- ایرنا- دبیر یازدهمین همایش سكته مغزی گفت: سالانه 100 هزار نفر به افراد دچار سكته مغزی در كشور اضافه می شوند.