به گزارش ايرنا، محسن صالحي نيا شامگاه شنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه ايلام اظهار داشت: 980 شهرك صنعتي مصوب در كشور وجود دارد كه اين تعداد در استان ايلام 15 شهرك و ناحيه صنعتي و معادل يك و نيم درصد است.
وي تاكيد كرد: ايلام داراي 857 هكتار اراضي است كه اين ميزان در كشور 147 هزار هكتار است و آمار بهتري نسبت به كشور دارد همچنين در مجموع 43 هزار واحد صنعتي بهره برداري شده در كشور وجود دارد.
وي با بيان اينكه صنايع كوچك به عنوان يكي از اولويتها و محورهاي اصلي برنامههاي وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال گذشته قرار گرفته، يادآور شد: 65 تا 70 درصد واحدهاي توليدي كشور در شهرك هاي صنعتي مستقر هستند كه در ايلام اين ميزان هفت دهم درصد است كه اين آمار گوياي ظرفيت هاي خوب در استان است.
صالحي نيا تاكيد كرد: سال گذشته بيش از 78 هزار نفر در شهرك ها و نواحي صنعتي كشور مشغول به كار شده اند كه با اتمام پروژه هاي نيمه تمام اين آمار تا پايان سالجاري چند برابر خواهد شد.
وي اضافه كرد: نوسازي و راه اندازي واحدهاي راكد با ظرفيت پايين، يكي از برنامه هاي شاخص شركت شهرك هاي صنعتي است كه در اين راستا تاكنون يك هزار و 300 واحد صنعتي راكد و نيمه فعال به چرخه توليد بازگشته اند كه به تبع آن در ايلام نيز همين برنامه ها از طريق شركت شهرك صنعتي و سازمان صنعت، معدن تجارت دنبال خواهد شد.
صالحي نيا با بيان اينكه براي تامين نقدينگي و سرمايه در گردش با توجه به آسيب پذير بودن واحدهاي كوچك و متوسط مستقر در شهرك ها و نواحي صنعتي كشور تلاش شود، گفت: در راستاي بهره برداري كامل از ظرفيت هاي صنعتي، معدني و تجاري كشور، افزايش سهم ارزش افزوده و تجارت در توليد ناخالص داخلي امري مهم و ضروري است.
وي افزود: ايجاد شهرك هاي صنعتي بستر مناسبي براي جذب سرمايه گذار در حوزه صنعت است كه اين موضوع مهم در استان ايلام به خوبي نمايان است و نوسازي و راه اندازي اين واحدها يكي از شاخص هاي كاري پيش روي شركت شهرك هاي صنعتي است.
صالحي نيا گفت: در استان ايلام نيز همين برنامه از طريق شركت شهرك هاي صنعتي و سازمان صنعت، معدن و تجارت دنبال مي شود و اميدواريم با تلاش هاي صورت گرفته يا واحد راكد نداشته يا كمترين تعداد را داشته باشيم.
معاون وزير صمت افزود: با توجه به مرزي بودن ايلام صادرات غير نفتي به كشور عراق فرصت خوبي براي سرمايه گذاري در استان فراهم و همكاري هاي متقابلي وجود دارد و وجود سرمايه هاي مادر نظير پتروشيمي، پالايشگاه و صنعت سيمان همچنين بازارهاي صادراتي مي توان رونق خوبي در اين صنايع داشته باشيم.
صالحي نيا يادآور شد: اين صنايع بزرگ زنجيره صنايع كوچكتري را بهمراه خود دارد كه با توجه به استقبال و حمايت هاي موجود اميدواريم شاهد سرمايه گذاري هاي بيشتر و ايجاد اشتغال و رونق اقتصادي بيشتري باشيم.
وي با بيان اينكه مديريت استان از تجربيات خوبي برخوردار است، گفت: اميدواريم صنعتگران و كارآفرينان بومي و غير بومي استان حمايت مديران استاني از توليد در بخش صنعت را لمس كرده و شاهد توسعه و پيشرفت خوبي در آينده نزديك باشيم.
وي اضافه كرد: با توجه به مستهلك شدن برخي از صنايع بايد خط توليد آنها تغيير كند و با تكنيك روز حركت كرده و حوزه بازار خود را حفظ كنند.
صالحي نيا گفت: 550 واحد صنعتي داراي پروانه بهره برداري در استان ايلام مستقر هستند كه از اين تعداد 260 مورد در شهرك ها و نواحي صنعتي استان قرار دارند.
وي تصريح كرد: 370 طرح در دهه فجر امسال افتتاح يا كلنگ زني مي شوند كه نشان دهنده استفاده از ظرفيت هاي موجود است.
7180/6034
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۵
ايلام - ايرنا - معاون وزير صنعت، معدن و تجارت و مديرعامل سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي ايران گفت: بر اساس آخرين ارزيابي ها 65 تا70 واحدهاي توليدي كشور در شهرك ها و نواحي صنعتي مستقر هستند.