تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۶

تهران - ایرنا - آمریكا در حالی تصمیم به خروج از افغانستان گرفته است كه طی 17 سال حضور نظامی خود در این كشور ، ثمره‌ای جز كشته شدن حدود 40 هزار غیرنظامی افغان و ویرانی كل افغانستان در پی نداشته است.

به گزارش ایرنا، آمریكا و متحدانش سال 2001 با ادعای برقراری امنیت و نابودی تروریست ها به افغانستان لشكر كشی كردند اما باگذشت سال‌های متوالی نه تنها امنیت و صلح به افغانستان بر نگشته است بلكه هم اكنون طالبان مانند دوران قبل از سال 2001 كنترل بخش عظیمی از كشور را دست گرفته و در حال حاضر به یكی از مخالفین جدی دولت تبدیل شده است.
حاصل این جنگ كه تحت عنوان مبارزه با تروریسم صورت گرفت، علاوه بر اینكه صلح، امنیت و ثبات را در افغانستان برقرار نكرد بلكه باعث كشتار افراد بی‌گناه غیرنظامی و بسیاری از شهروندان افغان شده و آمار موجود بسیار بهت آور است.
به گزارش اخیر موسسه تحقیقاتی امور عامه و بین‌المللی واتسون دانشگاه براون آمریكا، حاصل جنگ 17 ساله آمریكا در افغانستان، كشته شدن 38 هزار غیرنظامی و زخمی شدن 41 هزار غیرنظامی افغان بوده است. در مجموع باید گفت جنگ تحمیلی آمریكا به افغان‌ها نتیجه‌ای جز كشته شدن 147 نیروی نظامی و غیرنظامی و ویرانی كل كشور افغانستان نداشته است.
علاوه براین انتظار می‌رود كه تعداد افراد غیرنظامی كه به هر دلیل غیرمستقیم جنگ افغانستان جان خود را از دست داده باشند به بیشتر از 360 هزار نفر هم برسد.
بر اساس گزارش موسسه تحقیقاتی امور عامه و بین‌المللی واتسون، آمار كشته شده‌ها شامل افرادی كه در كشور پاكستان كشته شدند، نیست.
دولت آمریكا به بهانه مبارزه با تروریسم در سال 2001 عملیات هوایی خود علیه غیرنظامیان افغان را تحت عنوان عملیات آزادی بلند مدت آغاز كرد كه نتیجه‌ای جز كشته شدن مردمان بی‌گناه افغان نبود و با گذشته 17 سال از این حمله جنگنده‌های آمریكایی هنوز به بهانه مبارزه با تروریسم به حملات هوایی خود علیه مردم بی‌پناه فغان ادامه می‌دهند.
در كنار حملات هوایی آمریكا، نیروهای ائتلاف بین‌الملل به رهبری ناتو نیز از طریق عملیات هوایی كه هدف اصلی آنان هدف قرار دادن نیروهای طالبان است بیشتر به غیرنظامیان آسیب می‌رساندند.
در میان آمار منتشر شده 29 هزار زخمی وجود دارد كه بیش از نیمی از این افراد دچار نقص عضو شده و هم اكنون موجی از معیوبان و معلول شدگان غیرنظامی افغانستان را در بر گرفته است.
از آنجا كه وزارت دفاع آمریكا از ارائه جزئیات آمار تلفات جنگ 17 ساله افغانستان خودداری می‌كنند، آمارهای منتشر شده بیشتر توسط گزارشات سالانه سازمان ملل، منابع مختلف اینترنتی، اعلامیه‌های مطبوعاتی و اظهارات سخنگوی وزارت كشور افغانستان است.
اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان با حضور در مجمع سالانه اقتصاد در سوئیس گفت، 45 هزار نیروی نظامی این كشور از آغاز فعالیت دولت وحدت ملی در سال 1394 تاكنون كشته شده‌اند.
اشرف غنی پیشتر گفته بود كه از اول سال 2015 تاكنون 28 هزار نظامی افغانستان در جنگ علیه تروریست‌ها كشته شده‌اند.
مجله فوربس نیز در دسامبر سال گذشته در گزارشی نوشت: بر اساس آمار مركز فرماندهی نیروی هوایی آمریكا، جنگنده‌های بدون سرنشین و باسرنشین این كشور از ماه ژانویه تا سپتامبر 2018 حدود پنج هزار و 213 عملیات بمباران هوایی در كشور افغانستان داشته‌اند.
آمریكا از زمان حضور نظامی در افغانستان نسبت به سال‌های گذشته هرگز این مقدار بمباران هوایی در سال 2018 انجام نداده بود.
به گزارش سازمان ملل، بر اثر تشدید حملات هوایی آمریكا در افغانستان تعداد تلفات غیرنظامیان افغان در این كشور نیز به‌صورت بی‌سابقه افزایش یافته است و در شش ماه نخست سال 2018، تعداد یك هزار و 692 غیرنظامی افغان كشته و سه هزار و 430 تن دیگر زخمی شده‌اند.
بر اساس گزارش این سازمان آمار تلفات غیرنظامیان افغان بر اثر حملات هوایی نسبت به سال گذشته میلادی 52 درصد افزایش یافته است.
طبق گزارش مجله فوربس، پیش از سال 2018، آمریكا بیشترین بمباران هوایی خود در كشور افغانستان را در سال 2010 با مجموع پنج هزار و 101 حمله هوایی داشته است.
به گفته مجله آمریكایی فوربس، در پایان دوره ریاست جمهوری باراك اوباما، تعداد حملات هوایی و بمباران آمریكا با كاهش همراه بوده و در سال 2015 در حدود 947 بمباران و در سال 2016 یك هزار و 337 بمباران به ثبت رسیده است؛ اما از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ و آغاز راهبردی جدید این كشور كه با افزایش نیروهای نظامی به كشور افغانستان همراه بوده است، تعداد بمباران ائتلاف آمریكا در این كشور به‌صورت غیرمنتظره‌ای افزایش داشته است.
آساق**9473**1663**