پكن- ایرنا- استاد و رئیس دانشگاه معماری پكن اظهار داشت؛ ایران به رغم تحریم ها و فشارهای خارجی، توسعه خود را از 40 سال پیش آغاز كرد و اكنون بعد از چهار دهه، پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران بر كسی پوشیده نیست.

«جانگ ای لین» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: توسعه و پیشرفت ایران در 40 سال گذشته در زمینه های مختلف به رغم تحریم ها و فشارهای خارجی، زبانزد رسانه های خارجی و چینی است و آن را نمی توان كتمان كرد.
او با بیان اینكه با ایران از نزدیك آشنایی دارم، افزود: دو كشور ایران و چین بسیار متمدن، كهن و دارای روابط دیرینه و تاریخی هستند و بر اساس این زیربنای قدیمی می توانند مناسبات را در هر عرصه ای گسترش دهند.
رییس دانشگاه معماری پكن با اشاره به اینكه روابط چین و ایران به دو قرن قبل از میلاد بر می گردد تاكید كرد براساس اسناد تاریخی چینی، 'جانگ چیان' به عنوان فرستاده ویژه چینی به غرب و به سرزمین اشكانیان كه ایران امروز است سفر كرد و جاده ابریشم را كه از چین به روم بود به عنوان جاده تجاری باز كرد.
«جانگ» تصریح كرد بسیاری از اقلامی كه امروز چینی ها مصرف می كنند از دیرباز از ایران به چین صادر شده است برای مثال در اواخر قرن سیزدهم، سلسله 'یوان' هنر صنایع دستی ایرانی را به چین آورد و هنرمندان چینی با بهره گیری از هنر ایرانی، هنری به اسم 'جین تای لن' را به وجود آوردند كه امروز به یك هنر سنتی در چین تبدیل شده است.
وی تصریح كرد، روابط خوب دو كشور متمدن چین و ایران بر كسی پوشیده نیست و این نشان می دهد كه هر دو طرف به توسعه روابط اهمیت فراوانی می دهند.
رییس دانشگاه معماری پكن با اشاره به اینكه 'شی جین پینگ' رئیس جمهوری چین در سال 2013 میلادی طرح یك جاده یك كمربند را مطرح كرد، افزود: ایران هم از این طرح پشتیبانی كرده است و چین و ایران به عنوان دو كشور مهم و تاریخی در جاده ابریشم می توانند همكاری صمیمیانه در چارچوب یك جاده یك كمربند داشته باشند.
«جانگ» با بیان اینكه طرح یك جاده یك كمربند پلی برای ارتباط چین با كشورهای دیگر است، افزود: دانشگاه ما یك اتحادیه بین المللی دانشگاه ها با عنوان «اتحادیه بین المللی دانشگاه های معماری كشورهای مسیر جاده ابریشم» تاسیس كرده است.
وی گفت: از دانشگاه های ایران دعوت می كنیم به این اتحادیه بپیوندند تا همكاری میان دانشگاه های دو كشور را تقویت كرده و به تربیت نیروی انسانی در زمینه معماری و ساختمان سازی پرداخته تا برای رونق بخشیدن به توسعه زیربنایی كشورهای مسیر جاده ابریشم خدمت كنند.
رییس دانشگاه پكن تصریح كرد در حال حاضر نیز بدون توجه به هر تحولی، روابط دو كشور توسعه خواهد یافت و راه ابریشم فرصت بسیار خوبی برای تحكیم روابط است.
به گفته وی می توانیم در چارچوب این طرح، روابط را در زمینه های مختلف سیاسی، فرهنگی، هنری، اقتصادی و تجاری گسترش دهیم.
«جانگ» تاكید كرد در بخش های زمینی و دریایی راه ابریشم نیز می توانیم همكاری صلح آمیز و بر اساس منافع متقابل در دنیایی داشته باشیم كه فشارهای زیادی به دو كشور وارد می كند.
رییس دانشگاه معماری پكن تصریح كرد به عنوان یك استاد دانشگاه اعتقاد دارم از سال 2013 میلادی كه طرح راه ابریشم نوین مطرح شد راه برای گسترش روابط بین همه كشورها بازتر شده است.
او گفت: ما می خواهیم با همكاری ایران، روابط را به شكل صلح آمیز و در مسیر راه ابریشم توسعه دهیم ارتباطات و مبادلات برای هر دو كشور مهم است هر چقدر ارتباطات و مبادلات دو كشور بیشتر شود آنها از یكدیگر بیشتر می آموزند.
«جانگ» افزود: 70 سال پیش، چین نوین تاسیس شد و از سلطه استعماری صد ساله خارج شد و استقلال پیدا كرد 40 سال پیش نیز همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، چین سیاست اصلاحات و درهای باز اقتصادی را اتخاذ كرد و سوسیالیسم با ویژگی های چینی برای احیای تمدن چین براساس صلح و توسعه و همكاری برد برد را آغاز كرد از آن زمان تا كنون چین و ایران براساس احترام به یكدیگر و همكاری مشترك، روابط دو كشور را پیش برده اند.
به گفته وی فرهنگ، هنر و اقتصاد را نمی توان از مناسبات جدا كرد می خواهیم با تمركز بالا روابط با ایران را توسعه دهیم و قلمروهای فراوانی هم برای این منظور وجود دارد.
«جانگ» افزود: فرهنگ، هنر و معماری از دیگر زمینه هایی است كه دو كشوری می توانند بر اساس آن همكاری مسالمت آمیز داشته باشند و ایران و چین هم باید از این بخش ها به خوبی بهره بگیرند.
آساق**231**1904**1663**