به گزارش ایرنا 'گنگ شوانگ' روز یكشنبه در بیانیه ای به اعلام تعلیق اجرای پیمان منع موشكهای هستهای میانبرد از سوی آمریكا واكنش نشان داد و گفت: چین از این اقدام آمریكا متاسف است چین بارها موضع خود در این مساله را به روشنی اعلام كرده است این پیمان جزو پیمانهای دو جانبه مهم در زمینه خلع تسلیحات است و برای تشنجزدایی میان كشورهای بزرگ و حفظ صلح جهان و منطقه و حفظ توازن و ثبات راهبردی جهان مفید است.
او همچنین در ارتباط با دیدگاه چین در مورد شكلگیری پیمانی چندجانبه به جای پیمان فوق گفت چند جانبه سازی پیمان منع موشكهای هستهای میانبرد مسالهای پیچیده است و بسیاری از كشورها از آن نگرانند چین همچنین ضمن مخالفت با چندجانبهسازی آن معتقد است فوریت كنونی حفظ پیمان موجود است نه جایگزینی آن.
'مایك پمپئو' وزیر خارجه آمریكا روز جمعه اعلام كرده بود كشورش مراحل خروج از پیمان موشك های هسته ای میان برد یا' آی اِن اِف' را آغاز خواهد كرد.
پیمان آی ان اف در سال 1987 توسط 'رونالد ریگان' رئیس جمهوری آمریكا و 'میخائیل گورباچف' رهبر اتحاد جماهیر شوری سابق امضا شد این پیمان در اختیار داشتن، تولید و پرتاب آزمایشی موشك های بالستیك و كروز میان برد مستقر در زمین را منع می كند.
این پیمان سبب از بین بردن حدود دو هزار و 700 موشك از هر دو طرف شد تنش ها را كم و به پایان جنگ سرد كمك كرد.
'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریكا می گوید می خواهد برای ایجاد یك چهارچوب جدید كنترل تسلیحات گفت و گوهایی برگزار كند.
ترامپ از روسیه انتقاد كرد و گفت یك طرف از این پیمان پیروی نكرده است و اگر آنها نمی خواهند از آن پیروی كنند، ما نباید تنها طرف پایبند به این پیمان باشیم.
در همین رابطه 'ولادیمیر پوتین' رئیس جمهوری روسیه روز شنبه اعلام كرد كشورش موقتا پیمان موشك های هسته ای میان برد با آمریكا را تعلیق خواهد كرد و توسعه موشك های جدیدی را آغاز خواهد كرد.
**آساق**1904**
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۹
پكن- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه چین تاكید كرد پكن با خروج آمریكا از پیمان منع موشكهای هستهای مخالف است و از واشنگتن و روسیه می خواهد از طریق گفت و گوهای سازنده اختلافات خود را حل كنند.