اصفهان- ایرنا- رییس پژوهشكده زیست فناوری رویان‌ اصفهان گفت: ایران در درمان نازایی و ناباروری همگام و پا به پای كشورهای پیشرفته حركت می كند و در لبه های مرز دانش آن قرار دارد.

ˈمحمد حسین نصر اصفهانی روز چهارشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی استان اصفهان افزود: امروزه زوج های نابارور بسیاری از كشورهای همسایه، خاورمیانه و مناطق دیگر برای درمان خود به كشورمان سفر می كنند.
وی با اشاره به این كه نخستین تولد نوزاد از روش های آزمایشگاهی (IVF) در سال 1978 در انگلیس روی داد، خاطرنشان كرد: از آن تاریخ تاكنون پیشرفت های زیادی در این عرصه رخ داده و در كشور اكنون حدود 80 مركز درمان ناباروری فعال است كه از روش های جدید و روز دنیا استفاده می كنند.
وی با اشاره به همكاری پژوهشكده زیست فناوری رویان با مركز باروری و ناباروری اصفهان برای درمان نازایی، اضافه كرد: مشكل نازایی در زنان حل شد و برای حل مشكل نازایی مردان، تحقیقات و روش های جدیدی در دست اجراست.
مسوول آزمایشگاه آی وی اف مركز باروری و ناباروری اصفهان، تاكید كرد: امروز دیگر چیزی به نام نازایی در كشور نداریم مگر آنكه زوجی نخواهد از برخی روش های درمان موجود مانند جنین اهدایی، رحم اجاره ای و تخمك اهدایی استفاده كند.
نصر اصفهانی با بیان اینكه امروز به زوج های نابارور، بیمار نمی گویند، تصریح كرد: این حق طبیعی زوج هاست كه نسل خود را حفظ كرده و آن را ادامه دهند.
این پژوهشگر برتر كشور با اشاره به اینكه امروز با غربالگری های صورت گرفته از مادران در دوران بارداری، جلوی بسیاری از بیماری ها مانند منگولیسم گرفته شد، گفت: برای جلوگیری از ابتلای جنین به بیماری های ژنتیكی دستاوردهای خوبی داریم به طوری كه می توانیم ژن های ناسالم را در والدین تشخیص داده و با ژن های سالم، جنین را در محیط آزمایشگاه تولید كنیم.
وی با اشاره به نگهداری حدود 300 هزار جنین فریز شده در مركز باروری و ناباروری اصفهان، افزود: سال گذشته بیش از یكصد تولد جنین سالم در خانواده هایی كه بالای 50 درصد شانس تولد جنین ناسالم داشتند در این مركز صورت گرفت.
نصر اصفهانی با اشاره به مشكلات اجتماعی و اقتصادی ، افزایش سن ازدواج و كم بودن تعداد فرزندان در خانواده ها، تصریح كرد: بدلایل مختلفی ممكن است زوجی بخواهند كه فرزند آنها دختر یا پسر باشد كه توانایی های خوبی در این موضوع یعنی تعیین جنسیت جنین داریم.
وی ادامه داد: بررسی اینكه آیا پیشرفت علم این حق و فرصت را به خانواده ها می دهد كه فرزند آنها دارای چه خصوصیاتی باشد، نیاز به تحقیقات بیشتر و همكاری متخصصان ژنتیك و كمیته های اخلاقی دارد تا این موضوع گام به گام و كنترل شده پیش رود.
رییس پژوهشكده زیست فناوری رویان‌ اصفهان ادامه داد : برای درمان نازایی مردان، تحقیقات بسیاری برای شناسایی اسپرم مناسب صورت گرفته و روش های جدیدی را در این زمینه در پژوهشگاه پایه گذاری كردیم.
نصر اصفهانی یكی از این روش ها را انتخاب اسپرم مناسب و تزریق آن به تخمك ذكر و اضافه كرد: با استفاده از این روش، شانس بارداری مادر تا 2 برابر افزایش یافته و مقاله های زیادی درباره آن در نشریه های معتبر بین المللی منتشر كردیم.
وی یكی دیگر از این روش ها را فعال سازی مصنوعی تخمك خواند و اظهار داشت: در برخی موارد، لقاح بین اسپرم و تخمك هنگام تزریق در محیط آزمایشگاهی انجام نمی شود كه با استفاده از این روش می توان فرصت لقاح را بوجود آورد.
وی عمده فعالیت های خود بعنوان پژوهشگر برتر كشور و دنیا را در زمینه های درمان نازایی، شبیه سازی، سلول های بنیادی و بیوتكنولوژی خواند و گفت: تنها چیزی كه نسبت به مراكز درمانی ناباروری كشورهای دیگر كمبود داریم، مدیریت بهینه است به این معنا كه ریسك ها به حداقل و بازدهی به حداكثر برسد.
وی درباره انتشار اخبار مربوط به دستاوردهای علمی در رسانه های كشورمان توضیح داد: ما باید در انتشار اخبار و گزارش ها، صادقانه عمل كنیم و نمی توانیم ادعاهای دروغین درباره اینكه در دنیا چندم هستیم، داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، پژوهشگاه رویان در سال 1370 با هدف ارائه خدمات درمان ناباروری و انجام پژوهش های بنیادی و كاربردی در زمینه علوم و فناوری های كمك كننده باروری و سلول های بنیادی تأسیس شد.
پژوهشگاه رویان زیر نظر جهاد دانشگاهی كشور قرار دارد و دارای سه پژوهشكده تولید مثل، علوم سلولی و مولكولی و زیست فناوری است كه پژوهشكده زیست فناوری آن در اصفهان فعال است.
پژوهشكده زیست فناوری رویان اصفهان تا كنون موفق به شبیه سازی گوسفند، بُز و گوساله شده بود.
از جمله طرح های در دست اجرای این پژوهشكده می توان به احداث بیمارستان سلول درمانی در اصفهان، طرح مطالعاتی و تحقیقاتی شبیه سازی و تولد یوز ایرانی، شبیه سازی جانوران در معرض انقراض مانند قوچ قمیشلو، طرح مطالعاتی تولید اندام انسانی در بدن حیوانات، جدیدترین روش های درمان ناباروری و تولید داروی مخصوص سكته قلبی از شیر اشاره كرد.
3011/6026/