بيرجند - ايرنا - مديركل ورزش و جوانان خراسان جنوبي گفت: اين استان سال آينده ميزبان سه مسابقه بين المللي تريال، اسكواش و كشتي خواهد بود.

به گزارش ايرنا مهران سرپرست روز چهارشنبه در نشست خبري تشريح برنامه هاي دهه فجر، يكي از اولويت هاي اداره كل ورزش و جوانان استان را برگزاري مسابقات بين المللي در بخش هاي مختلف اعلام كرد.
وي گفت: مسئول انجمن تريال كشور اذعان داشت پيست تريال بيرجند در خاورميانه بي نظير است و قول داد سال آينده مسابقات قهرماني تريال آسيا در بيرجند برگزار شود.
مديركل ورزش و جوانان خراسان جنوبي يادآور شد: قبل از پيروزي انقلاب اسلامي تنها 14 فضاي ورزشي در استان وجود داشت اما اكنون به 140 فضا افزايش يافته كه صرفا متعلق به وزارت ورزش و جوانان است.
وي با بيان اينكه ظرفيت فضاهاي ورزشي در استان 10 برابر افزايش يافته است گفت: در حال حاضر بيش از 140 پروژه ورزشي در استان در حال ساخت است كه تا سال 1400 به اتمام خواهد رسيد.
سرپرست ادامه داد: اين پروژه ها از محل اعتبارات ملي و استاني، تفاهم نامه با دستگاه هاي اجرايي به ويژه بنياد مستضعفان، مشاركت و تامين مالي توسط خيرين در حال ساخت است.
وي از اجراي 63 پروژه خيرساز ورزشي در استان خبر داد و گفت: در اين زمينه خراسان جنوبي با فاصله چشمگيري در كشور اول است كه اين پروژه ها اكثرا در مناطق روستايي در حال احداث است.
مديركل ورزش و جوانان خراسان جنوبي گفت: تمامي پروژه هاي نيمه تمام در حوزه ورزشي استان فعال بوده و تا پايان سال به جذب حدود 40 ميليارد تومان اعتبار از محل منابع ملي و استاني دست خواهيم يافت.
وي گفت: از محل امضاي تفاهم نامه مشترك با بيناد مستضعفان استان نيز 30 پروژه در حال ساخت است كه تا پايان سال 1399 به اتمام خواهد رسيد.
سرپرست با بيان اينكه پيش بيني پروژه هاي جديد ورزشي براساس نيازها در استان انجام شده است افزود: تعداد پروژه هاي جديد بر اساس تصميماتي كه در كميته برنامه ريزي شهرستان ها با حضور فرمانداران برگزار مي شود، اعلام خواهد شد.
وي گفت: همزمان با گراميداشت ايام الله دهه فجر امسال 12 پروژه ورزشي در استان افتتاح و 10 پروژه شاخص نيز كلنگ زني خواهد شد.
مديركل ورزش و جوانان خراسان جنوبي بيان كرد: اجراي 450 برنامه در حوزه ورزش و 187 برنامه در حوزه فرهنگي از ديگر برنامه هاي گراميداشت چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در استان است.
وي به توسعه و تجهيز خانه هاي ورزش روستايي اشاره كرد و گفت: سال گذشته 111 خانه ورزش روستايي راه اندازي شد كه امسال در اين زمينه، طرح سازماندهي سيستم آماري آن در حال انجام است.
سرپرست افزود: در حال حاضر 230 خانه ورزشي در استان موجود است كه در اين ميان رشد قابل توجهي نيز در ورزشكاران حوزه همگاني روستايي داشته ايم.
وي از اجراي طرح شناسنامه دار كردن خانه هاي ورزش روستايي تا اواخر بهمن امسال خبر داد و گفت: با اجراي اين طرح آن دسته از خانه هاي ورزش روستايي كه بسته بوده و فعاليت ندارند شناسايي و تعيين تكليف مي شوند.
مديركل ورزش و جوانان خراسان جنوبي اظهار داشت: 11 حواله مصرفي در قالب 11 كاروان تجهيزات ورزشي با عنوان «اميد و نشاط» به خانه هاي ورزش روستايي استان اعزام مي شود.
وي گفت: در اين زمينه پنجشنبه 11 بهمن ماه جاري نخستين گردهمايي رابطان ورزش روستاي و دهياران سراسر استان با حضور استاندار خراسان جنوبي، رئيس فدارسيون ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي و محلي كشور و مسئولان استاني در سالن ايثار بيرجند برگزار خواهد شد.
وي با بيان اينكه تا سال 1400 به سرانه خوبي در حوزه ورزش و جوانان خواهيم رسيد عنوان كرد: با افتتاح پروژه هاي در دست اقدام و كلنگ زني برخي پروژه ها تقريبا نيازهاي ما در اين حوزه رفع خواهد شد.
مديركل ورزش و جوانان خراسان جنوبي اظهار داشت: با توجه به شرايط جغرافيايي استان برخي شهرستان ها و مناطق به دلايل مختلف از امكانات كمتري برخوردار هستند كه در برنامه ريزي هاي جديد تلاش داريم اين محدوديت ها را رفع كنيم.
وي گفت: آستان قدس رضوي نيز به حوزه ورزش استان ورود كرده است و امروز 14 تيم ورزشي با حمايت آستان قدس به خراسان رضوي اعزام شده و براي كمك به ما نيز ورود خواهند كرد.
سرپرست به اقدامات انجام شده در حوزه جوانان اشاره كرد و افزود: اداره كل ورزش و جوانان به غير از حوزه ورزش هيچ گونه ماموريت عملياتي در اجراي سياست ها و برنامه هاي وزارت ندارد بلكه نظارت بر برنامه ها و ماموريت هاي دستگاه هاي اجرايي در حوزه جوانان برعهده ماست كه جمع بندي آن نيز در ستاد ساماندهي امور جوانان استان با حضور استاندار، انجام مي شود.
وي گفت: در بحث اوقات فراغت به منظور تجليل از دستگاه هاي برتر، كارآفرينان و مجريان برنامه هاي اوقات فراغت جوانان جشنواره اي اسفند ماه سال جاري برگزار مي شود كه در آن برترين هاي حوزه فراغت استان معرفي خواهند شد.
مديركل ورزش و جوانان خراسان جنوبي اظهار داشت: در حوزه كنترل آسيب هاي اجتماعي نيز دستگاه هاي اجرايي بايد از هرگونه موازي كاري بپرهيزند چرا كه بزرگترين آسيب دستگاه هاي متولي امور جوانان، موازي كاري در اين حوزه است.
وي عنوان كرد: در بحث مشاركت هاي اجتماعي نيز تقريبا در تمامي شهرستان ها سازمان مردم نهاد تأسيس شده است و تا پايان سال تعداد كلي آن نيز به 30 سمن خواهد رسيد.
سرپرست تاكيد كرد: يكي از مسائل اساسي حوزه جوانان استان هويت است كه مسئولان با برنامه ريزي هاي كارشناسي و علمي، بايد جوانان را از اين سردرگمي رها كنند تا به طور كامل بحران هويت در ميان اين قشر از جوانان برطرف شود.
وي با بيان اينكه جوانان دچار بحران هويتي شده و سرگردان هستند تصريح كرد: انتظار مي رود مسئولان استان بيشتر فضاي صحبت كردن و همفكري با جوانان، توجه به نيازهاي آنان، نشست هاي مشورتي، نشست هاي تخصصي با نخبگان جوان و ساير برنامه ها را در اولويت قرار دهند.
7557*3028