به گزارش ايرنا، فرانسه از جمله كشورهايي است كه با ظهور گروه داعش بارها هدف عمليات گروه هاي تروريستي قرار گرفته؛ به نحوي كه بين سال هاي 2015 و 2016 ميلادي بارها شاهد وقوع عمليات هاي تروريستي در پاريس پايتخت اين كشور و شهرهاي ديگر اين كشور بوده است.
در جريان برگزاري آيين آتشبازي روز ملي فرانسه در روز چهاردهم ژوئيه 2016 ميلادي شهر نيس، «محمد لحويج بوهلال» كه خود را وابسته به گروه داعش مي دانست، با كاميون از روي جمعيت عبور و همزمان به روي آنان آتش گشود. در جريان اين حادثه 86نفر از 19قوميت مختلف كشته شدند.
پيش از اين نيز در 13 نوامبر 2015 براثر حملات تروريستي (تيربارانهاي دستهجمعي و بمبگذاريهاي انتحاري) در منطقههاي يكم، دهم و يازدهم شهر پاريس، 130نفر كشته و 368نفر ديگر مصدوم شدند.
در اين حملات كه در نزديكي ورزشگاه 'استد دوفرانس' در منطقه 'سن دني' واقع در شمال پاريس و 'ايل دو فرانس' به وقوع پيوست، دستكم سه انفجار جداگانه و 6 تيراندازي گزارش و در عين حال يك گروگان گيري در تئاتر 'بتكلان' انجام شد كه بين 60 تا 100 نفر گروگان گرفته شده بودند.
به دنبال اين حوادث تروريستي، 'فرانسوا اولاند' رئيسجمهوري وقت فرانسه در يك بيانيه تلويزيوني وضعيت فوق العاده و انسداد موقتي تمام مرزهاي فرانسه را اعلام كرد.
با مرور اين حوادث كه به دنبال بازگشت تعدادي از تروريست هاي فرانسوي وابسته به داعش به خاك اين كشور رخ داد، اكنون با اعلام خبر بازگشت 130تروريست فراسوي ديگر به اين كشور كه هم اينك در بازداشت كردهاي سوريه به سر مي برند، بيم آن مي رود كه فرانسه شاهد حوادث ديگري از اين جنس باشد.
با توجه به تظاهرات چند ماه اخير معترضان در شهرهاي مختلف فرانسه موسوم به 'جليقه زردها' در زمان حاضر دستگاه هاي امنيتي و اطلاعاتي فرانسه زير فشار مضاعفي از نظر كنترل و برقراري امنيت هستند كه با توجه به ورود تعدادي ديگر از تروريست هاي فرانسوي به اين كشور انتظار مي رود اين فشارها مضاعف تر از پيش شود.
در اين ارتباط 'فلور توماسه' روزنامه نگار فرانسوي در مطلبي در روزنامه 'لاكروا' با اشاره به بازگشت 130نفر از تروريست هاي فرانسوي به اين كشور از آن به عنوان يك چالش امنيتي بي سابقه براي سرويس هاي اطلاعاتي و امنيتي اين كشور نام برد.
اين روزنامه نگار نوشت: مقامات فرانسوي در حال تغيير راهبردهاي خود در قبال تروريست هاي فرانسوي در بازداشت كردهاي سوريه به خاك فرانسه هستند.
توماسه از بازگشت اين تروريست ها به فرانسه به عنوان 'تابو' براي مقامات فرانسه نام برد و به نقل از وزير كشور فرانسه افزود: اين تروريست ها هم اينك در سوريه در زندان نگهداري مي شوند كه قرار است به فرانسه بازگردانده شوند.
در اين زمينه، شبكه تلويزيوني 'بي.اف.ام' (BFM) سه شنبه شب(نهم بهمن) گزارش داد كه حدود 130 زن و مرد فرانسوي كه به اتهام پيوستن به گروه هاي افراطي در بازداشت كردهاي سوريه به سر ميبرند، در هفته هاي آتي براي محاكمه به فرانسه انتقال داده مي شوند.
همچنين وزارت خارجه فرانسه اعلام كرد كه پاريس تمام گزينه ها در مورد فرانسوي هاي اسير شده توسط كردها در سوريه از جمله بازگرداندن آنها را بررسي مي كند.
«روسيا اليوم» به نقل از سخنگوي وزارت امور خارجه فرانسه در يك كنفرانسي مطبوعاتي نوشت: با توجه به تحولات در وضعيت امنيتي شمال شرق سوريه، ما در حال بررسي تمام گزينهها براي جلوگيري از فرار آن دسته از افرادي هستيم كه تهديد به شمار مي آيند و از جمله اقدام ها اين است كه زندانبانان آنها را به فرانسه تحويل دهند.
«كريستف كاستانر» وزير كشور فرانسه كه روز سه شنبه در مجلس ملي اين كشور صحبت مي كرد، اگرچه آمار 130 نفري تروريست هاي فرانسوي بازگشتي از سوريه را تاييد نكرد اما در عين حال گفت: فرانسوي هايي كه از سوريه به كشور بازگردانده مي شوند بازداشت و محاكمه خواهند شد.
به گفته منابع اروپايي در سال 2015، سه هزار شهروند اروپايي به گروههاي مختلف افراطي در خاورميانه پيوسته كه از اين تعداد 80 درصد به داعش ملحق شده بودند.
آمار مربوط به اعضاي اروپايي داعش حاكي از اين بود كه تعداد تروريست هاي فرانسوي تبار عضو اين گروه در اكتبر 2014 حدود 412 نفر بود، حال آنكه افزايش آنان به افزون بر يك هزار و 200تبعه فرانسوي در سه ماهه منتهي به ژانويه 2015 موجب شد اين كشور در صدر فهرست كشورهايي قرار بگيرد كه افراط گرايان از آنجا راهي عراق و سوريه مي شدند.
«ژان ايو لودريان» وزير امور خارجه فرانسه نهم دسامبر 2018(18آذر ماه سال جاري) شمار تروريست هاي فرانسوي كه همچنان در سوريه و عراق حضور دارند را 500نفر اعلام و در عين حال بازگشت آنها به خاك كشورشان را دشوار عنوان كرد.
به دنبال اظهارات لودريان بود كه وزيران دفاع و امور اروپايي فرانسه بيستم دسامبر سال ميلادي گذشته (29 آذرماه) اعلام كردند، با وجود تصميم واشنگتن براي خروج نيروهاي آمريكاي از سوريه، فرانسه به حضور نظامي خود در اين كشور ادامه خواهد كرد؛ فرانسه معتقد است مبارزه با تروريسم در سوريه هنوز تمام نشده است.
رويترز در 24اكتبر 2018(دوم آبان امسال) به نقل از مقام هاي فرانسوي اعلام كرد: پاريس در حال تلاش است تا كودكان تروريست هاي فرانسوي در سوريه را كه توسط نيروهاي كرد سوري بازداشت شدهاند، به اين كشور بازگرداند ولي مادران آنها از سوي مقام ها محاكمه خواهند شد.
اما در اين ارتباط اين پرسش مطرح مي شود كه بازگشت اين تروريست ها به فرانسه چه پيامدهاي امنيتي مي تواند براي اين كشور به همراه داشته باشد؟
در اين ارتباط پيروز ايزدي كارشناس مسايل فرانسه و اروپا در گفت و گو با خبرنگار حوزه اروپا و آمريكاي ايرنا اظهار داشت: فرانسوي هايي كه به سوريه و عراق رفته و به داعش ملحق شده اند تهديد امنيتي براي فرانسه محسوب مي شوند؛ آنها در عقايد خود راديكال تر و با فنون تخريب بيشتر آشنا شده اند.
به گفته اين كارشناس، اين تروريست ها عناصر خطرناكي هستند كه چالشي براي دستگاه هاي امنيتي فرانسه ايجاد مي كنند.
ايزدي تصريح كرد: دستگاه هاي امنيتي و اطلاعاتي فرانسه بايد مراقب بوده و از نزديك تمام فعاليت هاي اين افراد را رصد و ردگيري كنند؛ چرا كه با توجه به فشار مضاعف حاكم بر دستگاه هاي اطلاعاتي و امنيتي به دنبال تظاهرات جليقه زدها، تمام جوانب از لحاظ كنترل هاي امنيتي و اطلاعاتي درباره اين افراد بايد در نظر گرفته شود.
اين كارشناس مسايل فرانسه مي گويد از يك سو مساله جليقه زردها و از سوي ديگر محدوديت ظرفيت پليس فرانسه، اين چالش جدي را به وجود مي آورد كه تهديدهاي احتمالي ناشي از حضور تروريست هاي بازگشتي از سوريه به فرانسه به خوبي مهار نشود.
ايزدي در عين حال اين مطلب را بيان كرد كه اگر چه ممكن است ابعاد حوادث ناشي از بازگشت اين تروريست ها در ابعاد حوادث سال هاي 2015 و 2016 نباشد اما ممكن است به صورت پراكنده رخ دهد.
وي تاكيد دارد كه نظارت و كنترل تروريست هايي كه پيش تر به خاك فرانسه وارد شده اند و تعدادي ديگر از اينها كه در آينده به اين كشور بازمي گردند بايد در اولويت دستگاه هاي اطلاعاتي و امنيتي فرانسه قرار بگيرد.
اروپام**6984**2040
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۴
تهران - ايرنا - بازگشت 130تروريست فرانسوي از سوريه به فرانسه كه با توجه به آشنايي با فنون تخريب، راديكال تر از گذشته شده اند، چالش امنيتي بي سابقه اي براي پاريس و دولت مكرون ايجاد كرده و هراس از تكرار حوادث تروريستي سال هاي 2015 و 2016 در اين كشور را افزايش داده است.