پكن- ایرنا- مدیر اطلاعات ملی آمریكا با زیر سئوال بردن مصالحه دیپلماتیك واشنگتن با پیونگ اعلام كرد بعید است كره شمالی برنامه تسلیحات هسته ای خود را كنار بگذارد و آن را تسلیم كند.

به گزارش ایرنا، یونهاپ روز چهارشنبه گزارش كرد 'دان كاتز' روز سه شنبه در نشست مجلس سنای آمریكا افزود: ارزیابی ما این است كره شمالی به دنبال دستیابی به ظرفیت های خود در ساخت جنگ افزارهای هسته ای است و بعید است به طور كامل برنامه تسلیحات اتمی خود را رها كند چرا كه رهبران آن كشور در نهایت سلاح های هسته ای را به عنوان حیاتی برای زنده ماندن رژیم در نظر می گیرند.
او گفت اگرچه اظهارات رهبر كره شمالی همچنان بیانگر این است كه او خواهان خلع سلاح هسته ای شبه جزیره كره است اما ارزیابی ما نشان می دهد بعید است 'كیم' تسلیحات هسته ای خود را تحویل دهد زیرا برخی فعالیت های متناقض با انهدام تسلیحات هسته ای از سوی این كشور دیده می شود.
كاتز در عوض در گزارشی كه به كمیته ارائه كرد با برجسته نشان دادن اقدامات گذشته كره شمالی در مورد توان هسته ای این كشور افزود: پیونگ یانگ سالها به دنبال دستیبابی به تسلیحات هسته ای بوده است كه نمونه آن ساخت یك سلاح جدید در سال 2018 میلادی است.
'كیم جونگ اون' رهبر كره شمالی در نخستین اجلاس سران خود با ترامپ در ماه ژوئن سال 2018 در سنگاپور موافقت كرد تا به دنبال 'خلع سلاح كامل شبه جزیره كره' باشد.
با این حال در چند ماه گذشته و بعد از نشست نخست، پیشرفت چندانی در مذاكرات دو كشور و فرایند خلع سلاح هسته ای ایجاد نشده است پیونگ یانگ خواستار كاهش و یا برداشتن تحریم های آمریكا و سازمان ملل علیه خود در برابر اقدامات انجام شده مانند انهدام یك سایت آزمایش موشك های هسته ای است اما واشنگتن این نوع اقدامات را بی فایده و كم اثر می داند.
در همین حال رهبر كره شمالی در سخنرانی سال نو میلادی خود خواستار پایان دادن به تمرینات نظامی مشترك بین كره جنوبی و ایالات متحده و همچنین جلوگیری از انتقال دارایی های استراتژیك خارجی به شبه جزیره كره شد.
وی همچنین خواستار مذاكرات چند جانبه برای تبدیل وضعیت شبه جنگی شبه جزیره به یك معاهده صلح دائمی شد.
در نخستین دیدار' مون جائه این' رییس جمهوری كره جنوبی و 'كیم جونگ اون' رهبر كره شمالی در آوریل سال گذشته میلادی نیز قرار شد دو كشور تا پایان سال 2018 میلادی پایان رسمی جنگ كره را اعلام كنند و به طور فعال در مذاكرات چند جانبه با حضور دو كره، آمریكا و احتمالا چین برای ایجاد یك رژیم صلح پایدار و جامع در شبه جزیره فعالیت كنند.
دیدار دوم سران آمریكا و كره شمالی نیز قرار است به زودی برگزار شود.
**آساق**1904**