ˈمحمد حسين نصر اصفهاني روز چهارشنبه در بازديد از خبرگزاري جمهوري اسلامي استان اصفهان افزود: امروزه زوج هاي نابارور بسياري از كشورهاي همسايه، خاورميانه و مناطق ديگر براي درمان خود به كشورمان سفر مي كنند.
وي با اشاره به اين كه نخستين تولد نوزاد از روش هاي آزمايشگاهي (IVF) در سال 1978 در انگليس روي داد، خاطرنشان كرد: از آن تاريخ تاكنون پيشرفت هاي زيادي در اين عرصه رخ داده و در كشور اكنون حدود 80 مركز درمان ناباروري فعال است كه از روش هاي جديد و روز دنيا استفاده مي كنند.
وي با اشاره به همكاري پژوهشكده زيست فناوري رويان با مركز باروري و ناباروري اصفهان براي درمان نازايي، اضافه كرد: مشكل نازايي در زنان حل شد و براي حل مشكل نازايي مردان، تحقيقات و روش هاي جديدي در دست اجراست.
مسوول آزمايشگاه آي وي اف مركز باروري و ناباروري اصفهان، تاكيد كرد: امروز ديگر چيزي به نام نازايي در كشور نداريم مگر آنكه زوجي نخواهد از برخي روش هاي درمان موجود مانند جنين اهدايي، رحم اجاره اي و تخمك اهدايي استفاده كند.
نصر اصفهاني با بيان اينكه امروز به زوج هاي نابارور، بيمار نمي گويند، تصريح كرد: اين حق طبيعي زوج هاست كه نسل خود را حفظ كرده و آن را ادامه دهند.
اين پژوهشگر برتر كشور با اشاره به اينكه امروز با غربالگري هاي صورت گرفته از مادران در دوران بارداري، جلوي بسياري از بيماري ها مانند منگوليسم گرفته شد، گفت: براي جلوگيري از ابتلاي جنين به بيماري هاي ژنتيكي دستاوردهاي خوبي داريم به طوري كه مي توانيم ژن هاي ناسالم را در والدين تشخيص داده و با ژن هاي سالم، جنين را در محيط آزمايشگاه توليد كنيم.
وي با اشاره به نگهداري حدود 300 هزار جنين فريز شده در مركز باروري و ناباروري اصفهان، افزود: سال گذشته بيش از يكصد تولد جنين سالم در خانواده هايي كه بالاي 50 درصد شانس تولد جنين ناسالم داشتند در اين مركز صورت گرفت.
نصر اصفهاني با اشاره به مشكلات اجتماعي و اقتصادي ، افزايش سن ازدواج و كم بودن تعداد فرزندان در خانواده ها، تصريح كرد: بدلايل مختلفي ممكن است زوجي بخواهند كه فرزند آنها دختر يا پسر باشد كه توانايي هاي خوبي در اين موضوع يعني تعيين جنسيت جنين داريم.
وي ادامه داد: بررسي اينكه آيا پيشرفت علم اين حق و فرصت را به خانواده ها مي دهد كه فرزند آنها داراي چه خصوصياتي باشد، نياز به تحقيقات بيشتر و همكاري متخصصان ژنتيك و كميته هاي اخلاقي دارد تا اين موضوع گام به گام و كنترل شده پيش رود.
رييس پژوهشكده زيست فناوري رويان اصفهان ادامه داد : براي درمان نازايي مردان، تحقيقات بسياري براي شناسايي اسپرم مناسب صورت گرفته و روش هاي جديدي را در اين زمينه در پژوهشگاه پايه گذاري كرديم.
نصر اصفهاني يكي از اين روش ها را انتخاب اسپرم مناسب و تزريق آن به تخمك ذكر و اضافه كرد: با استفاده از اين روش، شانس بارداري مادر تا 2 برابر افزايش يافته و مقاله هاي زيادي درباره آن در نشريه هاي معتبر بين المللي منتشر كرديم.
وي يكي ديگر از اين روش ها را فعال سازي مصنوعي تخمك خواند و اظهار داشت: در برخي موارد، لقاح بين اسپرم و تخمك هنگام تزريق در محيط آزمايشگاهي انجام نمي شود كه با استفاده از اين روش مي توان فرصت لقاح را بوجود آورد.
وي عمده فعاليت هاي خود بعنوان پژوهشگر برتر كشور و دنيا را در زمينه هاي درمان نازايي، شبيه سازي، سلول هاي بنيادي و بيوتكنولوژي خواند و گفت: تنها چيزي كه نسبت به مراكز درماني ناباروري كشورهاي ديگر كمبود داريم، مديريت بهينه است به اين معنا كه ريسك ها به حداقل و بازدهي به حداكثر برسد.
وي درباره انتشار اخبار مربوط به دستاوردهاي علمي در رسانه هاي كشورمان توضيح داد: ما بايد در انتشار اخبار و گزارش ها، صادقانه عمل كنيم و نمي توانيم ادعاهاي دروغين درباره اينكه در دنيا چندم هستيم، داشته باشيم.
پژوهشگاه رويان در سال 1370 با هدف ارائه خدمات درمان ناباروري و انجام پژوهش هاي بنيادي و كاربردي در زمينه علوم و فناوري هاي كمك كننده باروري و سلول هاي بنيادي تأسيس شد.
پژوهشگاه رويان زير نظر جهاد دانشگاهي كشور قرار دارد و داراي سه پژوهشكده توليد مثل، علوم سلولي و مولكولي و زيست فناوري است كه پژوهشكده زيست فناوري آن در اصفهان فعال است.
پژوهشكده زيست فناوري رويان اصفهان تا كنون موفق به شبيه سازي گوسفند، بُز و گوساله شده بود.
از جمله طرح هاي در دست اجراي اين پژوهشكده مي توان به احداث بيمارستان سلول درماني در اصفهان، طرح مطالعاتي و تحقيقاتي شبيه سازي و تولد يوز ايراني، شبيه سازي جانوران در معرض انقراض مانند قوچ قميشلو، طرح مطالعاتي توليد اندام انساني در بدن حيوانات، جديدترين روش هاي درمان ناباروري و توليد داروي مخصوص سكته قلبي از شير اشاره كرد.
3011/6026/
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۳
اصفهان- ايرنا- رييس پژوهشكده زيست فناوري رويان اصفهان گفت: ايران در درمان نازايي و ناباروري همگام و پا به پاي كشورهاي پيشرفته حركت مي كند و در لبه هاي مرز دانش آن قرار دارد.