به گزارش ايرنا محمدعلي طالبي عصر سه شنبه در ستاد بازآفريني پايدار شهري استان با اشاره به تاكيد رئيسجمهوري به بازآفريني افزود: دولت هم بهصورت جدي وارد اين موضوع شد، اميدواريم حداكثر تعامل را با دستگاههاي مختلف دولتي و عمومي داشته باشيم.
وي بر توجه به موضوع بازآفريني شهري با كمك دستگاههاي مربوطه تاكيد كرد و اظهار داشت : جلسات اين موضوع مرتب برگزار شود، زيرا موضوع بسيار مهمي است.
وي تصريح كرد: برندهاي شهر يزد همانند ثبت جهاني آن در يونسكو ضروري است به مقوله بازآفريني توجه داشته باشيم و احساس مسئوليت در قبال اين موضوعات بيشتر باشد و بتوانيم شهرها و محلات را كه منبع هويتي ماست بر اساس معيارهاي مناسب بازآفريني اجرا كنيم.
استاندار يزد در ادامه بر همافزايي برنامهها و طرح پيشنهادي شهرداريها و دستگاههاي استان در زمينه بازآفريني شهري تاكيد كرد و گفت: اگر كاري در يك محله انجام ميشود بايد تأثير آن در محله ديده شود.
وي پيگيري بودجه ملي در بازآفريني شهري استان را مهم دانست و گفت: همچنين اعتبار استاني هم بايد از طرف شهرداريها و دستگاههاي مختلف جذب شود.
طالبي بر ايجاد اتاق فكر در موضوع يادشده تاكيد كرد و افزود: اين اتاق با مشاركت مديران ، صاحبنظران علمي و دانشگاهي و متخصصان شهرسازي تشكيل شود.
وي با بيان اينكه حفاظت ميراث و آثار تاريخي بسيار مهم است يادآور شد: بازآفريني بايد موجب تقويت ميراث فرهنگي و گردشگري استان شود.
** بازآفريني شهري رويكرد اصلي دولت
همچنين معاون هماهنگي امور عمراني استانداري يزد با اشاره به تاكيد رئيسجمهوري بر بازآفريني شهري اظهار داشت: يكي از رويكردهاي اصلي دولت تدبير و اميد در سياست توسعه پايدار مناطق است.
محسن صادقيان افزود: دستگاههاي استان بايد در راستاي اين موضوع با هم تعامل داشته باشند و از انجام فعاليتهاي جزيرهاي خودداري كنند.
وي با بيان اينكه 43 ميليارد تومان اعتبار براي اجراي طرح هاي بازآفريني شهري استان در سال جاري ابلاغ شد، اظهار داشت: در اين زمينه تعدادي طرح به وزارت كشور معرفي شد.
**نگاه به طرح هاي بازآفريني شهري نبايد صرفاً عمراني باشد
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي يزد هم گفت: نگاه به طرح بازآفريني نبايد صرفاً عمراني باشد بلكه بايد نگاه اجتماعي و عمراني آن ديده و موجب زنده شدن منطقه شود.
سيد مجتبي حسيني پور افزود: با اجراي طرح هاي بازآفريني در محلات بايد شرايط زندگي مطلوب در آن مناطق به وجود آورد فقط آسفالت و ساخت پار نباشد بلكه امنيت هم مهم است.
** تدوين بودجه شهرداري با نگاه بازآفريني
شهردار منتخب شوراي شهر يزد هم اظهار داشت : بودجه سال آينده شهرداري هم با نگاه بازآفريني تدوين شد، اميدواريم هفته آينده در شوراي شهر به تصويب برسد.
مجتبي فرهمند افزود: بايد در اجراي اين طرح، دفاتر تسهيل گر در محلات ايجاد تا نيازهاي هر محله مورد بررسي قرار گيرد.
وي خاطرنشان كرد: بايد دفاتر تسهيل گر تبديل به دفاتر توسعه محله و مشكلات هر محله گامبهگام رفع شود.
به گزارش ايرنا، بازآفريني شهري سياستي جامع و يكپارچه براي حل مشكلات شهرهاست به نحوي كه منجر به ارتقاي شاخصهاي زيست پذيري و كيفيت زندگي شهروندان ميشود.
از سوي ديگر اجراي اين طرح كه دربرگيرنده شبكهاي از اقدامات و برنامههاي مختلف و در مسير اهداف توسعه پايدار محسوب ميشود، رويكردي همهجانبه، مشاركتي، فرايند مبنا، راهبردي، اجتماعمحور و برنامههاي بازآفريني است كه در تمامي سطوح، مشاركت حداكثري بهويژه مردم را به همراه دارد.
استان يزد يكميليون و 138 هزار نفر جمعيت دارد كه از اين تعداد، 650 هزار نفر در شهرستان يزد زندگي مي كنند كه اين منطقه شامل 2 بخش مركزي و زارچ با شهرهاي يزد، شاهديه و دهستانهاي فجر، فهرج، اله آباد و محمدآباد است.
2088/ 2047/
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۸
يزد - ايرنا - استاندار يزد گفت: بهترين راهكاربراي پايداري شهر و محلات در استا توجه به اجراي طرح هاي بازآفريني است به ويژه در منطقه اي كه با توجه به وضعيت فرهنگي ، اجتماعي و شرايطي كه در محلات و بافت تاريخي آن وجود دارد، ضروري است.