به گزارش ایرنا البته هنوز در مورد آمریكا چنین اتفاقی نیفتاده است اما اخبار رسمی چین و كشورهای دیگر نشان می دهد تا كنون چندین تبعه كانادایی در چین دستگیر شده اند.
این افراد درست مدتی پس از آن دستگیر شدند كه اوتاوا در ماه دسامبر این مدیر ارشد مالی را به اتهام زیرپا گذاشتن مقررات تحریم و با درخواست آمریكا دستگیر كرد.
حالا واشنگتن می گوید تا پایان ماه جاری میلادی كانادا باید این فرد را به آمریكا مسترد كند و اوتاوا هنوز در این مورد تصمیم گیری نكرده است و چنین كاری می تواند روابط چین و كانادا و مناسبات پكن و واشنگتن را بشدت تیره كند.
چین از طریق وزارت خارجه و با انتشار بیانیه هایی به آمریكا درباره درخواست استرداد این فرد هشدار داده و خواسته است كه واشنگتن این درخواست را لغو كند سفیر كانادا در چین هم كه چنین خواسته ای داشت به درخواست نخست وزیر آن كشور از مقامش كناره گیری كرد.
گروگانگیری، بازی تازه ای میان چین و كانادا است و از زمانی كه مدیر مالی هواوی از سوی كانادا بازداشت شد، چینی ها چندین شهروند كانادایی را بازداشت كرده اند برخی از كارشناسان بر این باورند كه بعید نیست چنین اقداماتی از سوی چین علیه آمریكایی ها هم رخ بدهد و این كشور طبیعتا این موضوع را مد نظر قرار خواهد داد.
'جولیان كو' از دانشگاه هافتسرا می گوید: تردیدی نیست كه چین اگر لازم بداند و شرایط را ضروری بداند اقدام به بازداشت شهروندان آمریكایی خواهد كرد.
وی افزود كه چین هنوز این كار را شروع نكرده است اما كسی نمی تواند اطمینان حاصل كند چنین اتفاقی نخواهد افتاد و هر زمانی لازم باشد در دستور كار چین، گروگانگیری شهروندان آمریكایی خواهد بود.
وی تصریح كرد دیگر موضوعی كه ممكن است در دستور كار چین قرار گیرد هشدار به شهروندان و گردشگران این كشور برای سفر به آمریكا خواهد بود همان طور كه چنین هشداری پس از دستگیری خانم وانژو برای سفر به كانادا صادر شد.
'كو' ادامه می دهد چنانچه فشارهای آمریكا بر كشورهای دیگر برای استفاده نكردن از تجهیزات شركت هواوی بیشتر شود آن زمان چین به تلافی جویی روی خواهد آورد و ممكن است یكی از شركت های آمریكایی را هدف قرار دهد و مقابله به مثل كند.
بخصوص آنكه 'وانگ یی' وزیر خارجه چین برخوردهای آمریكا در قبال شركت های مخابراتی و ارتباطی چین از جمله هواوی را سیاسی دانسته و وزارت خارجه این كشور هم در بیانیه ای انگیزه های سیاسی آمریكا را در این مورد زیر سوال برده است.
شركت های آمریكایی می گویند كه از این پس به دلایل امنیتی از تجهیزات این شركت چینی استفاده نمی كنند چنین وضعیتی در دستور كار انگلیس هم قرار گرفته است ممنوعیت هایی برای این شركت در استرالیا و ژاپن هم در نظر گرفته شده است.
'شی اینهونگ' استاد دانشگاه مردم در پكن می گوید: البته سطح تلافی جویی چین در قبال آمریكا مانند كانادا نخواهد بود اما اگر تنش ها بیشتر شود ممكن است اتفاقات بدتری در مناسبات رخ بدهد.
وی تاكید كرد كه اوضاع در روابط این كشورها مطلوب نیست. به نظر می رسد تنش ها میان چین و كانادا بیشتر شده است به همین سبب برای چین و آمریكا هم روزهای خوبی در پیش نیست.
فعلا سیاست دونالد ترامپ رییس یآمریكا پیشبرد گفت و گوهای تجاری با چین برای گرفتن امتیازات بیشتر از این كشور است و تا آن زمان بر فشارها افزوده خواهد شد برای همین خواستار دستیابی به خانم وانژو است تا كارت چانه زنی قوی در این گفت و گوها در اختیار داشته باشد.
به هر صورت كانادا در یك شرایط بسیار دشوار قرار دارد زیرا بر اساس توافقاتی كه با آمریكا دارد باید این فرد را به آن كشور مسترد كند و برای همین چین با دستگیر كردن شماری از اتباع این كشور سعی دارد كانادا را تحت فشار بگذارد.
فرایندی كه حالا شكل گرفته و پای دولتمردان به آن باز شده است بتدریج می تواند رویارویی حكومت های این سه كشور را با یكدیگر به دنبال داشته باشد و خسارات بسیار جدی به دولت ها و بخش های تجاری طرفین وارد كند.
**آساق**231**1904**
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۵
پكن- ایرنا- استمرار مناقشه چین و آمریكا بر سر دستگیری 'منگ وانژو' مدیر ارشد مالی شركت هواوی چین باعث بروز نگرانی های بیشتری از تشدید اختلافات سیاسی دو طرف بر سر این موضوع شده است تا جایی كه ممكن است بازی گروگانگیری میان دو كشور شروع شود.