همدان- ایرنا- معاون فنی مركز بهداشت استان همدان گفت: پوشش این استان در تزریق واكسن فلج اطفال 100 درصد است و تاكنون مشكلی در این زمینه وجود نداشته است.

علی عطایی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا درباره كمبود واكسن فلج اطفال بیان كرد: كشورهای مختلف جهان از جمله ایران از سال 95 با مشكل تامین واكسن مواجه شدند.
وی اضافه كرد: این مشكل هم اینك رفع شده است و طبق برنامه ابتدا كودكان متولد سال 95 به بعد واكسن فلج اطفال تزریق می شود.
معاون فنی مركز بهداشت استان همدان بیان كرد: در مرحله اول كودكان متولد شده از مرداد 95 تاكنون در 9 استان كشور این واكسن تزریقی را دریافت كرده و دیگر استان ها در مراحل بعدی قرار دارند.
عطایی ادامه داد: ابتدا استان هایی كه اتباع خارجی پاكستانی و افغانستانی در آن تردد بالایی دارند برای تزریق این واكسن انتخاب شده اند.
وی ادامه داد: كشورهای شرقی با بیماری فلج اطفال درگیر هستند بنابراین به واسطه تردد اتباع این كشورها در ایران، این استان ها در اولویت قرار گرفتند.
معاون فنی مركز بهداشت استان همدان با بیان اینكه خانواده ها هیچگونه نگرانی در زمینه فلج اطفال نداشته باشند اظهار داشت: با توجه به پیشرفت حوزه بهداشت و درمان تاكنون موردی مبنی بر فلج اطفال در كشور و استان همدان مشاهده نشده است.
عطایی ادامه داد: بنابراین تاخیر در تزریق فلج اطفال هیچگونه مشكلی برای كودكان ایجاد نمی كند چرا كه تزریق این واكسن بیشتر جنبه احتیاطی دارد.
وی اضافه كرد: با این وجود پس از اتمام تزریق واكسن در 9 استان پیش بینی شده در مراحل بعدی طبق مطالعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در دیگر استان ها این اقدام صورت می گیرد.
به گزارش ایرنا، بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2018 میلادی 27 مورد ابتلا به فلج اطفال در دنیا گزارش شد كه همه این موارد در 2 كشور پاكستان و افغانستان بودند.
بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت ضرورت ‏دارد دولت‌ها در جهت ریشه‌كنی این بیماری بیشترین تلاش را داشته باشند.‏
ویروس فلج اطفال به سیستم عصبی آسیب می‌زند و در مدت چند ساعت موجب معلولیت غیرقابل بازگشت می‌شود. این بیماری در ‏میان كودكان به خصوص در شرایط غیر بهداشتی در مناطق جنگ‌زده، كمپ‌های اسكان پناهندگان و مناطقی كه دسترسی به خدمات ‏مراقبتی محدود است به سرعت گسترش می‌یابد.
این بیماری از طریق واكسیناسیون قابل پیشگیری است، اما لازم است میزان پوشش ‏واكسیناسیون بسیار بالا باشد و هرگونه اهمال به ویروس اجازه می‌دهد تا به فعالیت خود ادامه دهد.‏
برنامه جهانی ریشه‌كنی فلج اطفال از سال 1988 آغاز شد.
7526/2087