بندرعباس- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان با مقایسه عملكرد این سازمان در قبل و بعد از انقلاب گفت: در حال حاضر یك هزار طرح گلخانه ای در دست مطالعه و توسعه است كه در چشم انداز سال 1404 به 5 هزار هكتار می رسد.

به گزارش ایرنا، مهدی ترابی عصر سه شنبه درجمع خبرنگاران اظهار داشت: گلخانه یك روش مناسب برای تولید محصولات است كه می تواند تا 10 برابرسطح تولید را افزایش دهد و به همین میزان در مصرف آب صرفه جویی شود.
وی با اشاره به فرا رسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب در مقایسه كشت گلخانه ای در قبل و بعد از انقلاب افزود: در قبل از انقلاب، كشت گلخانه ای وجود نداشت ولی اكنون سطح گلخانه ای در استان 285 هكتار است.
ترابی بیان داشت: امسال 5 هزار هكتار از سطح كشت گلخانه های استان مورد مطالعه قرار می گیرد و تا پایان سال برای شروع فعالیت ها با بهره برداران هماهنگی خواهیم كرد.

** افزایش 9 برابری تولید گندم در بعد از انقلاب
وی ابراز داشت: تولید محصول استراتژیك گندم در استان هرمزگان بعد از انقلاب 9 برابر افزایش داشته كه بخشی از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی برای رسیدن به خودكفایی این محصول در كشور است.
این مقام مسوول تولید گندم را مهمترین اهداف جهاد كشاورزی برای رسیدن به خودكفایی این محصول زراعی دانست و گفت: محصولاتی مانند گندم و كلزا باید مورد توجه ویژه ای قرار گیرد زیرا افزایش بهره وری، كاهش هزینه ها و سودآوری بیشتر را برای كشاورزان به دنبال دارد.

** جایگاه بی نظیر خرمای پیارم و خاصویی
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد كشاورزی هرمزگان به افزایش صادرات خرمای پیارم و خاصویی اشاره كرد و افزود: صادرات خرما در استان از جایگاه ویژه ای برخوردار است به طوری كه بسیاری از باغداران نسبت به گسترش باغ های نخل خود تمایل دارند.
وی میزان تولید خرما در سال جاری را 140هزار تن عنوان كرد و گفت: این مقدار در مقایسه با برداشت 32 هزار تنی سال 57 با افزایش تولید چهار برابری همراه بوده است.
ترابی اظهار داشت: سطح عمده ای از باغات استان به كشت نخل اختصاص دارد كه نقش خرما در اقتصاد و معیشت خانوارها تاثیرگذار است.
این فعال حوزه تولیدات گیاهی كشاورزی در استان یادآور شد: تازه خوری، صنعتی، خشك، آجیلی و صادراتی از جمله نمونه های محصولات خرما است كه در استان كشت می شود.

** كشت سنتی به صنعتی تبدیل شده است
وی بر نقش مهم استفاده از تكنولوژی ماشین های كشاورزی در افزایش تولید و بهره وری زراعت و باغبانی تاكید كرد و گفت: افزایش استفاده از ماشین های كشاورزی كه می تواند برای گذر از كشت سنتی به مكانیزه كمك كند را در اختیار كشاورزان قرار داده ایم.
ترابی در مقایسه پیشرفت بخش كشاورزی قبل و بعد از انقلاب بیان داشت: افزایش 3 برابری ضریب ماشینی كردن زراعت، افزایش 65 درصدی كشت گندم، افزایش 100 درصدی ذرت دانه ای، سیب زمینی و جو را از مهم ترین دستاوردهای این بخش در بعد از انقلاب است.
وی خاطر نشان كرد: با توجه به خشكسالی های اخیر سعی كردیم با برنامه ریزی میزان تولید محصولات گیاهی را افزایش دهیم كه در این زمینه تسهیلات خوبی به كشاورزان داده شد.
وی در ادامه با اشاره به ترویج آموزش روش های نوین استفاده از ماشین های صنعتی در بخش كشاورزی افزود: با استفاده از این روش شاهد افزایش تولیدات گیاهی با سودآوری بیشتر و كاهش هزینه های تولید خواهیم بود.

** ترویج روش های جدید مبارزه با آفات
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان گفت: برای حمایت از زراعت و باغبانی استان روش های جدید مبارزه با آفات و بیماری های كشاورزی آموزش داده شد تا كمترین خسارت به كشاورزان وارد و كیفیت محصولات بیشتر شود.
وی با اشاره بر اینكه تولید محصول سالم در دستور كار قرار دارد عنوان كرد: میزان مصرف سموم به كمترین حد رسیده است تا محصولات با سلامت بیشتری به دست مصرف كننده برسد.
ترابی یاد آور شد: مبارزه بیولوژیك، استفاده از حشرات مفید و روش های نوین مبارزه با آفت و بیماری ها از اولویت های بخش كشاورزی استان محسوب می شود.

** افزایش 13 برابری تولید مركبات در استان
وی در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش 13 برابری تولید مركبات اشاره كرد و افزود: در چهل سال اخیر میزان تولید محصولات مركبات در هرمزگان از 28 هزار تن به 328 هزار تن رسیده است.
وی بیان داشت: بسته بندی مركبات و تغییر عملیات پس از برداشت باعث شده این محصولات در بازار داخل و خارج از كشور جایگاه خوبی داشته باشد.
ترابی اظهار داشت: لیموترش، پرتقال، نارنگی، لیموشیرین و گریپ فروت از مهمترین محصولات كشت شده مركبات درهرمزگان به شمار می رود و نباتات گرمسیری مانند انبه از تولیدات خوبی برخوردار بوده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان افزود:
وی عنوان كرد: با توجه به قدیمی بودن و كاهش بازدهی باغ ها در استان، طرح نوسازی آن ها در جهت جوان سازی اجرا شد كه با این روش نیز می توان مدیریت مناسبی در مصرف آب ایجاد كرد.
9944 /6048