محمدفرید سپری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال زراعی جاری به منظور رعایت تناوب الگوی كشت پس از برداشت غلات در مزارع دیم رعایت می شود كه این میزان از 100 هكتار سال قبل به میزان 456 هكتار رسیده است.
وی افزود: برنامه ابلاغی این استان در سال زراعی جاری برای كشت ماشك 180 هكتار بود ولی با توجه تجربیات موفق و مثبت سال گذشته و تاثیرات برنامه های ترویجی، 4.5 برابر بیشتر شد.
«در سال زراعی جاری سازمان جهاد كشاورزی كردستان به منظور سهولت كار كشاورزان 47 تن بذر ماشك از ارقام ساتیوا و مراغه را تامین و توزیع كرده تا به صورت كشت مخلوط با جو برای افزایش كیفیت علوفه تولیدی و جلوگیری از خوابیدگی بوته در مزارع كشت شود»
سپری اضافه كرد: كشت خالص از دیگر روش های كاشت این محصول در مزارع است كه در این روش به صورت كم خاك ورزی و بی خاك ورزی (كشت در بقایای گیاهان) كاشته شده است.
ماشك گیاهی یكساله از خانواده لگومینوز است كه همانند سایر گیاهان این خانواده موجب اصلاح و تقویت خاك میشود و نیتروژن را در خاك تثبیت میكند.
ماشك به دلیل عملكرد بالا، خوش خوراكی و كیفیت بالای علوفه میتواند در تغذیه دامهای منطقع موثر باشد و میتوان از آن به عنوان بهترین گزینه در تناوب با غلات در مزارع دیم و بعد از محصولاتی مانند گندم استفاده كرد.
كردستان با بیش از یك میلیون و 110 هزار هكتار زمین قابل كشت مرغوب و مستعد باغی و زراعی وجود دارد و سالانه بیش از 2.5 میلیون تُن انواع محصولات كشاورزی (زراعی، باغی) برداشت می شود.
در این استان در مجموع 38 هزار هكتار انواع باغ های محصولات هسته دار و بدون هسته وجود دارد و سالانه بیش از 270 هزار تن انواع محصولات باغی در استان برداشت می شود.
3034/9102
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۷
سنندج - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی كردستان گفت: سال زراعی جاری كشت ماشك در اراضی كشاورزی این استان به منظور رعایت تناوب كاشت محصولات زراعی نسبت به سال گذشته 4.5 برابر بیشتر شده است.