سمنان- ايرنا- رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان دامغان گفت: عمليات كپه كاري در 50 هكتار از مراتع منطقه اگره دامغان انجام شد.

علي اكبر عباسي راد روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: 50 هكتار از عرصه مراتع دانگاه اگره با همياري و مشاركت مردم محلي، گروه هميار طبيعت گردشگري و ورزشي مهرنگار دامغان زير كشت عمليات اصلاحي كپه كاري قرار گرفت.
رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان دامغان اضافه كرد: عرصه مراتع به عنوان يكي از مهم ترين منابع اقتصادي به شمار مي رود كه تامين معيشت جمعيت قابل توجهي از كشاورزان و دامداران به صورت مستقيم يا غيرمستقيم به آن وابسته است.
عباسي راد با اشاره به لزوم انجام عمليات اصلاحي در مراتع، گفت: افزايش جمعيت در كشور به ويژه در سه دهه اخير باعث فشاري فزاينده بر منابع موجود شده است كه اين امر، عرصه مراتع را دچار آسيب و تخريب فراوان كرده است.
وي اضافه كرد: با توجه به تخريب و آسيب هاي وارده به مراتع، اجراي طرح هاي اصلاح و مديريت مراتع به منظور حفظ منابع موجود و احياي عرصه هاي تخريب شده، ضروري به نظر مي رسد.
عباسي راد افزود: كپه كاري يكي از روش هاي بذركاري است كه در آن بذر نباتات مرتعي مورد نظر در چاله هاي حفر شده با دست قرار گرفته و سپس با خاك پوشيده مي شود تا بتواند از نزولات آسماني جهت جوانه زدن و نيز ادامه رشد استفاده كند.
وي با اشاره به لزوم انتخاب بذر مرتعي مناسب براي اجراي اين طرح، خاطر نشان كرد: انتخاب گونه هاي سازگار با شرايط منطقه يكي از عوامل مهم موفقيت در اين روش است.
عباسي راد خاطرنشان كرد: گونه هاي مورد استفاده براي اصلاح مراتع دانگاه اگره را گونه هاي ماشك، سكاله، اسپرس و درمنه دشتي تشكيل مي دهد.
وي يادآور شد: استفاده از گونه هاي با ارزش بومي و تأمين بذر آن از پايه هاي محلي، ضمن كاهش هزينه هاي اجرا و وابستگي به بذرهاي خارجي درصد موفقيت را نيز افزايش مي دهد.
رئيس اداره منابع طبيعي و ابخيزداري شهرستان دامغان گفت: گونه هاي مورد كشت بايد خوش خوراك، پر توليد، قادر به رقابت با گياهان ديگر، قادر به خود ترميمي و حافظ خاك در مقابل فرسايش به ويژه در اراضي شيب دار باشد.
به گزارش ايرنا، مراتع دانگاه اگره جزو مراتع قشلاقي و ميان بند است كه در فاصله 2 كيلومتري روستاي اگره در شمال غربي شهرستان دامغان واقع شده است، اين مراتع در فصل چرا براي حدود 2 هزار راس واحد دامي مورد بهره برداري قرار مي گيرد.
به گزارش ايرنا، كپه كاري يكي از روش هاي بذركاري است كه در آن بذر گياهان مرتعي مورد نظر با دست درون چاله هاي حفر شده قرار خواهد گرفت و سپس با خاك پوشانده مي شود، بعد از انجام اين عمليات منطقه كپه كاري شده به مدت 2 سال قُرُق خواهد بود.
9856/6103