به گزارش تارنمای 'دیلی استار' شیخ حسینه افزود،جامعه جهانی باید برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به بنگلادش كمك كند.
وی تصریح كرد بنگلادش یك اردوگاه موقت برای مسلمانان روهینگیا در جزیره باشان چار ایجاد كرده است تا بتواند یك زندگی بهتر برای این اقلیت مسلمان فراهم كند.
بنگلادش و میانمار هم اكنون یك توافقنامه برای بازگشت مسلمانان روهینگیا امضا كرده اند اما اجرای این توافقنامه به تعویق افتاده است.
معاون وزیر امور خارجه ویتنام با قدردانی از تلاش های بنگلادش برای كمك به مسلمانان روهینگیا اعلام كرد كه دولت ویتنام كمك 50 هزار دلاری برای مسلمانان روهینگیا در نظر گرفته است.
بسیاری از مردم میانمار روهینگیاییها را مهاجرینی غیرقانونی میدانند و این مردمان از تبعیضهایی كه علیهشان روا میرود در رنج هستند. دولت میانمار با روهینگیاییها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بیخانمان برخورد میكند و به آنها تابعیت نمیدهد. روهینگیاییها با محدودیتهای سفت و سختی از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امكانات پزشكی و آموزشی مواجه هستند.
به گفته مقامات بنگلادشی از ماه اوت( مرداد) سال 2017 نزدیك به 700 هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شده اند درحالی كه پیش از این حدود 400 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی می كردند.
هم اكنون بیش از 900 هزار مسلمان روهینگیا در اردوگاه های مهاجران در منطقه 'كاگس بازار' بنگلادش حضور دارند. نزدیك به 688 هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.
بنگلادش و میانمار در 25 ماه نوامبر( 4 آذر 1396) توافق نامه ای برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانه های خود در راخین امضا كردند.
بر اساس این توافق روند بازگشت مسلمانان روهینگیا به تدریج انجام خواهد شد درحالی كه دو كشور باید امنیت، سلامت و كرامت آنها را تامین كنند.
دولت بنگلادش اعلام كرده است طرح بازگشت پناهجویان روهینگیا به میانمار كه قرار بود از ماه ژانویه(دی) آغاز شود به تاخیر افتاده است.
مسلمانان روهینگیا خواهان بازگرداندن دارایی های خود و مجازات عاملان قتل عام خانواده های خود توسط دولت میانمار هستند.
آساق**267**1600
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۶
دهلی نو- ایرنا-'شیخ حسینه' نخست وزیر بنگلادش در دیدار با گوینگ كوك زونگ معاون وزیر امور خارجه ویتنام در داكا خواستار ادامه فشار جامعه بین المللی از جمله ویتنام بر میانمار برای پذیرفتن مسلمانان روهینگیا به عنوان شهروندان این كشور شد.