پكن- ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین با اشاره به راه اندازی سیستم مالی جدید ایران و اروپا موسوم به «اینستكس» اظهار داشت: راه اندازی این سامانه، تحریم های آمریكا را خنثی خواهد كرد.

«محمد كشاورز زاده» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از مكانیزم جدید مالی اروپا برای ایران استقبال می كنیم اگر چه مقداری هم دیر شده است اما امیدواریم این سیستم بتواند مشكلات مالی موجود بر سر راه فعالیت های تجاری ایران و اروپا را مرتفع كند.
او افزود: چینی ها هم از مدت ها قبل، روش خاصی را برای كار با ایران بكار گرفته اند و فكر می كنم با تجربه اروپایی ها و چینی ها عملا باید گفت تحریم هایی كه آمریكا علیه ایران در نظر گرفته بود به نتیجه نخواهد رسید و با شكست مواجه خواهد شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین تصریح كرد: راه اندازی این سامانه و سیستم مالی، باعث تقویت و توسعه همكاری های اقتصادی ایران و اروپا و سایر كشورهای جهان می شود.
راه اندازی رسمی سازوكار مالی ویژه اروپا برای ایران موسوم به INSTEX روز پنجشنبه و پس از نشست وزیران اتحادیه اروپا در بخارست توسط وزرای خارجه سه كشور فرانسه، آلمان و بریتانیا اعلام شد.
شركتی كه با عنوان INSTEX ثبت شده در پاریس مستقر خواهد بود و یك كارشناس بانكی آلمانی مسئولیت آن را برعهده دارد انگلیس ریاست هیات نظارت را برعهده خواهد داشت.
پس از خروج آمریكا از برجام در اردیبهشت ماه سال جاری، اتحادیه اروپا با موضع‌گیری علیه این اقدام، به بررسی طرح‌‎هایی با هدف حفظ تجارت با ایران پرداخت.
این اتحادیه با اجرای قانون مسدودسازی تحریم‌ها (Blocking Statute) گامی در حمایت از شركت های كوچك و متوسط برداشت تا این شركت ها به موجب این قانون، مشمول تحریم های آمریكا قرار نگیرند.
اتحادیه اروپا قرار بود روز دوشنبه با صدور یك بیانیه، اجرای این ساز وكار را اعلام كند؛ اما انتشار این بیانیه به دنبال آنچه كه اختلاف‌های داخلی بر سر ادبیات بكار رفته اعلام شد، به تأخیر افتاد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به روابط قدیمی ایران و چین از طریق راه ابریشم افزود: جاده ابریشم علاوه بر آنكه زمینه مبادلات تجاری میان كشورهای واقع در مسیر آن را تسهیل كرد، چشم اندازی بی نظیر برای مبادلات فرهنگی و آشنایی با منظومه های فكری و اخلاقی جدید نیز گشوده است.
به گفته وی از ابتدای برقراری روابط ایران و چین، همواره شاهد رشد و شكوفایی آن بوده ایم و در حال حاضر نیز دو طرف از روابط مستحكم بر اساس احترام متقابل و منافع مشترك بهره مند هستند.
كشاورز زاده افزود: بدون شك ایران و چین می توانند با همكاری نزدیك با یكدیگر نقش پررنگ‌تری در ارتقا رونق اقتصادی و توسعه و نیز صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا ایفا كنند و ابتكار ستودنی 'شی جین پینگ' در معرفی استراتژی « یك كمربند- یك راه» نیز پایه محكمی برای گسترش روابط دو كشور فراهم كرده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین تاكید كرد ایران و چین با مواضع مشترك در موضوعات مختلف منطقه ای و جهانی، حوزه همكاری های خود را از روابط اقتصادی و تجاری تا حوزه های سیاسی - امنیتی گسترش داده اند تا بدین ترتیب شراكتی در حال ارتقا میان دو تمدن باستانی شكل دهند.
او گفت: بارزترین جلوه این همكاری ها مربوط به مذاكرات بین المللی منجر به توافق در خصوص برنامه صلح آمیز هسته ای ایران موسوم به برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) در سال 2015 است.
كشاورز زاده تاكید كرد با وجود آنكه جمهوری اسلامی ایران مصمم به ادامه مسیر پیشرفت فناورانه خود در زمینه انرژی صلح آمیز هسته ای است، اما آمادگی، اراده و تعهد صادقانه خود برای حل و فصل این بحران غیرضروری از طریق حضور سازنده و دیپلماسی را اثبات كرد.
**آساق**1904**