به گزارش شنبه ايرنا، سردار عزت الله جعفري در يادواره بزرگداشت سردارسرلشكر پاسدار شهيد حسن باقري افشرد در روستاي افشرد بخش خواجه از توابع شهرستان هريس، تجليل از شهدا را حركتي ارزشمند براي تجليل از فرهنگ شهادت دانست و افزود: شهيد باقري افشرد استراتژيست بزرگ جنگي و پايه گذار واحد اطلاعات رزمي سپاه در جنگ بود.
وي با بيان اينكه تمام فرماندهان دفاع مقدس را حسن باقري كشف و تربيت كرده است، اظهار داشت: فتح خرمشهر زاييده تفكر و مديريت اين شهيد والامقام بود و وي كسي بود كه فرماندهان برزگي مثل شهيد باكري و سردار سليماني را كشف كرد.
سردار جعفري ادامه داد: شهيد حسن باقري فقط 28 ماه در جنگ هشت ساله حضور داشت اما هرگاه صاحب نظران دفاع مقدس درباره آن دوران به گفت وگو مي پردازند، از اين فرمانده با عناويني مانند نابغه، درشت مغز، بسيار باهوش، استراتژيست، طراح، پدر جنگ در سپاه نام مي برند و اين القاب چنان با نام او عجين شده است كه هيچگاه درباره كس ديگري اين گونه صحبت به ميان نمي آيد.
وي اضافه كرد: او كه بود و چه كرد كه امروز بعد از چندين سال پس از خاموش شدن آتش توپخانهها، نامش همچنان باقي است؛ نقش او در آن 28 ماه چه بود كه جملات اين چنيني در وصف وي گفته شده است؛ آيا او طي جنگ تحميلي، چنين چهرهاي از خود نشان داد يا قبل از آن نيز در زندگي شخصي داراي چنين ويژگيهايي بود.
سردار جعفري گفت: شهيد باقري يكي از فرماندهاني بود كه در پي تحول در شيوه نبرد بود و توانست آن را گام به گام به مرحله اجرا درآورد و سردار سليماني درباره وي چنين گفته است: حسن واقعا' يك رهبر بود. تعبيرم اين است كه او بهشتيِ جنگ بود؛ يعني همان نقشي كه مرحوم بهشتي براي انقلاب و امام داشت، حسن باقري همان نقش را براي جنگ و جبهه داشت.
وي يادآوري كرد: به طور قطع همه فرماندهان قديمي جنگ نظرشان اين است كه اگر حسن زنده مي ماند در وضعيت جنگ تأثير داشت چون او پرورش دهنده همه ما بود.
به گزارش ايرنا، امام جمعه شهرستان هريس نيز در اين مراسم با بيان اينكه پيروزي انقلاب اسلامي در سال 57 مهمترين رويداد سياسي و فرهنگي قرن در منطقه و جهان بود، گفت: انقلاب اسلامي با بروز و ظهور خود، مردم سالاري ديني را در عرصه حاكميت و پيشرفت و عدالت را درعرصه هاي ترقي به جامعه ارايه داد.
حجت الاسلام قهرمان احمدي افزود: برگزاري اين جلسات به مصداق عيني عند ذكرالصالحين تنزل الرحمه است؛ چون شهدا واسطه فيض الهي هستند و به جهت جايگاه عنداللهي ومرزوق بودن پيش خداوند، با ذكر ياد و نام آنها جامعه معطر مي شود و خداوند بركات مادي و معنوي خودش را شامل حال همه مي كند.
به گزارش ايرنا، 'غلامحسين افشردي' معروف به حسن باقري، 25 اسفند 1334 در روستاي افشرد از توابع بخش خواجه در شهرستان هريس آذربايجان شرقي متولد شد و در سنين كودكي همراه خانواده به تهران مهاجرت كرد.
وي دوره دبستان را در مدرسه «مترجم الدوله» و دوره متوسطه را در دبيرستان «مروي» تهران به پايان رساند و در سال 1354 در رشته دامپروري دانشگاه اروميه پذيرفته شد، اما بعد از سه ترم به دليل مبارزات انقلابي از دانشگاه اخراج شد و در اسفند 1356 لباس سربازي به تن كرد.
شهيد سرلشكر باقري در اواخر سال 1357 و در پي فرمان امام خميني (ره) مبني بر فرار سربازها از پادگانها، با استفاده از غفلت مأموران از پارگان فرار كرد كه به دليل برخورداري از آموزش نظامي، به همراه ساير اعضاي خانواده و دوستانش در تصرف كلانتري 14 و پادگان عشرت آباد در تهران نقش بارزي داشت.
شهيد باقري افشرد تا خرداد 1358در كميته انقلاب اسلامي و برخي نهادهاي ديگر فعاليت داشت كه در همين دوران به عنوان خبرنگار با روزنامه جمهوري اسلامي و در سرويس سياسي و فرهنگي آن همكاري خود را آغاز كرد.
شهيد باقري افشرد در همين دوران به دعوت سازمان «امل»، از طرف روزنامه جمهوري اسلامي به عنوان خبرنگار سفر 15 روزه اي به لبنان و اردن انجام داد و طي آن گزارش تحليلي جامعي از اوضاع نابسامان مسلمانان در آن منطقه تهيه كرد.
اين شهيد والامقام پس از بازگشت از لبنان، دوباره در امتحانات وررودي دانشگاهها شركت كرد و با رتبه 104 در رشته حقوق قضايي دانشگاه تهران قبول شد.
شهيد سرلشكر حسن افشردي اوايل سال 1359 به استخدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامي درآمد و در اطلاعات سپاه، نام مستعار «حسن باقري» را براي خود برگزيد كه وظيفه اش شناسايي گروهكهاي ضدانقلاب بود.
او، با شروع جنگ ايران و عراق مهرماه سال 1359 به همراه عدهاي از پاسداران راهي جبهههاي جنوب و خوزستان شد و طي بيش از 2 سال حضورش در جنگ، با استفاده از تجربياتي كه در زمان خبرنگاري خود در ايران و لبنان به دست آورده بود، به جمع آوري اطلاعات، نقشهها و كالكهاي عملياتي و ضبط صدا در جبهههاي ايران پرداخت.
اين فرمانده جوان و نابغه دوران دفاع مقدس روز 9 بهمن سال 1361 در منطقه عملياتي فكه كه سمت قائم مقامي فرمانده نيروي زميني سپاه پاسداران را داشت، بر اثر اصابات گلوله خمپاره به شهادت رسيد و در قطعه 24 گلزار شهداي بهشت زهراي تهران آرام گرفت.
فرماندهي قرارگاه نصر، قرارگاه كربلا و محور دارخوين، معاونت ستاد عمليات جنوب و معاونت عمليات طريق القدس از جمله سوابق نظامي سرلشكر شهيد حسن باقري افشرد است.
شهرستان هريس با حدود 70هزار نفر جمعيت در فاصله 70 كيلومتري تبريز، مركز آذربايجان شرقي قرار دارد.
7227/3038/518
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۲
تبريز-ايرنا- مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس آذربايجان شرقي گفت: شهيد حسن باقري افشرد به دليل رشادت ها و تدوين استراتژي هاي نوين جنگي سالار شهداي دفاع مقدس است.